1 273 5

Стената на Тръмп е „безполезна“

Мексиканците няма да платят за стената

Денис Джамбазов

Бившият президент на Мексико Висенте Фокс заяви, че стената, която Доналд Тръмп иска да построи на границата между Съединените американски щати и Мексико, е безполезна, предаде CBS News.

Още по време на президентската си кампания Тръмп заяви, че иска да вдигне стена, с която да спре нелегалното преминаване на границата и да увеличи сигурността. Републиканецът посочи, че мексиканците ще платят за построяването на стената.

Висенте Фокс обаче каза, че това „никога, никога, ама никога“ няма да се случи. „Ако Тръмп иска да построи стена – да го направи, но ние няма да платим за нея“, заяви мексиканецът. Според него това ще е прахосничество на пари и има по-добри начини за гарантиране на сигурността.

„Защо тези пари не се дадат за дронове? Тази стена е безполезна. Трябва интелигентно да помислим каква технология да използваме. Историята помни, че стените не са допринесли с нищо“, заяви Висенте Фокс, давайки за пример Берлинската стена.

По думите на бившия мексикански президент се забелязва положителна икономическа тенденция в Мексико. Според него по четвърт век трудовото възнаграждение в страната му ще е като това в САЩ, което ще накара мексиканците да останат в родината си, а не да търсят по-добър жизнен стандарт на север.

Мексико


Още по темата

 • Невиждано торнадо удари Мексико

  Невиждано торнадо удари Мексико

  Мощно торнадо удари Мексико, съобщи El Universal. Силно засегната е централната част на страната. Стихията е бушувала над 40 минути. Стихията е ...
  9.02.2018
  994
  0
 • Тръмп: Гуантанамо остава

  Тръмп: Гуантанамо остава

  Президентът Доналд Тръмп е подписал нова изпълнителна заповед, която обявява намерението му да остави отворен американския военен затвор в ...
  31.01.2018
  796
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Джентълменът русофил
  Отговор
  1 12:24  25.01.18
  Значи Тръмп очаква някой друг да плаща за грешките му. Май не е толкова луд, а е просто глуповат.
 • стоян георгиев
  Отговор
  2 12:33  25.01.18
  тва че е безполезна е повече от ясно,но простолюдието в сащ се върза.
 • Дупка в стената
  Отговор
  3 13:15  25.01.18
  Той самият дони е безполезен за страната, какво да се говори за стената!
 • Аааа, не
  Отговор
  4 14:07  25.01.18
  Как ще е безполезен Дони, нали създаде напрежение в Йемен и продаде толкова оръжия на саудитите, нали създаде напрежение в северна Корея и продаде толкова оръжия на Япония и южна Корея, верно за Япония се наложи да създаде напрежение и в китайско море за да клекнат окончателно! Е верно, за Ерусалим се изложи пред целият свят, "успя" да изплаши само Хондурас и няколко островни ананаса! Е, и в Иран се изложи, като не успя с "арабска пролет" там.. И с комшиите се изложи, с преврата, който не само, че не се случи, но след това в резултат на разследването, отиде на кино многогодишният "труд" на цру за създаването на пипалата в държавните инстанкции... И в Египет се изложи, хората поставени като ръководство на страната в резултат на арабската пролет, сега взеха да не слушат, щом подписаха споразумение с руснаците за военни бази, след като видяха какво става в Сирия.. За Сирия да не говорим, защото в резултат на краварската политика там, се обединиха Русия, Турция и Иран и въпреки финансирането на проекта идил и други подобни останаха само с изхарчени пари (нищо, че сами си ги печатат без покритие), но резултатът е плачевен... Стената? Успя да разсмее мексиканците..
 • Брат ми
  Отговор
  5 15:06  25.01.18
  Ще има ефект.От стената със сигурност ще има полза .Дори само 20% да спре е достатъчно.Там и препълнено от нелегални и разликата веднага ще се усети.

Напиши коментар:


Публикувай