3 013 8

Дъщерята на Путин се развежда

Тихонова е акробатична танцьорка

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Екатерина Тихонова, дъщеря на руския президент Владимир Путин, се е разделила със съпруга си, предаде „Блумбърг“, позовавайки се на свои източници, пожелали анонимност. Дъщерята на държавния глава се развежда с бизнесмена Кирил Шамалов, който беше икономически съветник в руското правителство. Изданието посочва, че Путин е помагал през годините на Шамалов за икономическия му възход.

Шамалов се е върнал на работа като директор на крупния петролен холдинг „Сибур“. „Блумбърг“ посочва, че отношенията между бизнесмена и дъщерята на президента са нагледен пример за тайните начини, по които руският лидер свързва семейство и бизнес в едно.

Възходът на руснака започва през 2012 година, когато е вицепрезидент на „Сибур“. Вече бившата половинка на Екатерина Тихонова придоби дял от още 17% в голямата компания. Тогава, през 2014 година, той получи заем от „Газпромбанк“ в размер на $2.2 милиарда. Бизнесменът беше на 32 години по това време.

През годините все повече се говореше за връзките на Шамалов с руския политически елит и облагите от тези отношения. „Сибур“ обяви, че бизнесменът се е издигнал в йерархията благодарение на представянето си, а не на връзките с Путин. Руският президент обаче е критикуван, че е обкръжен от кръг олигарси, с които съвместно управляват страната.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гоуст
  Отговор
  1 11:30  26.01.18
  кой го интересува?
 • москал
  Отговор
  2 11:36  26.01.18
  А много важно, те и на дребосъка ще му тропнат сандалките тия дни!
 • hard
  Отговор
  3 13:14  26.01.18
  Ми нали на руснака семейството му е най-хубавото в целия свят.Дори Путин е най-уважаваният президент и човек в света пък виж какво става там.Е явно някои са му повярвали повечко.Това което става аъа семейството му изобщо не е достойно за човек като Путин!!!
 • Истината винаги боли
  Отговор
  4 13:43  26.01.18
  Заем за 2,2милиарда долара на зетчето,тези започнат ли,, промяната" ще бъде като Октомврийската революция,само че не с ескадрони,а със С 500...

 • гражданин
  Отговор
  5 13:57  26.01.18
  Лъжи, крадене както при нас преди 89-а год и до 2008/9г.и така Путин съсипва "" федерацията си"'!
 • СССРБАРЕТА
  Отговор
  6 14:17  26.01.18
  Ами на Тръмп зет му Джарет Къшнър му е съветник и е в американската администрация кравари!!! Освен това и дъщеря си е набутал със хубава държавна служба пък нищо не говорите!!!
 • чалга
  Отговор
  7 14:24  26.01.18
  Свинарите са в все по-голям упадък и винаги някой друг им е виновен.Също като при нашето Бкп!!!Всичко хубаво за себе си го издокарават във фалшиви новини колко много са добре, а народа на Свинаря постоянно е пиян!!!
 • незнайко
  Отговор
  8 11:24  27.01.18
  Нормално е за богатите хора да си търсят и богати половинки . Това е откак свят светува и е най показателно в Англия . Знаете какво стана с Даяна !!!

Напиши коментар:


Публикувай