Last news in Fakti

28 Януари, 2018 18:51 10 662 64

Дефектни изтребители

  • f-35-
  • дефекти-
  • доклад-
  • пентагона
Дефектни изтребители - 1
Снимка: Shutterstock

Половината нови изтребители F-35 Lightning II, които имаха за цел да отстранят нередностите на предходния модел, са пълни с дефекти, сочи доклад на Пентагона. 31 пъти е подобрявана версията за програмно осигуряване на машините. Въпреки това някои основни недостатъци не са коригирани се посочва в доклада. Става дума за 1000 конкретни дефекта, които могат да се отразят на бойната ефективност на изтребителите. Така например машините модел F-35B за Корпуса на морската пехота и F-35C за авионосците не трябва да се зареждат във въздуха. Технически дефекти влияят на старта на ракетите AIM-120 „въздух-въздух” и на изстрелването на боеприпаси. Дисплеят в шлема на пилота, на който се изобразяват данните на полета и целите не работи коректно. Системата дава отказ и при нормална работа.

За ефективното отстраняване на дефектите F-35 трябва да преминат през интензивно войсково изпитание. То обаче се отлага вече почти една година и едва ли ще се извърши до края на 2019 г.

Въпреки наличието на дефекти Пентагонът планира да ускори производството на F-35.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    135 26 Отговор
    Ф-35 са само за парад и да плашат гаргите на полето

    Коментиран от #62

  • 2 Ф 35 за Бурунди

    109 25 Отговор
    Само за продан в Африка стават тия бракми. Хахаха. На рашките даже трактора к 700 им е пригоден за военни цели, а тия шушляци от бомби правят бомби, а самолетите им с 1000 дефекта. Скоро ще стане така, че и сомалийската армия ще е по боеспособна от ФАЩ.
  • 3 НАТО ВЕЦ

    97 21 Отговор
    За другите дефекти, не знам, но за визьора и прицела в шлема, да си го купят от руснаците. Ако могат де.

    Коментиран от #6

  • 4 Капиталистически свине

    78 16 Отговор
    Все едно е констуиран от кръжока по - направи си сам на някое завадение за умствено изостанали
  • 5 ай стига бе

    82 15 Отговор
    Хахахаха, един самолет не могат да го направят 20 години, а когато най-накрая е готов е пълна фъшкия, но за сметка на това златна......направо им се чудя на държавите дето са го поръчали и ще купят такъв.
  • 6 ф117

    17 56 Отговор

    До коментар #3 от "НАТО ВЕЦ":

    Те руснаците са го купили преди това

    Коментиран от #8, #14

  • 7 Скорпион29

    64 13 Отговор
    Сигурно ги продават по -2 в комплект втория за резервни части.хахаха
  • 8 Бесен Язовец

    72 12 Отговор

    До коментар #6 от "ф117":

    Виждаш ли как в САЩ дишат в момента прахта на Русия?

    Коментиран от #22, #33

  • 9 Kcaniba

    68 15 Отговор
    Пияни ушанки...
    Милиарди от данъкоплатците пак на вятъра.
    Амерски памперси са създали суперскъпи супермакети за да плашат гаргите.
    После местната фобирастия се пени, колко зле са били руските технологи...
    Абе ей, нацията кацала на луната и побеждавпла във войните само на кино, и воюваща основно с жини и деца, не ми я фалете , памперсииии!!!
  • 10 ХАхахаха

    43 8 Отговор
    Смешни и жалки, жалки и смешни!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Север

    55 18 Отговор

    До коментар #10 от "ХАхахаха":

    С риск да ме вземете за куку, ще споделя, че съм изумен от бай Ганьовската простотия, четейки подигравките на едната част с руснаците, че били тъпи ушанки, а на другата част с американците щатски, че били тъпи кравари.... И се чудя на бай Ганьо-вците, изобщо имат ли ум, че даже една нормална държава не успяхме да направим, понеже тези, които мислим справедливо не ни давате власт, но лижете цървулите на алчните демагози политици партии? За да се направи самолет работят конструктори, дизайнери, производственници и какви ли не. Сам русски висш военен заявява, че Миг-35 не е по-добър от Еф-35. Но Су-35 реално превъзхожда Еф-35 по много показатели. Това са експерти хора, които познават реално нещата, не като вас, дето не сте се качвали на такива машини, но плюете якоооооо. Ако има дефекти, може производственната част да не е направила нещо качественно - като еърбеците на японска компания Т., довели до няколко смъртни случая.... не е лош еърбека, но нещо не е в ред. А, къде е по-добрият ваш бг самолет? Кадърни специалисти имаме, но защо нищо не правим? Защо не ни се позволява да правим? Защо политиците като Боце признават, че изпълняват чужди наредби, а цялата ни Сигурност ги гледа като писани яйца и от десетилетия не ги пипа? Защото нито сме народ като хората, нито искаме да се оправи. Това е отговора. Който не иска да работи, търси си оправдание.... Янките правят много хубави неща, не са за смях!

    Коментиран от #12, #17, #35

  • 12 Скорпион29

    50 8 Отговор

    До коментар #11 от "Север":

    Да може от 5 мил.Мазди 100 да с дефект обаче от 100 самолета 98 да са с дефект си е пълна скръб.И не е нормално всяка държава да произвежда всичко ние и банани на произвеждаме ама знаеш кой е скапан банан и кой не нали?

    Коментиран от #13

  • 13 Север

    20 26 Отговор

    До коментар #12 от "Скорпион29":

    Работил ли си в реалното производство? Аз съм работил в различни производства тук и смея да кажа, че много зависи от доставчиците на отделните материали компоненти и системи. Например сега от тиксо до тиксо има огромна разлика, дори в различни партиди на един завод. ВПКто там също работи с различни поддоставчици. И най-малкото разминаване в изискванията или синхронизацията може да доведе до различни показатели на продукцията. Но поне засега паднал Еф-35 не съм чул. Щом лети без проблеми, останалите дефекти могат лесно да се оправят. Дори и проблема със зареждането във въздуха също, с подмяната на системата за скачване и зареждане. Но чак пък такъв присмех като вашия ме смая? А ние и каруци не произвеждаме вече, само паразитна администрация и лапачи на парици, в изобилие тук. Локхийд и Боинг поне правят, а ние не правим.
  • 14 НАТО ВЕЦ

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "ф117":

    И ще ме осветлиш ли от кого?

    Коментиран от #16

  • 15 руски джендър

    51 4 Отговор
    Ф-35 изглежда много джендърски,много е нежен,с меки елерони...
  • 16 ф117

    18 2 Отговор

    До коментар #14 от "НАТО ВЕЦ":

    Военое обозрение/ воурожение/ там ще намериш интересни неща също и в Уголок неба .Като махнеш политиката на някой статии и остане орагматичния поглед към проектирането производството и бойното използване нещата си идват на мястото

    Коментиран от #23, #24

  • 17 Дивуй

    14 17 Отговор

    До коментар #11 от "Север":

    Пич , хабиш се напразно.Тука основно се състезават кой по голяма простотия ще пльосне , важи за кравари и ушанки.Ако искаш интелигентен форум чети вестник ,,Сега”Тука влизам да се посмея

    Коментиран от #34, #58

  • 18 ВЕРЕН

    10 11 Отговор
    Както винаги ...големи разбирачи имаме в България, особено от авиация .....А на други мед им капе на сърцето да четат подобни драсканици..

    Коментиран от #20

  • 19 Morgoth

    9 16 Отговор
    Това е чисто нова високотехологична машина. Няма как да не изживее нейните си "детски болести". Първите години от екплоатация тези машини ще дадат много дефекти. Ако някой е очаквал нещо друго трябва да си свери часовника.
  • 20 Kcaniba

    29 6 Отговор

    До коментар #18 от "ВЕРЕН":

    Във фащ обаче само професионалисти обаче!!! Да, нямаме авиация, вече, да, нямаме производство на кораби..вече..
    Е, и!???
    Това ли ви оправдава, американагъзените???
    Значи, хубаво е, че БГ унищожи и продаде всичко, което Русия е дала, хубаво е, че прибалтика няма нищо, тогава фащ ще си продават ла.ната на воля, като супер технологии!!
    Честито соросня!!!

    Коментиран от #32

  • 21 Бат Саше

    43 10 Отговор
    Руснаците никога не са имали технологичния и финансов ресурс на САЩ и точно поради тази причина винаги са имали страхотни оръжия. Може да изкопират нещо, да откраднат нещо, добавят нещо от тях, но в крайна сметка се получават надеждни и страховити оръжия, лесни и евтини за производство. Те знаят какво е необходимо по време на война. Трябват машини, които работят и те имат само такива. При Запада е обратно. строят високотехнологични бракми. Да вземем дори един военен камион. Дали по време на война, при оскъдица на горива, пари работещи фабрики, един Мерцедес с комонрейл и наблъскан с електроника ще се движи или руският ЗИЛ 131 от средата на миналия век, който може да гори и цървули и да се обслужва с комплект ключове. Американските лизачи могат да плюят колкото си искат, но руснаците винаги ще бъдат големи войни и ще имат супер оръжия. Целият свят го знае, затова голяма част от него се въоръжава от Русия.

    Коментиран от #27

  • 22 ф117

    20 5 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Ако имаш предвид Ф35 като цяло концепцията му не отговаря на нуждите и реалностите.Твърде сложен за производство самолет.Това което не е монтирано не може да се развали всичко друго може.Най доброто е радара поради което има по малки размери.Категорично не може да се противопостави на Су 35.Миг 35е модернизиран 29 със значително използване на композити, като в резултат са намалили теглото с 6 .тонаЛичното ми мнение е че Ф35 ще бъде като Ф117 който тихомълком изтеглиха защото не им върши работа зс парите си
  • 23 Сибирь

    26 6 Отговор

    До коментар #16 от "ф117":

    Не те знам какво си чел , но мога да ти кажа едно - системата за нашлемно целеуказване е отхвърлена от американците като невъзможна. С нея се запознават когато виждат за първи път МиГ-29 и Су-27 . Ама ти си цвъкай...
  • 24 НАТО ВЕЦ

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "ф117":

    Аз предлагам на американците решение. Изпитано и работещо. Ти ми твърдиш, че руснаците са го взели в този вид от някого и продължават да го взимат(купуват), за да го влагат в техниката си.
    Ето защо те "помолих" да ми дадеш информация за този "производител".

    Няма значение кой, какво е разработвал и кога.
  • 25 И.К

    20 1 Отговор
    Американците да се оправят,ние сме лесни-нямаме самолети и нямаме проблеми като техните
  • 26 факт

    16 3 Отговор
    ТОВА МИ ЗВУЧИ КАТО ХОДЕНЕТО ДО ЛУНАТА
  • 27 Д-р Дулитъл

    14 26 Отговор

    До коментар #21 от "Бат Саше":

    Ха ха ха

    Чебурашки как е лосиона ,май сте напред с мат'ряла

    Когато Удмурдия направи самолет като Ф 35 аз ще вляза в манастир -казвам ви.

    Коментиран от #28, #46

  • 28 НАТО ВЕЦ

    7 11 Отговор

    До коментар #27 от "Д-р Дулитъл":

    Ми то не е трябвало да излизаш от манастира, щом не знаеш на какво е копие прехваленото фърчило. Питай ф117, той трябва да е прочел и видял в онези сайтове и филми, дето ми "препоръчваше".
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 стоян георгиев

    5 14 Отговор
    представата за дефекти при западняците е напълно различа от тази при руснаците,та ситуацията се преекспонира излишно от путиннофилите.имало дефекти ,ок ще се отстранят.все пак тва са нови машини.
  • 31 Барчо

    11 6 Отговор
    Много кинти са откраднати тук!!!!! Ма ги плащаме ние.
  • 32 Max

    7 16 Отговор

    До коментар #20 от "Kcaniba":

    Русия не ни е дала даром. Всичко сме си го платили в троен размер.....и още плащаме!!!

    Коментиран от #48

  • 33 русия е джудже

    8 20 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Как по-точно дишат прахта на Русия ,при положение ,че руснаците изостават поне с две десетилетия на тема авиация от САЩ бе ,рубладжийски трол ?
  • 34 Още един

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Дивуй":

    Не вярвах, но явно не сам сам тук. Чета "Сега", а тук се смея и дивя на простотията. С такъв "матреал" сме обречени все тикви да ни управляват.
  • 35 ихуахо

    6 19 Отговор

    До коментар #11 от "Север":

    Кажи ни с кое по-точно СУ-то превъзхожда Ф-35 ,че ми е много интересно ? Ф-35 е възможно най-модерната разработка на технологиите,докато СУ-35 е просто един добър изтребител.СУ-то превъзхожда Ф-35 само в директен бой ,но американския изтребител не е направен за въздушно превъзходство,а и вече не живеем в 50-те години на миналия век и такива деректни "битки" може да се видят само между стари изтребители ,каквито са руските.В реалния свят ,единствения шанс СУ-то да прихване Ф-35 е чрез инфрачервения му радар и то максимум до 50км и пак ще е трудно.От друга страна Ф-35 може да засече СУ-то от над 300км разстояние и да му пусне ракета на около 150км разстояние и пак да остане скрит за радарите.Сега вече си наясно ,че руския изтребител ,ще падне много преди да разбере за какво става въпрос.

    Коментиран от #64

  • 36 КИКИЧ

    17 4 Отговор
    Руското оръжие от всички видове и със всякакво предназначение просто е без аналози в света, и надали изобщо такива ще има. Тази наистина Велика държава е била принудена през цялата си история да се защитава от шизоидно побеснели да станат господари на света натрапи, краят им е известен . И е развивала военният си потенциал за да оцелее като държава и нация. Що се отнася до самолети-- СУ-39, известен в НАТО кат Black Devil е хиперзвуков изтребител с таван на полета 20 км и обхват на действие над 15 хил км, изобщо за какво сравнение може да става дума...

    Коментиран от #59

  • 37 Барчо

    12 2 Отговор
    Много интересно се получава. Те не стават, обаче трябва да бъде форсирането на производството им. Демек. Знаем че произвеждаме брак, но ще наложим да ни го купуват партньорите. Пардон! Слугите, щото са балъци.
  • 38 народ

    16 5 Отговор
    На тема авиация руснаците са на 1,2,3,4,5 място и след това са американците!!!
    А ако говорим за космос,даже до 10 място никой не може да се мери с тях!
    Та,събудете се и недейте да бълвате глупости.

    Коментиран от #40

  • 39 СссереМ

    4 8 Отговор
    Добре че пускат от време време такива руски фейк новини,та да може язовците да заслужат копейките.
  • 40 русия е джудже

    5 9 Отговор

    До коментар #38 от "народ":

    Дай някакво доказателство за това ? С тоя коментар ,не доказваш нищо друго ,освен че си рубладжийски трол.Русия и авиация ...пълен смях.Те руснаците дори още немогат да направят изтребител от 5-то поколение като хората ,ти даже на челните позиции ги слагаш.А това е нещо което САЩ направиха преди 20г.Тая глупост за космоса дори няма и да я коментирам.Апарати на САЩ обиколиха всяка точка в слънчевата система (даже изкараха апарат и извън нея) ,скоро мислят да колонизират Марс ,всичко което знаеш за космоса се дължи на САЩ и.т.н..От друга страна руснаците немогат да излезнат по-надалеч от МКС.Виждаш ли за какви два свята говорим и какво джудже е Русия пред САЩ ,че дори и Китай ?

    Коментиран от #41

  • 41 Ром това е напитка

    16 3 Отговор

    До коментар #40 от "русия е джудже":

    Не съм руски трол ... Имам само един прост върос към вас : Американците като са толкова велики и напреднали , защо не могат да завладеят джуджето Русия толкова време ?

    Коментиран от #42

  • 42 ихуахо

    5 9 Отговор

    До коментар #41 от "Ром това е напитка":

    Е защо трябва единия да завладява другия ? Какви са тея детски и малоумни въпроси ? Ти да не живееш в средновековието ? Ти въобще даваш ли си сметка какви жертви,дестабилизиране на региони,ефект върху планетата и.т.н. ще бъде едно такова евентуално "завладяване"..и на цената на какво ? Аман от малоумни въпроси.

    Коментиран от #43

  • 43 Ром това е напитка

    12 3 Отговор

    До коментар #42 от "ихуахо":

    Напротив - това е един малоумен отговор . Явно живееш на Луната , че не знаеш какво е история и геополитика ....Почети малко . Разбира се , не искам никой да завладява някого , но ... За съжаление все сме на нае...баната страна .

    Коментиран от #44, #45

  • 44 Анонимен

    4 5 Отговор

    До коментар #43 от "Ром това е напитка":

    Пич,спри да пишеш че само се излагаш.По-голяма глупост от това дето си съчинил,не мисля че може да се напише.
  • 45 стоян георгиев

    3 13 Отговор

    До коментар #43 от "Ром това е напитка":

    и как си представяш запада да овладее територия с големината на европа и австралия взети заедно?за запада русия е важна да е цяла и на всеки 30-40 години като руснаците се ос..ат запада ги реанимира .така е от поне 100 години.сега след путин пак ще е същото.руснаците обаче като се окопитят и почват със старата песен на нов глас за западните фашиски окупатори дето ги дрогират с кока колаи искат да разпъват православни деца на кръст.лошото е че има и бая народ като теб дето вярва в тия щуротии!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Цар Вул

    4 1 Отговор
    Навремето СФРЮ продаваха на "краварите"Юго!Там им намериха стотици дефекти и принудиха сърбите да си ги оправят!Ама тия/хамериканците/няма кой да им каже да си приберат боклуците и след като станат изправни да ги продават!Не луд "Тоя дето яде зелника"а този "който му го дава!Да разсъждаваме малко:Щом не може да се презарежда във въздуха означава че е ограничен "отвсякъде"!Трябва да кацне,да зареди и отново да излети!Ама кой ще го чака?Ще го опаткат за отрицателно време!"Ако не вярваш,че е злато"казал Манго,"питай калайджията"! Но ние българите открай време сме си заднико целувачи!Затова и имаме толкова национални катастрофи,колкото никоя друга страна в света!!!!
  • 48 Kcaniba

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Max":

    Който плаща - поръчва музиката!!!
    Тя мама само дава даром бейби.
    И газта има различни доставни цени, така са и самолетите!!
    Зависи какви капацитети са ти в кабинетите и парламентите.
    При наличие на компиро, тиквата и сие, ти какво очакваш??
    За без пари?!?!?
    Е да, ще има, малко още се наведи....
  • 49 война

    7 3 Отговор
    Дай пример, какво хубаво са направили краварите, че са не сещам?

    Освен войни със сравнително по-слаби от тях държави и задължително с подкрепление, друго не са направили, ма вече и това не могат ;)
  • 50 Коко

    8 3 Отговор
    На тия кравари сичко е фалшиво демокрация живот сичко освем да разпалват войни навсякаде по света за друго не стават вън от БГ долна краварска измет
  • 51 Пивро

    6 4 Отговор
    Целият НАТО. Е. ДЕФЕКТЕН .ГОЛИТЕ. АМЕРИКАНЦИ .ИЗБИХА КОРЕННОТО ИНДИАНСКО НАСЕЛЕНИЕ ИЛИ ГИ НАТИКАХА В. РЕЗЕРВАТИ

    .ВЗЕЛИ. СЕГА ДА ГОВОРЯТ. ЗА. ЦИГАНСКА ПОДКУПНА ДЕМОКРАЦИЯ . ЩЕ. ЛИКВИДИРАТ И КОРЕНЯШКОТО БЪЛГАРСКО. НАСЕЛЕНИЕ. КАКТО ВЪРВЯТ. НЕЩАТА С. НАШИТЕ ГЛОПАЦИ АЛЧНИ ДО ЕДИН В. ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ. ЗА. МИЛИОНИ .А. НАРОДА ДА ГНЕ Е В БЕДНОСТ И МИЗЕРИЯ .КАК Е ПОСТРОЕН О. ЕНДЕКАТО С. КСКВИ. ПАРИ .2. КАК И С. КАКВИ И КАКВИ ЧУЖДИ. ФИРМИ. ПОСТОИХА 1. АТОМНА В. КОЗЛОДУИ .ЧЕ. КОКОНАТА СЕ. НАПЪЛНИ С. МИЛИОНИ. ДА ЗАТВАРЯ 6 И7. БЛОКОВЕ. НА ЦЕНТРАЛАТА .А. СЕГА ГЛОПАЦИТЕ ЩЕ. ТЪРСИЛИ ФИРМИ .РАБОТНАТА. РЪКА Е В. БУЛГАТИЯ И УМОВЕТЕ НО ТРВБВА НЯКОИ ДА ПОМИСЛИ КСК. МОЖЕ ДАСЕ ПОСТРОИ. БЕЛЕНЕ .
  • 52 Простак

    2 4 Отговор
    Добри бяха не руските, а съветските въоръжения.Авиационните им конструктори оръжейници се казваха Нуделман и Рихтер.

    Коментиран от #54

  • 53 Руското посолство

    3 1 Отговор
    Благодарим сърдечно на всички които ни облизваха г*за!! Заповядайте всички заедно с журналята на официален банкет и да ви заплатим за добре свършената работа!!

    Коментиран от #55

  • 54 ха ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Простак":

    И за жалост, американските бомби, все още са от техно време, немат си нищо от наше време, за разлика от руснаците без Нуделман и Рихтер :D

    образуваш ми смях от сутринта :D
  • 55 ха ха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #53 от "Руското посолство":

    Истината боли и ти си доказателството... я как злобееш

    Коментиран от #56

  • 56 Руското посолство

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "ха ха ха":

    Защо да злобея,аз съм от официалните с облизан г*з!!! А ти злобееш защото официално не си на тази опашка. Не се бой ,труди се осърдно и твоя ред ще дойде!

    Коментиран от #57

  • 57 ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "Руското посолство":

    Усърдие - осърдието го остави за твоето обкръжение :D

    един грамотен трол няма - ФАКТ!!!
  • 58 касапина

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Дивуй":

    Сега не беше ли вестник на доган?
  • 59 Д-р Дулитъл

    3 6 Отговор

    До коментар #36 от "КИКИЧ":

    Ха ха ха ха

    Кой е тоя Су 39 има ли го на картинка ?

    Да прави се хиперзвуков самолет ,но не се казва Су 39 ,а се казва SR 72 Даже е във фаза на изпитания. Локхийд Мартин го прави .
    И да ти кажа -той ще бъде управляван от искуствен интелект ,не от човек,защото ще се движи със скорост до 9 пъти скоростта на звука.
    Та като споменах изкуствен интерект -я да ме подсетиш за успехите на Русия в тая област ,пък после да ми обясняваш за Су 39

    Коментиран от #60

  • 60 пак на фантазии го ударихме

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Д-р Дулитъл":

    ох ма мале, що наивници си родила :D

    Хората ти казват, че след Ф16 нищо свестно не са направили, ти за SR 72 се надаш, а че един самолет с времето става по-добър, като се изчистват грешките му - чувал ли си? Да не говорим, че само идиот може да разчита на изкуствения интелект :D

    Коментиран от #61

  • 61 Д-р Дулитъл

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "пак на фантазии го ударихме":

    Да чувал съм я тая мантра от Су 27 ъпгрейд до Су 35 и от там до Су 57 -Страшно ще е добър тоя , така да знаеш 😂😂😂
  • 62 Боклук кипейкаджия

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Руска червена мурзилка си ти. Почитател на Сидер вапцаната жена.
  • 63 гост

    0 1 Отговор
    Изключително скъпи, Миг го побеждава безапелационно при въздушен бой и е много по-маневрен от Ф-ката. Наскоро англичаните прореваха, че техният самолетоносач, който е проектиран специално за Ф-35 се оказва, че радарните им системи са незащитени и враг има достъп и влияние при комуникацията им или инвестиция от 4млрд. паунда излиза негодна и рискова за исползване.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.