25 Януари, 2018 19:50 2 527 13

Тръмп: Палестина да преговаря или спирам парите

  • доналд тръмп-
  • бенямин нетаняху-
  • палестина-
  • ерусалим-
  • тел авив

Премиерът Нетаняху оцени високо решението на Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел

Тръмп: Палестина да преговаря или спирам парите - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще спре финансовата помощ за палестинците, ако те не се върнат към мирните преговори с Израел, предаде Reuters.

След среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху в кулоарите на Световния икономически форум в Давос, Тръмп изрази надежда, че здравият разум ще надделее сред палестинците и те ще се обърнат към мира.

По повод отказа на ръководството на палестинската автономна власт да се срещне с вицепрезидента Майк Пенс миналата седмица Тръмп каза, че това е проява на неуважение към САЩ. Той припомни, че палестинците получават "стотици милиони долара" американска помощ и че тези пари "са на масата", но няма да стигнат до тях, "докато не седнат и да преговарят за мир".

Нетаняху оцени високо решението на Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел.

Тръмп: Палестина да преговаря или спирам парите

Палестинците искат Източен Ерусалим за столица на бъдещата си държава. След като Тръмп обяви, че ще премести американското посолство от Тел Авив в Ерусалим, палестинското ръководство каза, че скъсва отношенията си със САЩ, защото те вече не могат да бъдат добросъвестен посредник в мирния процес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    27 11 Отговор
    Бележита жидомасонска снимка!
    Империятя на злото - фащ
    и тяхното паленце - подлото исраелче
  • 2 Тръмп

    13 9 Отговор
    Аз поръчвам музиката!:);):)Като не искат мир,Путин да им плаща за атентати.
  • 3 Голем смях

    14 12 Отговор
    Израел,пчеличките на близкия изток.Превърнаха пустинятя в рай въпреки десетките години война срещу тях,терористични актове и провокации.Единствената нормална и цивилизована страна в региона.Поклон пред твърдостта и достойнството на този народ.А БВП на Израел е 7 пъти по-голям от този на райска България с всичките и природни дадености ,туризъм зимен и летен ,златни поля и равнини,безброй реки и води .И всичко това на територия 5 пъти по-малка от България.Безводна камениста пустош.Явно матряла е друг.За съжаление.

    Коментиран от #8, #11

  • 4 Голям прос

    9 11 Отговор
    Като Берлин едно време. Източен Ерусалим на Палестина столица, другата половина на евреите. Не, че харесвам евреи, ама тия араби откога са на тази земя? Доколкото знам евреите са там от времето на фараоните, което си е отдавна.
  • 5 СССРБАРЕТА

    14 2 Отговор
    Светът е тотално сбъркан! Парите властват над справедливостта! Такъв свят няма бъдеще и скоро ще има световни промени! Руснаците първи ще докажат, че светът може да се развива добре без зелените кухи хартии!

    Коментиран от #9

  • 6 no name no face no number

    4 1 Отговор
    Да се почва вече че тоя свят надмина и най шибаните ми очаквания. Тоя нема ли са нападне някоя свесна държава че да ки получат заслуженото тия илюминати.
  • 7 Аскера

    5 2 Отговор
    Турция ще ти спре кранчето в Близкия изток много скоро бай Тръмп. Тогава и долара ще разгроми и САЩ ще затъне в икономическа криза!
  • 8 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Голем смях":

    Ако България получава такива финансови инжекций и всички останали привилегии както Израел от САЩ то нашия БВП ще е 20 пъти по голям !!!
  • 9 шлемник байкалски

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "СССРБАРЕТА":

    Какво чакат руснаците ? Нека да докажат ! Но за сега самите те са силно привлечени и здраво обвързани от зелените хартийки ! А опити за създаване на алтернативни валути на долара е имало и винаги ще има !!!

    До тоя мамен сериозни алтернативи няма !Нито юуана ,нито еврото не са в състояние да бъдат световна валута !!!
  • 10 аве фюрер

    3 0 Отговор
    Нека палестинци и евреи се самопочистват , като се избиват взаимно , от това света може само да стане по-добър . Два клона на едно и също долно семитско племе и нищо повече.
  • 11 аве фюрер

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Голем смях":

    А защо не кажеш нещо за стотиците милиарди , които САЩ изля там , за да им направи изкуствена държава , че и до ден днешен ги шприцоват .
  • 12 БУК

    1 0 Отговор
    С П И Р А Й И З Р О Д Е ! ! !
  • 13 некойси

    1 0 Отговор
    Може би ще постави евреите в неприятна ситуация. Палестинците няма да има какво да губят. А ако другите араби в региона скочат съвместно може и да сме свидетели на "дестабилизиране" на региона.
Новини по държави: