Last news in Fakti

27 Януари, 2018 18:16 1 301 4

Милош Земан остава президент на Чехия

  • земан-
  • чехия-
  • избори
Милош Земан остава президент на Чехия - 1
Снимка: АР/БТА

Сегашният президент на Чехия Милош Земан остава на своя пост. Това стана ясно след като излязоха резултатите от балотажа, който се проведе на 26 и 27 януари. Той печели с 52.26%. За неговия опонент – Иржи Драгоша, са гласували 47.8%.

„Около 2.64 млн. души са дали своя глас за Земан, а за Драгоша – 2.42 млн. души. Земан е победител в 11 от 13 района на страната. Загуби само в Прага и централно чешкия регион” съобщават от избирателната комисия.

Право да гласуват имат 8.4 милиона чехи от 10.6 милиона население.

Инагурацията на президента Земан ще бъде на 8 март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честито

    13 1 Отговор
    Да е честит поста на Земан и той е от критикарите на върхушката на ЕС ! За това Вишеградската четворка техните държаве бяха добре и през соца добре са и сега а за нашите какво да коментирам ?! От врата на единия голям на врата на другия голям е да де но такива не ги обичат а ги наричат к....рви това е може и още да се пише но няма смисъл !
  • 2 Доволен

    13 1 Отговор
    Соросоидите не можаха да го свалят. Само изхарчиха парите.
  • 3 Либераст

    3 10 Отговор
    Край!И чехите са комуняги и путинисти.Значи руските хакери избраха и чешкия президент...
  • 4 народ

    3 0 Отговор
    Един добър президент,който е на мястото си !
    Моите уважения!!!