29 Януари, 2018 14:40 2 635 5

Южна Корея непреклонна за Северна Корея

  • южна корея-
  • държава-
  • северна корея

Сеул никога няма да признае КНДР за ядрена сила

Южна Корея никога няма да признае Северна Корея за ядрена държава. Това заяви южнокорейският министър на отбраната Сон Йон – му, цитиран от РИА Новости.

Министърът допълни, че Сеул ще продължи с усилията за разоръжаване на Корейския полуостров.

„Южна Корея няма да признае КНДР за ядрена държава, при каквито и да е условия. Ние сме готови да продължим решително да отговаряме на всяко провокационно действие от страна на Северна Корея. Ние сме готови да използваме всички възможни начини, било диалог или санкции, за да продължим процеса по ядрено разоръжаване на Корейския полуостров. За нас диалогът е важен.

Заявленията, че е възможно да се използва ядрено оръжие за обединение на полуострова е анархична. Ако Северна Корея се опита да използва ядрено оръжие срещу нас или САЩ, най-вероятно тя ще бъде изтрита от лицето на земята. Струва ми се, че това е пропагандна стратегия от страна на Ким Чен-ун. Това, че някой притежава ядрено оръжие, не значи, че ще го използва. Това едва ли ще стане“, заяви Сон.

Северна Корея показа желание за диалог с Южна Корея. Все пак от страната пак се появиха заявления за възможна ядрена заплаха.

От Пхенян ще изпратят свои атлети на Зимните олимпийски игри. Дори се постигна договорка за общ женски отбор по хокей на двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баче Кико

    17 3 Отговор
    И нии сме така непреклонни,като ни заповядат Началниците!
  • 2 Наблюдател ф

    10 7 Отговор
    Сеул може да си л....US гевреци колкото си иска С. К е ядрена сиила факт! и дори САЩ вече се съобразяват с нея

    Коментиран от #3

  • 3 Реа Лист

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Наблюдател ф":

    Не е вярно, че са ядрена сила, те са по-скоро ядрен анекдот! Всичко което направят се изпитва и нямат истнски потенциал! Тва което се показва е всичко, което имат! Те просто не са интересни за САЩ, защото нямат, какво да предложат ако ги завземат! Няма петрол, няма злато, няма диаманти, няма производство на наркотици, като в Афганистан... къде е ПРОФИТа??? А и пораженията наистина биха били твърде нерентабилни и горчиви, защото в Сев.Корея населението няколко поколения е обучено за саможертва и ... тва вече е такова демоде та дори и да убият Ким - Всеки, който каже, че ще прави Съпротива ще бъде последван. Това ти гарантира десетки години тормоз и терризъм - накрая ще се откажеш, защото е пълно с други държави, които за няколко $ ще се продадат вовеки веков...
  • 4 аве фюрер

    3 6 Отговор
    Кой ли ги пита в калабалъка ... ТЕ вече СА ядрена държава .
  • 5 Шопа

    3 3 Отговор
    Пълни идиоти.
Новини по държави: