28 Януари, 2018 20:21 3 645 35

Ердоган: Целта не е завладяване на сирийски територии

  • ердоган-
  • сирия-
  • турция
Ердоган: Целта не е завладяване на сирийски територии - 1
Снимка: АР/БТА

Целта на турската военна операция „Маслинова клонка” в Сирия не е залавянето на сирийски територии. „Не искаме да завладяваме сирийска земя, а да помогнем в родината (бел. ред. Сирия) да се върнат 3.5 милиона бежанци, които към момента са в Турция”, каза турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от агенция Anadolu.

Местните жители благодарят на турските военни за това, че с идването им в региона ще се „възцари безопасност”. По думите на Ердоган, операцията в Африн е в защита интересите на мирното население на Сирия. Противниците на „Маслинова клонка” „си затварят очите за това, което терористите правят”, казва турският президент.

Операцията „Маслинова клонка” започна на 20 януари и е насочена против кюрдските формирования в сирийския град Африн. Съвместно с турските военни действат и бойците от „Сирийската свободна армия”. Дамаск решително осъжда действията на Турцията в Африн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай ПЕШО

    29 11 Отговор
    ЕРДО ефенди , Давай по смело и бързо дано мирясат тези хора най сетне. А на тези които подклаждат войната там , удри по една маслинова тояга . А разходите за чия сметка ще бъде ?
  • 2 Хасан

    29 14 Отговор
    Ще има мир и ще спре хаоса....за разходиие могат да дадат малко петрол...все пак човека 3 милиона бежанци приюти

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    23 23 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Европа му даде пари за да ги държи! Не пиши само квото на тебе ти оттърва!
  • 4 Бесен Язовец

    22 16 Отговор
    Ердоган си е прав,Турция не е приют за бежанци и по - евтино е та отупа вреговете на Асад от колкото да храни 3,5 мил.бежанци!

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    15 15 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Лесно! На 18 си пълен с мечти, и тоя те праща да воюваш! А ако не се върнеш? Колко майки ще проплачат в Турция че са им убили децата от егоизма на Ердоган!

    Коментиран от #6, #13, #27

  • 6 Хасан

    19 12 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ами колко се проплакаха от атентатите на ПКК...

    Коментиран от #9

  • 7 ГЕРО

    25 10 Отговор
    Терориста си е терорист. Няма етност, религия или партия. Одобрявам пълното им ликвидиране независимо къде се намират . Ако този турчин успее , ще му свалям шапка и аз .
  • 8 стоян георгиев

    11 24 Отговор
    диктаторите си приличат.повтаряш силно лъжи и ти трябва масовка зад теб да ги потвърждава.трябвало да върне 3,5 млн.сириици и затова нападнал анклава арфин в които живеят поне милион бежанци и бе едно от малкото спокоини места в сирия докато не се появи султана с маслиновата клонка.след неговото идване сред кюрдите щяло да се появи мир и спокоиствие!!!!интересно що няма такова в турция където има киюрди ?

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Гост

    12 19 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Хасане, ако синът ти воюва друга песен ще пееш! Или щеше да си горд че са го заклали в чужда държава за Ердоган?

    Коментиран от #11

  • 10 Хасан

    21 9 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Ами тогава от тоя мирен и спокоен район защо се хвърлят ракети...??Защо в мирния американски район Кобани не се връщат бежанците????Защото е направена етническа чистка....араби,тюркмени,йезиди и християни и кюрди се гонят от родни места и се настаеяват симпазанти на ПКК....

    Коментиран от #14

  • 11 Хасан

    18 14 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    И ний сме дали жертви в борбата против комунистическата диктатура в България...Белене,Стара Загора затворите..побоищата,депортираните,насилените,кучета разпркъсваха телата на мирни демонстранти...

    Коментиран от #16, #23

  • 12 Хасан

    17 8 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    По твоята логика и ДАИШ може да си има държава ...не са терористи а борци за свобода....така ли???....терориста си е терорист...ако ще да е чеченец,арабин,комунист,кюрдин ..

    Коментиран от #15

  • 13 Бесен Язовец

    9 7 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    По - добре да ги прати сега от колкото след някоя и др. година самоче вече на тититорията на Турция да воюват!
  • 14 стоян георгиев

    9 16 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    тва не евярно.нали прочете хасане !!!тва е лъжа.в региона на кюрдите християните са свободни и са част от кюрдската армия.сега ще се бият с турците при арфин.давам ти пример с рака столицата на така наречената ислямска държава освободена от кюрдите.в момента там управлява арабски съвет на стареишените.те инициираха изтеглянето на идил и кюрдите се съгласиха за да спрат разрушенията и цивилните жертви сред арабското население.прочети за един човек казва се талал сало.ако знаеш турски ,ще ти е наи-лесно.тва е туркмен доскорошен военен лидер на ....кюрдите!!!!демек военния лидер на кюрдите бе турчин по твои сметки!та тва с кюрдите и прочистването на християните.сега да ти кажа за тия дето се бият на страната на турската армия.тва са башибузук.нали знаеш кво е башибузук и кво ще направи като влезе в зоната с цивилното население!!!може да видиш има безброи клипове как изглежда кюрдската армия и как въпросния башибузук и да си правиш сметката кои са терористите в краина сметка!

    Коментиран от #19

  • 15 стоян георгиев

    10 14 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    идил няма нищо общо с кюрдите нито като организация нито като идеология.освен това кюрдите в сирия не се борят за независимост,а за автономия!

    Коментиран от #18

  • 16 стоян георгиев

    11 14 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    и сега след тия жертви против тоталитаризма браните султана?тва ли ви е алтернативата?сменяте живков със султана ердоган!!!!толко ли не разбра бе хасанчо че просперитета е само при свободните хора.другите само ги ползват за марионетки.изчезне ли свободата в турция ще изчезне и просперитета!
  • 17 Георги

    12 14 Отговор
    Гледай го наглия диктатор какви ги дрънка.С война щял да успокоява хората и да връща бежанци.Като прати в Сирия башибозука да граби и убива ще рещи проблемите....
    Рано или късно кюрдите ще му сложат маслиновия клон на правилното място на тоя саозабравил се ислямист.
  • 18 Tr.tc

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Афтономията е първата стъпка към независимоста

    Коментиран от #30

  • 19 Хасан

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Момент сега...Турция не е диктатура..има партии...и при първите избори ако опозицията спечели 50+1 Ердоган си отива... А защо си против Сирия да бъде една държава с демокрация и всички етноси да се прндставят във властта...да има индивидуални права и за християни,йезиди,кюрди,араби и туркмени но не и колективни права...примерно като България...в България етносите нямат колективни права

    Коментиран от #20, #31

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Сега пък: жертви и ти!!!! Някъде казваш че си бил танкист! Значи семейството ти е било на уважение от комунистическия режим! Даже сигурно дядо ти е коладел другите цигани край вас на ДС! Така че ти не бива да говориш за жертви! Историята обаче показва че въпреки че си бил толериран, въпреки че не са закачали семействотото ти, въпреки че дядо ти е бил агент на ДС, ти винаги си ненавиждал България и българите!

    Коментиран от #24

  • 24 Хасан

    10 4 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Не съм....израснали сме с българи и турци...баба Тонка ни правеше козунак и боядисани яйца..баба Айше ни правеше баклава и шербет....и не съм бил танкист....ние" дисидентите "само в Строителни войски ..на Зил..."жив" танк не съм виждал ..

    Коментиран от #25

  • 25 Гост

    7 6 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Значи, хем турчин, хем нисък, хем лъжец! Падна ми в очите, лъжеш като дърт циганин, и го твърдя и го доказвам! (виж 25 коментар)
    https://m.fakti.bg/world/271805-v-strumica-posreshtnaha-borisov-s-boiko-boiko

    Коментиран от #28

  • 26 касапина

    3 6 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Асенчо ,измисли някой по свестен отговор, явно наистина сте нисши същества, малоумието си личи отдалеч, чакам другите цигани няма ли да се включват, не че не им знам готовите отговори .от текстови документи като твоите.
  • 27 касапина

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ние няма да плачем със сигурност, даже е много добре, че ще видят кой е истинският бог, Дявола ще ги черпи със сланина на входа на ада .Не мисля да чета днес повече тъпни .
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #28 от "Хасан":

    Остави, лъжел като дърт циганин, сигурно и в сантиметрите пак лъжеш! Хасан е лъжец и мошенник като Настрадин Ходжа! В комунизма дядо му е бил агент към ДС! Ех някой ден като отворят архивите, голям бой ще те бият твоите!
  • 30 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Tr.tc":

    автономията е първа крачка към независимостта ,но има доста крачки до нея.освен това тва е процес в държава различна от турция и по време на гражданска воина.след насъпване на мира в сирия е възможно да не се стигне до разни автономии ,а сигурността на различните етноси и религиозни групи да се гарантира по друг начин,но каквото и да се случи то ще касае сирия .към момоента на нападението на турция над арфин сирииските кюрди не бяха заплаха за турската цялост или сигурност,напротив кюрдите в сирия удържаха и то успешно идил да не прониква в турция.
  • 31 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    турция не беше диктатура до преди преврата сега е.цялата власт в турция е обсебена от ердоган.няма как опозицията да спечели ,нали видя кво стана на референдума за президенска република.хиляди фалшификации и нищо.лидерите на основните опозиционни партии са постоянно преследвани и дори арестувани!!!!съдебната власт бе разгромена ,армията и съвета на генералите ,гарант за спазването на конституцията също.турция се превръща във втора русия ,но за разлика от путин султана ердоган има и синове които утре ще наследят властта там.ако тва се случи турция ще стане като централноазиатските бивши съветски републики.наистина жалко ,предвид пътя които измина турския народ до преди ердоган.аз не съм против тва сирия да е демократична държава и не е ясно кво ще става с нея,но етностите там се нараниха много жестоко едни други и ще има огромно недоверие помежду им.алевитите на асад ако не бъдат в отделни кантони ще станат цел на отмъстителите от сунитското мнозинство предвид обстоятелствата.така че за мен е по-вероятно сирия да се кантонизира.различните етноси да живеят в отделни кантони или общинив които да се защитават на етнически принцип.в българия и турция сме еднонационални държави и е нормално да нямаме етнически разделения.

    Коментиран от #32

  • 32 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    Ще се създадат различни кантони на етническа и религиозна основа..ще се въоръжат ...ще се намерят различни поводи да се ръчкат един с друг ...и пожара ще продължи...Турция няма нищо напротив ако това всичко беше далеееееч от границата ...но постоянната нестабилност в района ще е пречка и опасност за сигурността..ще има пак терористи...заплахи...и несигурност.....а така със замах ще установи мир и просперитет..

    Коментиран от #33, #34

  • 33 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    може и да не стане така .просто тва е една хипотеза .така да речем стана в бивша югославия след продължителен етнически конфликт,така стана и в ирак.истина е че след това раните зарастват трудно,ти трудно би простил ако някои убие децата ти да речем или обратното.турция наистина бе изправена пред опасности на източната си граница дълго време,но бе компенсирана икономически и то сериозно.въпреки конфликтите в ирак и сирия турската икономика нарастваше и турците живееха и живеят по-добре,но изтласкаха напред ердоган и се потдадоха на старите си османски амбиции.тва е опасно за всички хасане,особено обаче е опасно за самите турци.ердоган сега не напада арфин заради някаква заплаха или заради връщането на бежанците,напада го за да се бетонира като султан.печеливш и силен султан,къвто търсят ония с бурките.затова и изрязва нормалните в турция ,щото тях с тия евтини популиски ходове няма как да ги спечели,но за мераклиите за султанат е идиален.
  • 34 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    ЛЪЖЕЦ-ЛЪЖЕЦ-ЛЪЖЕЦ
  • 35 калитко

    2 2 Отговор
    освен за собствена употреба за нищо друго не става