30 Януари, 2018 01:31 3 377 6

Как да спасим Земята от гибел?

  • химически филтър-
  • планета-
  • отпадък

Заводи и фабрики ще бъдат накарани да изхвърлят отпадъците си през модерни химически филтри

Как да спасим Земята от гибел? - 1
Снимка: Shutterstock

Учени от университета Тъфтс в САЩ са намерили решение на проблема, свързан с изхвърлянето на вредни химически вещества в природата и замърсяването на почвата и водата, съобщи Life.ru.

Специален полимер, който е планирано да бъде използван при разработката на промишлени филтри, ще създава канали с размери около 1 нанометър. Каналите ще позволят ефикасно да се контролират преминаващите през филтрите вещества и да се задържат вредните за околната среда отпадъци.

Заводи и фабрики ще бъдат накарани да изхвърлят отпадъците си през въпросните химически филтри.

Благодарение на създадените нови селективни мембрани вредите за околната среда ще бъдат сведени до минимум, като вредните вещества се отделят едно от друго посредством химични реакции.

Новият тип филтри ще дадат възможност при минимално потребление на енергия да се отделят не само бактерии, а и тежки метали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    9 4 Отговор
    Като Сащ спрат да хвърлят бомби където им падне. Също така да минимизират военните учения и други неща които основно замърсяват планетата. Забравих за шистовият газ , кеми трейлс и другите им нопасни хобита
  • 2 Рамбо

    9 8 Отговор
    Кой каза че искаме да спасяваме Земята ???
  • 3 Къртев

    7 3 Отговор
    Ако наистина, някой иска да спаси земята от замърсяване, то човечеството трябва да се откаже от някои екстри. А не само да карат хората да плащат за екология. Не може с филтри да спрат замърсяването, та нали тези филтри трябва да се изхвърлят някъде.
  • 4 ха ха ха

    4 2 Отговор
    Като унищожим човечеството ;)
  • 5 народ

    6 1 Отговор
    Няма нужда да спасяваме земята.Тя така или иначе скоро сама ще се отърве от нас!
  • 6 PlimP

    0 0 Отговор
    еми ако преждевременно умрат около 2 000 000 000 души, ще я запазим