25 Януари, 2018 12:09 1 654 5

Стената на Тръмп е „безполезна“

  • мексико-
  • сащ-
  • стена-
  • безполезна-
  • висенте фокс-
  • президент-
  • доналд тръмп

Мексиканците няма да платят за стената

Бившият президент на Мексико Висенте Фокс заяви, че стената, която Доналд Тръмп иска да построи на границата между Съединените американски щати и Мексико, е безполезна, предаде CBS News.

Още по време на президентската си кампания Тръмп заяви, че иска да вдигне стена, с която да спре нелегалното преминаване на границата и да увеличи сигурността. Републиканецът посочи, че мексиканците ще платят за построяването на стената.

Висенте Фокс обаче каза, че това „никога, никога, ама никога“ няма да се случи. „Ако Тръмп иска да построи стена – да го направи, но ние няма да платим за нея“, заяви мексиканецът. Според него това ще е прахосничество на пари и има по-добри начини за гарантиране на сигурността.

„Защо тези пари не се дадат за дронове? Тази стена е безполезна. Трябва интелигентно да помислим каква технология да използваме. Историята помни, че стените не са допринесли с нищо“, заяви Висенте Фокс, давайки за пример Берлинската стена.

По думите на бившия мексикански президент се забелязва положителна икономическа тенденция в Мексико. Според него по четвърт век трудовото възнаграждение в страната му ще е като това в САЩ, което ще накара мексиканците да останат в родината си, а не да търсят по-добър жизнен стандарт на север.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джентълменът русофил

    10 3 Отговор
    Значи Тръмп очаква някой друг да плаща за грешките му. Май не е толкова луд, а е просто глуповат.
  • 2 стоян георгиев

    6 3 Отговор
    тва че е безполезна е повече от ясно,но простолюдието в сащ се върза.
  • 3 Дупка в стената

    2 1 Отговор
    Той самият дони е безполезен за страната, какво да се говори за стената!
  • 4 Аааа, не

    8 1 Отговор
    Как ще е безполезен Дони, нали създаде напрежение в Йемен и продаде толкова оръжия на саудитите, нали създаде напрежение в северна Корея и продаде толкова оръжия на Япония и южна Корея, верно за Япония се наложи да създаде напрежение и в китайско море за да клекнат окончателно!
    Е верно, за Ерусалим се изложи пред целият свят, "успя" да изплаши само Хондурас и няколко островни ананаса!
    Е, и в Иран се изложи, като не успя с "арабска пролет" там..
    И с комшиите се изложи, с преврата, който не само, че не се случи, но след това в резултат на разследването, отиде на кино многогодишният "труд" на цру за създаването на пипалата в държавните инстанкции...
    И в Египет се изложи, хората поставени като ръководство на страната в резултат на арабската пролет, сега взеха да не слушат, щом подписаха споразумение с руснаците за военни бази, след като видяха какво става в Сирия..
    За Сирия да не говорим, защото в резултат на краварската политика там, се обединиха Русия, Турция и Иран и въпреки финансирането на проекта идил и други подобни останаха само с изхарчени пари (нищо, че сами си ги печатат без покритие), но резултатът е плачевен...
    Стената? Успя да разсмее мексиканците..
  • 5 Брат ми

    4 0 Отговор
    Ще има ефект.От стената със сигурност ще има полза .Дори само 20% да спре е достатъчно.Там и препълнено от нелегални и разликата веднага ще се усети.
Новини по държави: