2 635 3

Няма и следа от изчезналия руски кораб

Риболовният кораб изчезна в Японско море

Няма и следа от изчезналия руски кораб
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Руският риболовен кораб „Восток“, който изчезна в Японско море, продължава да е в неизвестност. За последно екипажът на плавателния съд се е свързал с екипажа на кораба „Абакан“, плаващ в района, предаде РИА Новости.

Властите в източния руски Приморски край ще проведат среща, на която Комисията за извънредни ситуации ще обсъди какви стъпки ще бъдат предприети в спасителната операция. Една от възможните причини за изчезването на кораба е заледяване в района, от който е подаден последният сигнал.

Според спасителния център са били намерени две спасителни жилетки. На борда на „Восток“ е имало 21 души. Корабът е построен през 1985 година в Южна Корея, но от години плава под руски флаг, след като се сменя собственикът.

Малко преди да се загуби връзката с рибарския кораб, екипажът е подал сигнал за бедствие. Заведено е наказателно дело за нарушаване на правилата за безопасност при движение на морския транспорт.

На 25 януари, когато е загубена връзката с кораба, в района на изчезването е обявена опасност от обледеняване, която ще е в сила до събота. РИА Новости разкри и каква може да е причината за изчезването на плавателния съд. На борда е имало капани и мрежи за омари, които са „окупирали“ цялата палуба и е възможно да са попречили за нормалното плаване на кораба.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 09:30  26.01.18
  Сащ са го потопили
 • жщг
  Отговор
  2 11:09  26.01.18
  Търсете овцевоз на близо !
 • Ами да
  Отговор
  3 11:13  27.01.18
  СъвеЦките, пардон, руските кораби са непотопяеми! Това е соросоидна пропаганда! :)

Напиши коментар:


Публикувай