28 Януари, 2018 11:43 2 479 7

Китай пуска първата частна ракета

  • ракета-
  • китай-
  • частно

Тя трябва да бъде изтреляна през юни

Частната китайска компания Lingtai Kongjian ще пусне първата частна ракета от серията One Space (OS) през юни. За реализирането на проекта вече са осигурени 78.2 млн. USD. „Парите ще бъдат инвестирани в строителството на самостоятелно разработени от нас ракетни носители OS-X и OS-M. Първата от тях успешно премина комплексна проверка на 22 декември 2017 г. и към момента сме преминали на етап наземни изпитания”, казва генералният директор на компанията Шу Чан.

OS-M ще бъде изпратена в Космоса също през 2018-а, но по-късно от OS-Х. Ракетите няма да се използват в реализирането на сложни проекти за изследване на космическото пространство, категоричен е Шу Чан. „С това се занимава компетентна държавна организация, а нашата задача, в качеството на частно предприятие, е реализирането на частни проекти”, допълни той.

За разлика от американската SpaceX Lingtai Kongjian планира да произвежда компактни, малогабаритни ракети за спътници, които няма да са скъпи, но пък ще са добра конкуренция на американския аналог. В същото време Lingtai Kongjian се нужда е от допълнителни средства за разработването на по-голяма ракета-носител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 как така

    8 12 Отговор
    е нали в комунизма няма частна собственост? някой марксист-ленинист да ми обясни, че не разбирам!

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Тюмен

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "как така":

    Какъв комунизъм в Китай бе?
  • 3 ФАКТ

    23 5 Отговор

    До коментар #1 от "как така":

    Реално комунизъм няма никъде-факт.Комунизма е само в кратуните на соросоидите и в тяхните сънища-постоянно червени петолъчки сънуват...Комунизъм няма нито в Китай,нито у нас е имало,нито даже в СССР--и дори и в С.Корея няма такъв-там идеологията е чухче-която е много далече от комунизма..Но клишето комунизъм е удобно на "свободните и демократични" медии за да лепят по лесно етикети...--просто защото така е по-лесно да се обслужват определени политически кръгове-които уж са демократи.И те са толкова демократи-колкото и другите са комунисти..
  • 4 Дън Сяо Пин

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "как така":

    Не е важно дали котката е бяла или черна - важното е да лови мишки.
  • 5 onq s konq

    7 2 Отговор
    Комунизмът така и не беше дочакан,въпреки че БЯХМЕ НА КРАЧКА ОТ НЕГО според социалистите.При комунизмът "всеки щеше да работи според възможностите си,а да получава според потребностите си",което си е недопустимо по презумпция защото ВСИЧКИ ЩЯХА ДА СТАНАТ РАВНИ.И възниква въпроса-ЗАЩО БЯХМЕ ЛЪГАНИ ПОЛОВИН ВЕК ЗА ТОВА?Не че някой е вярвал,но защо всички тия мошеници /по настоящем олигарси повечето/ сега и винаги искат отново да са управляващи?А че се бяха кръстили преждевременно "комунисти"-спор няма,дори и песен имаха:"Комунистите щурмуват небесата,комсомолците след тях вървят..."Реалността е ,че в момента както в Русия,така и в Кетай,Куба и СК царства "ИЗВРАТЕН СОЦИАЛИЗЪМ",делигиращ почти неограничени права на управляващата върхушка,а елементарните граждански са ГАРАНТИРАНО ПОТЪПКАНИ ОТ МНОГОБРОЙНАТА МИЛИЦИЯ И АРМИЯ/ако се наложи/.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Патето Яки

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Колелото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на комунизма.
  • 7 АК47

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Я кажи какво ти предлагат западните ти опекуни , че аз , по ония времена живях , работих , редовна и нормална заплата получавах , в чужбина , не ми се налагаше да работя и пр. и пр. Натъпкаха ви главите с марихуана и т. пд. По улиците виждам зомбита , дегенерат , а не нормални млади хора - както беше преди , в / лошия соц./