4 115 0

Мъж загина при нелеп инцидент в болница

Починалият мъж е на 32 години

Денис Джамбазов

32-годишен мъж от индийския град Мумбай загина при нелеп инцидент в местна болница. Медиците в лечебното заведение бяха обвинени в престъпна небрежност, съобщи „Индипендънт“. Мъжът е посетил болницата, за да види свой роднина. Трагичният инцидент се е разиграл в кабинет с магнитно-резонансна томография. Починалият буквално е бил засмукан, въпреки че лекарите му казали преди това, че машината е изключена.

32-годишният Раджеш Мару е държал бутилка с кислород в ръката си. Не е ясно защо медицинска сестра е дала на мъжа бутилката с кислород. При влизането в кабинета с ядрено-магнитния резонанс мъжът е бил засмукан от магнитната сила.

В този момент кислородната бутилка се е пробила и е причинила смъртта на мъжа след огромно изтичане на кислород. Той веднага е бил настанен в интензивното отделение, но десет минути по-късно е починал. Като причина за смъртта лекарите посочват пневмоторакс – наличие на въздух в междуплевралното пространство.

Семейството на починалия мъж ще съди болницата. Близките на Раджеш Мару обвиняват лекарите в престъпна небрежност. „Всичко се случи заради безотговорността на докторите в болницата и администрацията“, заявиха близките на починалия.

Индия


Още по темата

 • Болница изследва чай вместо урина

  Болница изследва чай вместо урина

  Лекарка в арменски град е предала за изследване чай вместо урина, съобщи „Арменпрес“. По-интересното в случая е, че в крайна сметка са ...
  8.02.2018
  1 198
  1

Напиши коментар:


Публикувай