Last news in Fakti

25 Януари, 2018 09:42 3 880 18

Северна Корея иска обединение с Южна Корея

  • обединение-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • корейци-
  • призив-
  • полуостров

Пхенян ще „смаже“ всички препятствия пред обединението

Северна Корея иска обединение с Южна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея в рядко подобно изявление се обърна към „всички корейци у дома и в чужбина“, казвайки, че трябва да бъде направен пробив в обединяването на двете страни на Корейския полуостров, предадоха световните агенции.

От Пхенян посочиха, че всички корейци трябва да насърчават контактите, търговията и сътрудничеството между Северна и Южна Корея. В изявлението се казва още, че обединението трябва да стане без помощта на други страни.

Режимът на Ким Чен-ун обяви, че ще „смаже“ всички препятствия, които стоят пред обединението на всички корейци. От Пхенян изразиха желание за намаляване на военното напрежение и установяване на спокоен и мирен политически и военен климат на Корейския полуостров.

От Северна Корея посочиха още, че военното напрежение на полуострова е „фундаментална пречка“ за сбъдването на сценарий, при който корейците ще бъдат едно цяло. През последните месеци напрежението в региона достигна опасно високи нива - заради ядрените и ракетни изпитания на режима в Пхенян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    5 23 Отговор
    Корейците са много добре в електрониката..изместиха Запада в много пазари...и сега ще им направят конфликт и едно бреме с С.Корея и те ще си загубят лидерството....

    Коментиран от #3

  • 2 Истаната

    22 28 Отговор
    Явно Грухчо е слънчасъл нещо !
    Нали ако има обединение всичките северно корейци ще избягат в южна корея ! Колкото и да са с изпилени мозъци никой не иска да продължава да живее в затвор .

    Коментиран от #12

  • 3 Истаната

    26 18 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Северна Корея имат развита икономика защото всичко им е по Западен модел както по такъв модел е и Китай в Китай вече имат доста голям процент частни банки имат закон за защита на частната собственост в това няма нищо комунистическо ,Комунистическо им е още само името на партията !

    Коментиран от #13

  • 4 Stefko 88

    21 21 Отговор
    И Ким президент ( вечен и пожизнен) нали? Как в южна Корея не се сетиха да предложат първи да се съединят с тоя клозет ?
  • 5 гост

    31 11 Отговор
    Глада е по силен от комунизма ...
  • 6 Вярващ Путинист

    20 21 Отговор
    Ура другари Ура
    В Северна Корея са пуснали приложение за селфи Workout Companion и с него да си сложиш 12 вида прически на главата си.
    Ура Ура
    Имало и опция "надебелей като Ким", но са я махнали и виновните са наказани със строго мъмрене, след което са били застеляни.
    Ура Ура
  • 7 Вярващ Путинист

    14 16 Отговор
    Ура другари Ура
    Селфи приложението показва потребителя във див възторг хвалещ бащицата слънце - великия Ким Чен. Снимката на вожда-слънце се поставя вдясно от потребителя, който излиза винаги коленичил пред великия Гереналисимус. Освен това приложението проверява дали потребителя наистина е възторжен и радостен и дали наистина възхвалява вожда-слънце. Ако се открият някакви съмнителни елементи във лицето на потребителя, или ако той случайно произнася нещо друго освен "слава на Ким", то автоматично се праща донос до най-близкото поделение на милицията и до 30 минути потребителя и всички негови роднини и познати трябва да бъдат арестувани и изпратени на каторга. Освен това се проверява дали има подадени доноси от присъстващите на въпросното селфи. Ако няма, се проверява защо.

    Ура Ура
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бесен Язовец

    14 14 Отговор

    До коментар #8 от "Антисоросоид":

    Само така единна Корея с водач Ким Чен Ун
  • 10 Диди

    8 10 Отговор
    Мниго се радвам че Ким Кардашиян е решил да се помири със Ю.Корея!
    Адмирации

    Коментиран от #18

  • 11 урко

    15 10 Отговор
    "От Пхенян изразиха желание за намаляване на военното напрежение и установяване на спокоен и мирен политически и военен климат на Корейския полуостров." - това не им изнася на американците.
  • 12 goni

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "Истаната":

    Всички Източни Германци ли избягаха в Западна Германия?!:) Имам предвид след Обединението!:)
  • 13 Симеон

    19 5 Отговор

    До коментар #3 от "Истаната":

    Ооо приятел. Очевидно сте завършил някакво образование свързано със строителството и политиката ви е "тъмна Индия". Комунизъм, социализъм, капитализъм са методи на организация на обществото, а не методи на социален живот. В Китай има социализъм защото в Китай има само една партия. Партията на китайските комунисти и народа няма право на пряк избор на президента на Китай. Държавата участва във всеки проект на инвестиция в страната и получава дивиденти от това ,който след това разпределя за различни отрасли. В Китай няма пенсии. Младите отглеждат старите хора. Държавата обаче се грижи всички да получат добро образование и ако си наистина добър държавата те изпраща на учиш в чужбина. Например в САЩ, като предварително знаеш че имаш сигурно много добре платено раб. място като се завърнеш, а ако не се завърнеш, прав ти път. И без това 1.7 милиарда на една място са много. Само че тогава семейството ти трябва да заплати обучението ти в чужбина на държавата. Едно време и нас имаше подобна система. Образованието и медицината в Китай са безплатни. Именно това е социализъм в действие. А капитализма има много лица от либерално (САЩ, Канада, Индонезия) до фасадно демократична (ЕС). При всички модели при капитализма няма "Морал, хуманизъм и състрадания". Това не са правни категории. Има само печалба и възможност за такава. И няма престъпление пред което капитала би се спрял за 15% печалба.
  • 14 Гост

    6 4 Отговор
    Много е лесно, ким предава властта и готово
  • 15 бай село

    7 7 Отговор
    До Хасан ! Кои Корейци имаш предвид , не си посочил? Нима Северна Корея не разбират , от електроника? Колкото да ги хулите и одумвате , те са били едно цяло , и ще бъдат пак , независимо от мненията на драскачите. Американците , са ги разделили и ,сега благодарение на тях ,ще се обединят.Колкото до бремето , не си прав , ГДР станали бреме на ГФР , или Германия стана по силна и по единна ? След обединението Корея , ще бъде , една силна икономически държава , на , която Американците , само ще завиждат , но при наличието на ядрено оръжие , няма да имат възможност , да ги разделят отново!
  • 16 Вярващ Путинист

    8 7 Отговор
    Аз имам дори портрета на Ким Ир Сен закачен в стаята от дядо ми и
    аз съм вдъхновен от идеите му. Мечтата ми е да нося червена значка с лика на двамата велики лидери закачена на ризата и с нея да ходя по улиците
  • 17 Стоян

    11 2 Отговор
    Мдааа Южна Корея ще запеже SAMSUNG ,LG ,KIA и много други и ще тръгне по горите да си търси червейчета ,шишарки и корени за прехрана. По севернокорейски модел .
    Това няма да стане никога.
  • 18 Диди

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Защо пишеш с моят ник?
Новини по държави: