Last news in Fakti

25 Януари, 2018 18:48 2 019 5

ЕС иска Западните Балкани

  • западните балкани-
  • ес-
  • австрия

Австрия подкрепя разширяването на организацията

Австрия има интерес от разширяване на ЕС със страните от Западните Балкани. Това заяви австрийският президент Александър ван дер Белен, цитиран от РИА Новости.

„Ние имаме интерес от разширяването на ЕС със страните от Западните Балкани. Това е в интерес както на тези страни, така и на ЕС. Австрия гледа сериозно на тази цел“, заяви Ван дер Белен.

Все пак той подчерта, че по този въпрос трябва да се разрешат много въпросителни. Президентът посочи въпросите около Косово и името на Македония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чалма тв

    3 3 Отговор
    Още Хасан,Реджеп, Абдула в Европа..малееее кърлежи..
  • 2 Голям прос

    2 0 Отговор
    Да им честитя ли предварително новите пазари на които ще си продават фалшивите стоки. Или предварително не се честити.
  • 3 Доно

    2 0 Отговор
    Защо заглавието е обърнато.Западните Балкани искат в ЕС.Нали ЕС не кани а страните кандидатстват за членство.Още даже в чакалнята не са допуснати.Сърбия , Македония , Черна гора и Албания отдавна искат помощ от България по време на е.вропредседателството

    Коментиран от #4

  • 4 Курца

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Доно":

    Не е обърнато заглавието Австрия предпочита да граничи със страни от ЕС в които има някакъв контрол а не с воюващи балкански републики
  • 5 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    МНОГО БЪРЗАТ И ЩЕ ПРИЕМАТ ВСЕКИ ДАЖЕ И ФАКУЛТЕТА В СОФИЯ Е ГОТОВ ЗА ЕС. ГОЛЕМ Т...К Г.Ж ПЕНЧЕВА.
Новини по държави: