3 411 18

Северна Корея иска обединение с Южна Корея

Пхенян ще „смаже“ всички препятствия пред обединението

Северна Корея иска обединение с Южна Корея
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Северна Корея в рядко подобно изявление се обърна към „всички корейци у дома и в чужбина“, казвайки, че трябва да бъде направен пробив в обединяването на двете страни на Корейския полуостров, предадоха световните агенции.

От Пхенян посочиха, че всички корейци трябва да насърчават контактите, търговията и сътрудничеството между Северна и Южна Корея. В изявлението се казва още, че обединението трябва да стане без помощта на други страни.

Режимът на Ким Чен-ун обяви, че ще „смаже“ всички препятствия, които стоят пред обединението на всички корейци. От Пхенян изразиха желание за намаляване на военното напрежение и установяване на спокоен и мирен политически и военен климат на Корейския полуостров.

От Северна Корея посочиха още, че военното напрежение на полуострова е „фундаментална пречка“ за сбъдването на сценарий, при който корейците ще бъдат едно цяло. През последните месеци напрежението в региона достигна опасно високи нива - заради ядрените и ракетни изпитания на режима в Пхенян.

Корея (Демократична Народна Република)


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 09:50  25.01.18
  Корейците са много добре в електрониката..изместиха Запада в много пазари...и сега ще им направят конфликт и едно бреме с С.Корея и те ще си загубят лидерството....

  Коментиран от #3

 • Истаната
  Отговор
  2 09:52  25.01.18
  Явно Грухчо е слънчасъл нещо ! Нали ако има обединение всичките северно корейци ще избягат в южна корея ! Колкото и да са с изпилени мозъци никой не иска да продължава да живее в затвор .

  Коментиран от #12

 • Истаната
  Отговор
  3 09:56  25.01.18

  До коментар #1 от "Хасан":

  Северна Корея имат развита икономика защото всичко им е по Западен модел както по такъв модел е и Китай в Китай вече имат доста голям процент частни банки имат закон за защита на частната собственост в това няма нищо комунистическо ,Комунистическо им е още само името на партията !

  Коментиран от #13

 • Stefko 88
  Отговор
  4 10:05  25.01.18
  И Ким президент ( вечен и пожизнен) нали? Как в южна Корея не се сетиха да предложат първи да се съединят с тоя клозет ?

 • гост
  Отговор
  5 10:05  25.01.18
  Глада е по силен от комунизма ...
 • Вярващ Путинист
  Отговор
  6 10:09  25.01.18
  Ура другари Ура В Северна Корея са пуснали приложение за селфи Workout Companion и с него да си сложиш 12 вида прически на главата си. Ура Ура Имало и опция "надебелей като Ким", но са я махнали и виновните са наказани със строго мъмрене, след което са били застеляни. Ура Ура
 • Вярващ Путинист
  Отговор
  7 10:11  25.01.18
  Ура другари Ура Селфи приложението показва потребителя във див възторг хвалещ бащицата слънце - великия Ким Чен. Снимката на вожда-слънце се поставя вдясно от потребителя, който излиза винаги коленичил пред великия Гереналисимус. Освен това приложението проверява дали потребителя наистина е възторжен и радостен и дали наистина възхвалява вожда-слънце. Ако се открият някакви съмнителни елементи във лицето на потребителя, или ако той случайно произнася нещо друго освен "слава на Ким", то автоматично се праща донос до най-близкото поделение на милицията и до 30 минути потребителя и всички негови роднини и познати трябва да бъдат арестувани и изпратени на каторга. Освен това се проверява дали има подадени доноси от присъстващите на въпросното селфи. Ако няма, се проверява защо. Ура Ура
 • 8 10:23  25.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бесен Язовец
  Отговор
  9 10:30  25.01.18

  До коментар #8 от "Антисоросоид":

  Само така единна Корея с водач Ким Чен Ун
 • Диди
  Отговор
  10 10:31  25.01.18
  Мниго се радвам че Ким Кардашиян е решил да се помири със Ю.Корея! Адмирации

  Коментиран от #18

 • урко
  Отговор
  11 10:34  25.01.18
  "От Пхенян изразиха желание за намаляване на военното напрежение и установяване на спокоен и мирен политически и военен климат на Корейския полуостров." - това не им изнася на американците.
 • goni
  Отговор
  12 10:58  25.01.18

  До коментар #2 от "Истаната":

  Всички Източни Германци ли избягаха в Западна Германия?!:) Имам предвид след Обединението!:)
 • Симеон
  Отговор
  13 11:00  25.01.18

  До коментар #3 от "Истаната":

  Ооо приятел. Очевидно сте завършил някакво образование свързано със строителството и политиката ви е "тъмна Индия". Комунизъм, социализъм, капитализъм са методи на организация на обществото, а не методи на социален живот. В Китай има социализъм защото в Китай има само една партия. Партията на китайските комунисти и народа няма право на пряк избор на президента на Китай. Държавата участва във всеки проект на инвестиция в страната и получава дивиденти от това ,който след това разпределя за различни отрасли. В Китай няма пенсии. Младите отглеждат старите хора. Държавата обаче се грижи всички да получат добро образование и ако си наистина добър държавата те изпраща на учиш в чужбина. Например в САЩ, като предварително знаеш че имаш сигурно много добре платено раб. място като се завърнеш, а ако не се завърнеш, прав ти път. И без това 1.7 милиарда на една място са много. Само че тогава семейството ти трябва да заплати обучението ти в чужбина на държавата. Едно време и нас имаше подобна система. Образованието и медицината в Китай са безплатни. Именно това е социализъм в действие. А капитализма има много лица от либерално (САЩ, Канада, Индонезия) до фасадно демократична (ЕС). При всички модели при капитализма няма "Морал, хуманизъм и състрадания". Това не са правни категории. Има само печалба и възможност за такава. И няма престъпление пред което капитала би се спрял за 15% печалба.
 • Гост
  Отговор
  14 11:46  25.01.18
  Много е лесно, ким предава властта и готово

 • бай село
  Отговор
  15 12:19  25.01.18
  До Хасан ! Кои Корейци имаш предвид , не си посочил? Нима Северна Корея не разбират , от електроника? Колкото да ги хулите и одумвате , те са били едно цяло , и ще бъдат пак , независимо от мненията на драскачите. Американците , са ги разделили и ,сега благодарение на тях ,ще се обединят.Колкото до бремето , не си прав , ГДР станали бреме на ГФР , или Германия стана по силна и по единна ? След обединението Корея , ще бъде , една силна икономически държава , на , която Американците , само ще завиждат , но при наличието на ядрено оръжие , няма да имат възможност , да ги разделят отново!
 • Вярващ Путинист
  Отговор
  16 12:30  25.01.18
  Аз имам дори портрета на Ким Ир Сен закачен в стаята от дядо ми и аз съм вдъхновен от идеите му. Мечтата ми е да нося червена значка с лика на двамата велики лидери закачена на ризата и с нея да ходя по улиците
 • Стоян
  Отговор
  17 14:37  25.01.18
  Мдааа Южна Корея ще запеже SAMSUNG ,LG ,KIA и много други и ще тръгне по горите да си търси червейчета ,шишарки и корени за прехрана. По севернокорейски модел . Това няма да стане никога.
 • Диди
  Отговор
  18 19:01  25.01.18

  До коментар #10 от "Диди":

  Защо пишеш с моят ник?

Напиши коментар:


Публикувай