2 130 3

Вижте защо не се е взривил парижкият атентатор

Абдеслам беше арестуван след кървавите атаки в Париж

Денис Джамбазов

Технически доклад разкри каква е причината Салах Абдеслам да оцелее при координираните терористични нападения в Париж през ноември 2015 година. 130 души бяха убити при кървавия атентат, извършен от няколко терористи.

„Ислямска държава“ пое отговорност за нападението. Единственият оцелял терорист от атаката беше Салах Абдеслам, който по-късно беше заловен от службите. След дни той ще се яви в съда в Брюксел. Техническата експертиза показа, че неговият колан с експлозиви е бил дефектен, предадоха белгийските медии.

Абдеслам е искал да се взриви, но смъртоносният колан с експлозиви се е оказал дефектен. Един от кабелите и детонаторът не са били изправни. Разследващите разкриха още, че след атаката във френската столица Париж Абдеслам е обмислял да отиде в Сирия, където да се сражава в редиците на джихадистката групировка.

След координираните терористични атаки в нощта на 13 ноември 2015 година във Франция беше обявено извънредно положение. В Европа бяха извършени още атентати, при които стотици невинни граждани бяха убити или ранени.

Белгия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Разстрел за тоя боклук
  Отговор
  1 13:57  29.01.18
  Никакъв съд не трябва за тоя. Да го разстрелят на място
 • соросоидни кърлежи
  Отговор
  2 17:40  29.01.18
  такива има много в Европа,99% скрити идил-миндиловци..
 • ПДЪ
  Отговор
  3 13:47  30.01.18
  режи и хвърляй !

Напиши коментар:


Публикувай