Last news in Fakti

26 Януари, 2018 12:11 4 299 22

Бой и сблъсъци заради... шоколад „Нутела“

  • нутела-
  • франция-
  • супермаркети-
  • сблъсъци-
  • бой-
  • намаление-
  • шоколад

Когато в магазина има намаление...

Бой и сблъсъци заради... шоколад „Нутела“ - 1
Снимка: Shutterstock

Във Франция се стигна до бой, юмруци и сблъсъци с полицията заради... течен шоколад. Верига супермаркети пуснаха на промоция течния шоколад „Нутела“, което предизвика напрежението, предаде Би Би Си.

Веригата „Интермарше“ намали бурканчетата с вкусен шоколад от €4.50 до €1.40. Намалението със 70% доведе до опашки и сблъсъци на щандовете, като се наложи на място да бъдат повикани и силите на реда.

„Те са като животни. Един човек имаше разкървавена ръка“, заяви клиент пред френско издание. Служител на веригата супермаркети пък сподели, че работниците опитвали да помогнат на клиентите, но били грубо изблъсквани.

В много точки на Франция се стигна до сблъсъци, определени от местните медии като „бунтове“. Близо 365 милиона килограма „Нутела“ се консумират всяка година в 160 страни по света. Течният шоколад е създаден през 40-те години на миналия век в италианския регион Пиемонт, известен със своите лешници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джентълменът русофил

    30 16 Отговор
    Виждате ли до какво водят западните ценности? Гарантирам, че и най-богатият западняк би се хвърлил в боя и то не че му се яде шоколад, а просто от алчност. Тези хора са готови на всичко за пари, а тяхната ценностна система вече е интегрирана и в собственото ни общество. Парите не са всичко на този свят. Западат ограбва душите и историята ни. Аз не искам децата ми да вярват, че сме съжителствали мирно с турлаците, не искам да бъдат възпитавани в толерантност към гейове и лесбийки, не искам дори да знаят, що е трети пол. Не искам да живея във виртуална реалност от западен тип, да съм лицемерен, да се усмихвам на всеки от обща култура, докато същевременно обръщам главата си, когато видя човек в беда, защото точно сега бързам и нямам време да помогна, а и не ми влиза в работата. Не искам да бъда третиран, като потребител от държавата. С ушите си чух тези дни по телевизията, как служителите на дома в Габрово наричат децата от домът с наименованието "потребители". Не искам да гледам тъпата реклама на фереро роше и да бъда заливан с пропагандни лъжи за това, как всичко е толкова розово, че едва ли не всички без моето семейство са в Гърция или на Карибите за уикенда. Не искам да виждам, как Спешна Помощ отказва помощ на хора в нужда от такава, защото били дължали две здравни осигуровки. Разберете, че живота на Запад е една виртуална реалност, а хората са просто едни онлайн потребители и участници във видео игра, която е създадена от изкуственият интелект управля

    Коментиран от #7, #8, #10, #11, #20

  • 2 wgddddd

    19 6 Отговор
    "богатите" западняци станали бедняци.Редят се на опашкии се бият за парче шоколад .Скоро по света ще започнат да се убиват за чаша вода
  • 3 Джентълменът русофил

    9 7 Отговор
    ... Разберете, че живота на Запад е една виртуална реалност, а хората са просто едни онлайн потребители и участници във видео игра, която е създадена от изкуственият интелект за да управлява живота на хората, превръщайки ги в роботизирани създания, които не могат да чувстват, а единственият смисъл на тяхното съществувание е да градят и оптимизират системата на изкуственият интелект.

    Коментиран от #9, #12

  • 4 Eee

    13 5 Отговор
    Олеле не им щъ демокрацията вече!
  • 5 Непознат

    12 8 Отговор
    Виждате ли колко са добре в чужбина,бият се като животни за течен шоколад,майко мила,и това ми било ЕС ФРАНЦИЯ.Не сме само Ния зле,ето ви доказателство гледайте клипчето.
  • 6 Николай

    9 4 Отговор
    Евроживотни...
  • 7 Гоуст

    10 17 Отговор

    До коментар #1 от "Джентълменът русофил":

    Това се казва лицемерие: не искам това, не искам онова, а ползваш всички облаги на запада. Като не искаш - марш в Русия и Корея
  • 8 Хасан

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Джентълменът русофил":

    Те в Русия как се бият за бутилка водка....

    Коментиран от #21

  • 9 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Джентълменът русофил":

    Не е проблема запада. България се развали заради скапаните съюзи дето се влиза в тях. Винаги съм обичал Русия, но не и СССР, Америка също ми харесва, а ние в момента сме в поредния скапан съюз, в който се насърчава пе де растията. В момента на нас запада - САЩ изобщо не ни е проблема
  • 10 Дони

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Джентълменът русофил":

    Аз пък не знаех , че толкова те канят да живееш в Западна Европа.Ама и ти не искаш.Сигурно искаш в "Масква".Защо ли пък другите българи напират за Европа.И предаванията Другата България бяха все от Западна Европа и САЩ.Пропагадно написаното от теб прилича на Работническо дело преди 10.11.1989г.

    Коментиран от #16

  • 11 хаха

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Джентълменът русофил":

    Ама много ясно... То понеже възпитаните в традиционна русофилия не се биха за краставици в Люлинския Lidl преди години... А и бутането и боя по опашките за обувки при соц. ценностната система няма да ги броим... :D
  • 12 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Джентълменът русофил":

    А като цяло, за мен проблема не е нито запада, нито изтока. Проблема е фейсбук, защото прави хората нервни, мрънкащи, злобни и лоши по всякакъв начин в световен мащаб.

    Коментиран от #13

  • 13 Джентълменът русофил

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Ами той фейсбука не е създаден в Индия, нали? Фейсбука също е част от изкуственият западен интелект.

    Коментиран от #15

  • 14 Шопа

    6 1 Отговор
    Не се карайте русофили и русофоби, битки е и мало и в единия и има и в другия лагер и ще продължава да има докато има дефицит или евтина стока.
    На русофилите които злорадстват от писаното по горе бих искал да им припомня времената с купоните и битките за прясно и кисело мляко, а по някой път и за хляб и какво ли още не.
    Това са неща които аз помня през 80те години на миналия век.
  • 15 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Джентълменът русофил":

    А иначе и ние пък българите изобщо никога не сме били и ние цвете за мирисане - завистливи, хитри - не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле... помня по времето на комунизма как всеки българин искаше да измекяри, то не че сега сме по различни

    Коментиран от #18

  • 16 Джентълменът русофил

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Дони":

    Извинявайте, но аз съм живял на запад цели 6 години. Повярвай ми, че нищо друго не може да ви разочарова от Запада, така както разочарова самият живот на Запад, особено ако си имигрант и си се почувствал многократно дискриминиран от разните му брекзитджии, които гледат на теб, като на човек втора ръка, само защото си българин. В думите ми няма и капчица пропаганда - аз винаги говоря това, което мисля и това в което вярвам. Ще ви дам и конкретен пример. Представете си, че влизате със семейството си в луксозна сладкарница за да отпразнувате даден повод(рожден ден примерно). Облечени сте добре, държите се прилично. Настаняват ви на маса и след минути чаят е сервиран. И в момента в който заговаряте помежду си на български, насядалите наоколо английски правенюта и надутите им съпруги, започват да се обръщат и да ви зяпат, като че ли българският език им създава някакъв дискомфорт. След малко идва собственика и ви се извинява, че не ви уведомява късно, но масата била запазена за след 20 минути и че нямат други свободни маси. Оглеждате се и виждате поне три свободни маси. В това време идват приятелите ви, които са чисти англичани. И докато им разказвате, че трябва да напуснете, управителят, който наблюдава ситуацията през цялото време на метри от вас се връща и ви се извинява, като ви кани всички да се преместите на друга от свободните маси. Местите се и всичко е наред, но забелязват, че предходната маса си остава свободна поне още час. Иначе казано вие сте стан
  • 17 Джентълменът русофил до коментар 10

    5 3 Отговор
    .... Иначе казано вие сте станали жертва на дискриминация само защото сте български имигрант! Та как бихте се почувствали вие лично, изпадайки в сходна ситуация? В друг случай, мениджъра ви
    казва на друг англичанин в непринуден разговор, че проблема на тази страна(UK) са имигрантите. Как бихте се почувствали в подобна ситуация, при положение, че сте единственият имигрант наоколо в момента на разговора и при положение, че изпълнявате съвестно служебните си задължения, тоест не сте предизвикал подобни думи по никакъв начин? Мога да ви давам подобни примери с часове наред. Истината е, че западняците ни мразят, а наивниците могат да вярват в каквото си искат друго.
  • 18 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    и да си довърша мисълта - Да не забравяме, че едно време сме били Варвари, тва е

    Коментиран от #19

  • 19 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    и последно да кажа - Нека дишаме спокойно и благодариме на Господ, че още ни търпи. Нека се радваме на живота вместо да обсъждаме, кой как се бил на няква си опашка (не че ние сме по различни). Руснаци, Американци, Българи - всичките сме един дол дренки - и добри и лоши. Радвайте се на живота и да се стремим да бъдем по добри и усмихнати, колкото можем и тва е. Дай Боже да има повече мир на земята и тва е!
  • 20 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джентълменът русофил":

    Толко писане за няма нищо, а всичко е толко елементарно просто всички хора сме еднакви щом стане въпрос далаверка
  • 21 НАТО ВЕЦ

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Асанчо, руснаците може да се сбият за хиляди неща, но никога за водка. Като не знаеш и не разбираш, не се изплющявай.
  • 22 незнайко

    1 0 Отговор
    Изчетах всички коментари. Пост номер 1 е написал всичко много точно. В нито един не видях някой да се замисли, ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ Е СТРУВАЛ €4.50 ??? Значи цената е била НАДУТА!!! Не е вярно, че намаляват само заради изтичане на срок на годност!!!
Новини по държави: