Last news in Fakti

29 Януари, 2018 14:07 1 813 4

Задава ли се война между ЕС и Тръмп?

  • ес-
  • война-
  • търговия-
  • ес-
  • европейска комисия-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Тъмни облаци са надвиснали над световната търговия

Задава ли се война между ЕС и Тръмп? - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейската комисия обяви, че ще реагира „бързо и по подходящ начин“ на всяка заплаха от търговска война. Именно за такава намекна американският президент Доналд Тръмп, предаде „Индипендънт“.

Американският лидер заяви, че има „много проблеми“ с търговската политика на Европейския съюз и посочи, че Вашингтон може да предприеме мерки заради несправедливата по думите му политика на блока.

Говорител на Европейската комисия посочи, че рестриктивни мерки от страна на Доналд Тръмп ще получат силен отговор от страна на Брюксел. За нас търговията не е игра на победители и загубеняци, посочиха от Европейската комисия.

„Европейският съюз има готовност да реагира бързо и по подходящ начин в случай на наложени рестрикции и ограничения за износа ни от страна на Щатите“, заяви говорителят на комисията. Според Тръмп търговската политика на ЕС е в ущърб на американците.

„Имам големи проблеми с Европейския съюз. Не можем да си вкараме продуктите там. Много, много е трудно. И въпреки това те ни изпращат продуктите си – без никакви данъци, с много малко данъци. Това е много несправедливо“, заяви американският президент Доналд Тръмп, който по време на президентската си кампания ясно посочи мотото на своето управление - „Америка първа“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    8 5 Отговор
    Има пазарна икономика...има свободно предприемачество...свободно движение на капитали ,стока и хора....отворено общество...
  • 2 да се вземе предвид

    20 0 Отговор
    ами като са ви калпави продуктите какво очаквате.......приемете че сте бита карта

    Коментиран от #3

  • 3 Хасан

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "да се вземе предвид":

    Имах предвид европейските...Мейд ин Джермани...или Франс...
  • 4 Варна

    19 0 Отговор
    Ще е хубаво ЕС да спре да работи с долари и да си продаде взетите американски дългови книжа. Американците нарочно поддържат общо ниско данъчно облагане, което не може да покрие разходите на държавата им. - Поради тази причина тези печатат долари непрестанно и измислят буквално нови числа когато определят задлъжнялостта си.
    Единственият начин да поставиш най- задлъжнялата страна на колене е с икономически мерки! - Нека да припомня, че от 33 година насам, абсолютно всички икономически, световни кризи идват от САЩ именно поради факта, че нищо в тяхната икономика и парични средства не е реално...
Новини по държави: