26 Януари, 2018 08:06 2 919 39

Сорос: Тръмп е опасност за света

  • джордж сорос-
  • владимир путин-
  • доналд тръмп-
  • давос

Милиардерът предупреди, че севернокорейската ядрена програма излага на риск оцеляването на човешката цивилизация

Сорос: Тръмп е опасност за света - 1
Снимки: БТА/АР

Джордж Сорос, американският милиардер и филантроп, каза, че вярва, че американският президент Доналд Тръмп иска да създаде "мафиотска страна" в САЩ, но няма да може да го направи заради силата на онези институциите в страната, които са от съществено значение, предаде Reuters.

"В САЩ Тръмп иска да установи една мафиотска страна, но не може, защото конституцията, другите институции и здравото и кипящо от енергия гражданско общество няма да го позволят", заяви Сорос, чиято фондация насърчава демокрацията и човешките права.

Това изказване Сорос направи по време на годишната вечеря, давана от него в кулоарите на Световния икономически форум в Давос. Той не навлезе в подробности относно изразеното мнение, но прогнозира, че Тръмп ще бъде "временен феномен" и ще изгуби изборите през 2020 г., ако стигне толкова далеч.

Сорос е отдавна критик на Тръмп, който също е в Давос. Както и миналата година, милиардерът определи администрацията на Тръмп като "опасност за света". Той предупреди, че напрежението относно севернокорейската ядрена програма излага на риск оцеляването на човешката цивилизация.

Сорос: Тръмп е опасност за света

"Идването на власт на лидери като Ким Чен-ун в Северна Корея и Доналд Тръмп в САЩ имат много общо с това", допълни той. "И двамата изглеждат готови да рискуват една ядрена война за да се задържат на власт", допълни той.

Сорос разкритикува и Русия на Владимир Путин, описвайки я също като мафиотска държава.

Сорос: Тръмп е опасност за света

Милиардерът отправи критики и към гигантите на интернет, описвайки ги като "все по-мощни монополи", които могат да бъдат изкушени да се свържат с "авторитарни режими", за да създадат "тоталитарна мрежа, каквато Олдъс Хъксли или Джордж Оруел самите не биха могли да си представят" в техните романи "Прекрасният нов свят" и "1984". Сорос спомена в тази насока Google и Facebook.

"Давос е едно добро място, за да се обяви, че техните дни са преброени", каза Сорос по адрес на интернет гигантите, които също са пратили армия от свои представители на форума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    59 8 Отговор
    По-голяма Опасност от теб-НПО -ЧУДОВИЩЕ НЯМА..--ФАКТ..
  • 2 Сталин е бил прав

    42 7 Отговор
    Разстрел...
  • 3 МОРОС

    32 8 Отговор
    ТИ ЩОТО НЕ СИ !!!!!
  • 4 12345

    45 5 Отговор
    Еврейския псевдодемократ губи влияние и реве на умряло. Който не му играе по свирката бива обявен за опасност за демокрацията.
  • 5 РъкатаНаМъртвеца

    31 7 Отговор
    Гоу ту хел дето викат краварите ! Адът те зове Сорос отивай си ! Ти ли ще казвак кой какъв е а ? Марш на топло !В Ада имах впредвид !
  • 6 SOROS

    31 5 Отговор
    Колко удобно е да обвиняваш другите във собствените ти грехове! :D
  • 7 соросоидни кърлежи

    24 5 Отговор
    БАШ НПО ГРИЗАЧ...
  • 8 НАТО ВЕЦ

    24 6 Отговор
    На това у нас му викат: "Крадецът вика, дръжте крадеца."

    Метилът на финансовата олигархия не желае да се пусне.
  • 9 ЕХА

    25 6 Отговор
    Свинята посегна и на интернет , защото вижда как хора разкриват идеите на изрода...

    Коментиран от #13

  • 10 пак ли

    22 7 Отговор
    Този ще изгние ,но неговите последователи трябва да изкоренят като в Унгария..със закони..
  • 11 Сссерем

    12 24 Отговор
    Русия че е мафиотска държава и децата го знаят,че и Ким-чо луд(или по скоро се прави на такъв) също,само за Тръмп не съм съгласен,Обама беше .утьо маринкин,докато сега нещата са точни и ясни,като цяло доста обективно изказване.
  • 12 Azazel

    10 29 Отговор
    И, какво - всички са съгласни, че Тръмп управлява САЩ с похвати на мафиотските организации, както и, че той и администрацията му са опасност за света, всички са съгласни, че Ким Чен-ун е опасен психопат и може да тласне света към ядрена война, всички (без дежурните русофили и путлеристи) са съгласни, че Русия на Путин е мафиотска държава и абсолютно всички са съгласни, че Гугъл и Фейсбук са започнали да превръщат света в някаква дигитална версия на "1984", обаче, когато Сорос (независимо колко спорна фигура е той), каже тези истини, всички тук му се нахвърлят - да бъде разстрелян, да мре, че той е най-голямата опсаност и, че е НПО гризач(?!?!)... Явно пропагандните медии на Пеевски и финансово стимулираните от Кремъл националисти, добре са си свършили работата - каквито и безобразия да правят, дори пред очите ви, Сорос и соросоидите са най-лоши и виновни за всички беди по света...
  • 13 goni

    25 3 Отговор

    До коментар #9 от "ЕХА":

    Моля те не обиждай свинете!:) Мумията е такъв мръсник че не бива да лепва ме незаслужено на честното име на свинете такова петно!:)
  • 14 Наблюдател

    10 19 Отговор
    Не знам защо русофилите толкова много ненавиждат Сорос. Дядото досега лоша дума не е казал за техния кумир Путин, но винаги е критикувал ЕС и американските президенти.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Кcaniba

    15 8 Отговор
    сорос и трамп са опасност за света
    имприята на злото - фащ!!!
  • 16 А защо

    9 5 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Помисли си, значи само от Путин се страхува ;)

    Коментиран от #19

  • 17 Azazel

    8 16 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    До преди няколко години не се занимаваха с него, всички руски пропагандни статии, по някакъв абсурден начин, свързваха всички конспирации и злини по света (така, както всички злини тук се свързват със Сорос, Америка за България, Зеления октопод и "кръга Капитал"...), с ... Ротшилд... Ама, Ротшилд отдавна повечето измряха, или се пръснаха по света, а десетките носители на тази фамилия, общо имат по-малко пари от някой второразреден руски олигарх, та вече не е толкова убедително и затова ги подмениха със Сорос. Друго е врагът, злият конспиратор, Гаргамел.., да има лице (както Гюлен в Турция) - затова Ротшилд бяха заменени от Сорос и днешната евразийска пропагандна машина вини него за "упадъка и греховността на Запада", за всички конспирации срещу Русия и православието, както и по подразбиране, за всички беди по света.

    Коментиран от #36

  • 18 Morgoth

    17 2 Отговор
    Странно как критикува мафиотското, а неговите организации тип октопод позват точно мафиотските похвати - срастване с властта и упражняване на натиск срещу всеки инакомислещ.
  • 19 Наблюдател

    4 13 Отговор

    До коментар #16 от "А защо":

    Като се страхува само от путин, защо Сорос е дежурния виновник за всички несгоди за Русия и защо русофилите се нахвърляте да го храчите под всеки материал свързан с него. И защо обявявате всеки, който не се възторгва от русия за соросоид?

    Коментиран от #21, #22, #25, #34

  • 20 Антисоросоид

    13 7 Отговор
    Тази мърша като къв се изказва ? Тоя ще си отиде от този свят в адски мъки .....
  • 21 Мънафич

    12 7 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдател":

    Па теб кой та пита бе джендер соросоиден ? Ша носиш ли байрака на гей парада на 2 февруари ?

    Коментиран от #30

  • 22 разобличен

    14 2 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдател":

    Този старчок отдавна не ме страхува, една истина казана на глас, вече не е страшна... самия Сорос си признава, че "Отворено общество" най-трудно успява да манипулира хората от Източния блок и докато в Русия го изметоха като мръсни долни гащаци, тук, чрез ЕС продължава да се подвизава неуспокоявано...

    Когато някой може да ти навреди наистина, ти му имаш страхопочитание! / ако не можеш да го убиеш/ ;)

    Коментиран от #23, #29

  • 23 разобличен

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "разобличен":

    *необезпокоявано
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Читател

    11 4 Отговор
    Защо изобщо пишете за тоьи боклук ? За това човекоподобно изчадие . Нямате ли за какво друго да пишете ?
  • 27 sdsd

    3 2 Отговор
    чичо Тръмпи е пич!
  • 28 koпа

    7 2 Отговор
    Мафиот критикува мафиот.
  • 29 Наблюдател

    4 9 Отговор

    До коментар #22 от "разобличен":

    == самия Сорос си признава, че "Отворено общество" най-трудно успява да манипулира хората от Източния блок===

    Русофилите постоянно лъжете. Не падате по-долу от вашите господари.

    Коментиран от #31

  • 30 Наблюдател

    5 6 Отговор

    До коментар #21 от "Мънафич":

    ...Па теб кой та пита бе джендер соросоиден ? Ша носиш ли байрака на гей парада на 2 февруари ?..

    Да ще бъда, ще носим знамето заедно с баща ти и синът ти. те не ти ли споделиха?
  • 31 ха ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Чети, чети, недей само да приказваш, ами вземи и се пообразовай малко :D

    изтъркахте се вече, няма нови ОТ, впрегни мозъка си, че ставаш банален ;)
  • 32 colosseo

    6 2 Отговор
    не защищавам тръм но тоя беше гърба и най-големия спонсор на килъри клинтън спонсор на майдана в украйна най-големия защитник на цигани и хомосексуалисти и автор на сегашната миграция на араби в европа с цел на размиването на белите християни и размазването на европейските държави отвътре няма по голяма отрепка от него заслужава да го турят в една килия с цигани и араби в една килия да му оправят дебелото черво и тогава да види неговите нпо кой защитават
  • 33 неолиберална мафия

    4 2 Отговор
    Ще дойде ден, "филантропът" Сорос да бъде съден за престъпления срещу човечеството....
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Пол Трети ПОЛ

    1 1 Отговор
    някой знае ли къде получават парите нпо гризачите, че загубих адреса, а пък съм доста активен, и мразя България..
  • 36 велзевул

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Azazel":

    Ае, как успяваш с всяка дума да избълваш по пет глупости! Природен талант си, да знаеш, уникум. Дълго ли ги обмисляш или сами ти напират отвътре?

    Коментиран от #37

  • 37 Azazel

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "велзевул":

    Как да ти кажа, трудно е да го обясня на човек, който не може да мисли сам и разчита за формиране на мнението си на анонимни автори на разни пропагандни сайтчета и на форумни тролове... ;)
  • 38 Конт дьо фрей

    0 0 Отговор
    Той- Сорос не почина ли миналата година??

    Коментиран от #39

  • 39 Рак О ВЕЦ

    2 4 Отговор

    До коментар #38 от "Конт дьо фрей":

    Според фейк-нюз сайтовете умира всяка година..., по няколко пъти... Мурзилките тъкмо се зарадват и го отпразнуват с Бояришник, пък на следващата сутрин, като изтрезнеят, се окаже, че някой от тях е написал "новината", срещу няколко рубли в повече и екскурзия до Байкал, а Сорос си е жив, и здрав...
Новини по държави: