26 Януари, 2018 13:53 4 577 6

Глобиха ресторант с €20 000 заради безумна сметка

  • венеция-
  • италия-
  • ресторант-
  • сметка-
  • глоба-
  • безумна-
  • японци-
  • туристи

Сервитьорите измамили японски туристи

Глобиха ресторант с €20 000 заради безумна сметка - 1
Снимка: Shutterstock

Италианският ресторант, който таксува свои клиенти с €1100 за няколко порции храна, беше глобен с €20 000, съобщиха медиите на Апенините. Четирима японски студенти подадоха сигнал в полицията, че са били измамени.

Те са седнали в ресторант „Остерия Да Лука“, намиращ се близо до площад „Сан Марко“ в красивия италиански град Венеция. За четири порции пържоли, рибно ястие и една вода обаче са получили умопомрачителна сметка. В крайна сметка в случая се намеси полицията. Властите наложиха глоба след направена проверка.

Собствениците на скъпарския ресторант бяха разпитани от карабинерите, които установиха, че в крайна сметка е извършено нарушение. Студентите са следвали в Болоня, а във Венеция са били на екскурзия, пишат местните медии.

От хотелиерската асоциация обявиха, че този инцидент – който не е първи за Италия – оронва престижа на града като една от най-предпочитаните туристически дестинации в света.

През месец ноември 2017 година британско семейство се оплака, че е било таксувано €500 евро за обяд в ресторант – отново в близост до площад „Сан Марко“. Британците заявиха, че италианският персонал на заведението се е възползвал от това, че те не говорят италиански, и им е сервирал скъпи неща, които не са си поръчвали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иван Семов

    10 0 Отговор
    Какво да коментирам ...
    Италиански Жабари скапани .. и идиоти !!!
    Бил съм в Япония , тези хора са от най дисциплинираните които съм срещал ...
  • 3 Жоро

    6 0 Отговор
    Има нещо Ромско в Жабарите!!!Язък им за модата и хубавите коли!!!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 ГОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    сигурен ли си за (хубавите коли)?
  • 5 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Относно модата, добре, но за колите им не съм съгласен. 1990, като си купих FIAT Ritmo Abarth 135 TC. Беше единствен в България имаше 125 и други с по-малка кубатура, както и да е. Карам го в един сервиз на Франкфуртер ринг и механикът ми каза, запомни, какво означават FIAT.в Германия Fehler In Alle Teile, т.е. Грешки във всички части.
  • 6 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор
    Идете във Флоренция, Падуа, Абано Терме, Сан Микеле Мецокорона, Бренеро, Алто Адидже, или пък на Амалфи, Сардиния или Анкона. Във Венеция съм бил 8 пъти, паркирам си Мерцедеса на паркинга на входа от Венеция-Местре,бам 27 000 лирети, иде жабара за него 5000 лирети. В тоя паркинг плащаш според колата, която караш и според това дали си италиянец или чужденец. След това посмъртно не можеш да влезеш в кафе или ресторант до тоалетна, първо трябва да поръчаш, после да ти вземат парите, тавола сервицио 10-15 000 лирети плюс кафето и пикаенето излизаше 20 000 лирети.Т.е. 10 сегашни Евро. 1996 в един магазин им направих оборот за 800 000 лирети 800 марки или сегашни 400 евро и то само за бельо и едни къси панталони, като ги помолих да ползвам тоалетната в магазина, казаха, че нямат тоалетна. Жабари и комари на едно место е лоша комбинация, това е прехвалената Венеция, която се е обърнала на клоака!
Новини по държави: