Last news in Fakti

30 Януари, 2018 09:18 1 651 1

Президентът-футболист обеща затягане на коланите (СНИМКИ)

  • либерия-
  • джордж уеа

Джордж Уеа предупреди фалиралата Либерия, че я чакат трудни времена

Президентът-футболист обеща затягане на коланите (СНИМКИ) - 1
Снимка: БТА/АР

Новият президент на Либерия - известният футболист от близкото минало Джордж Уеа, обеща да намали собствената си заплата с 25% и предупреди "фалиралата" държава, че я чакат трудни времена, предаде Reuters.

"Състоянието на икономиката, което моята администрация наследи, показва, че предстоят много работа и решения", каза новият президент в обръщение към нацията, което очевидно имаше за цел да намали високите очаквания след изборната му победа в края на миналата година, отбелязва агенцията.

Президентът-футболист обеща затягане на коланите (СНИМКИ)

"Нашата икономика е фалирала, нашето правителство е фалирало. Нашата валута е в състояние на свободно падане, инфлацията расте", каза Уеа, който положи клетва преди седмица. "Безработицата е безпрецедентно висока, а чуждестранните ни резерви са на най-ниското си равнище за всички времена", допълни той.

Новината, че ще намали собствената си заплата вероятно ще се възприеме добре на континент, който е свикнал с висши държавници, възнаграждаващи се с баснословни суми и бонуси.

Въпреки мрачната картина, която представи, Уеа обеща реализиране на инфраструктурен проект на стойност три милиарда долара, който да свърже столицата с югоизточната част на страната.

Президентът-футболист обеща затягане на коланите (СНИМКИ)

Президентът също така обеща да отмени закон, който забранява на хора, които не са с черен цвят на кожата, да стават граждани на Либерия и да притежават собственост в страната, допълва ДПА.
"Това противоречи на името на Либерия, което означава "свобода" (Liberty), каза Джордж Уеа. Според него този закон също така ограничава развитието на икономиката, защото спира чуждестранните инвеститори.

Уеа има зад гърба си забележителна футболна кариера като играч на няколко големи европейски клуба - френските "Монако", "Пари Сен Жермен" и "Олимпик" (Марсилия), италианския "Милан" и английския "Челси", с които е носител на редица европейски купи и награди.

Президентът-футболист обеща затягане на коланите (СНИМКИ)

През 1995 г. той стана първият африкански футболист, носител на "Златната топка".

Президентът-футболист обеща затягане на коланите (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 0 Отговор
    Дано оправи страната. Тя е създадена от САЩ, който само точиха природните ресурси и я държаха в пълна мизерия през цялото време. А там е невероятно.. .