30 Януари, 2018 18:30 1 882 8

ЕС няма да разширява санкциите срещу Русия

  • ес-
  • санкции-
  • русия

Белгийският премиер Шарл Мишел се срещна с руския си колега Дмитрий Медведев

ЕС няма да разширява санкциите срещу Русия - 1
Снимка: БТА/AP

ЕС реши да не подкрепи засилването на санкциите срещу Русия. Това заяви белгийският премиер Шарл Мишел след среща с руския премиер Дмитрий Медведев, съобщи РИА Новости.

Все пак той отбеляза, че между ЕС и Кремъл има разногласия.

„Ние искаме открит диалог. Това е единственият начин да се управляват различията и да се разберат по-добре различните процеси.

Санкциите не са самоцел за ЕС. Диалогът с Москва е много важен, тъй като чрез него ние ще можем да постигнем ползотворни отношения.

В ЕС ние говорим много за Русия, но сякаш общуваме малко със самата нея. Надяваме се за в бъдеще да разширим този диалог“, заяви Мишел.

Медведев от своя страна изрази надежди за по-широко икономическо сътрудничество.

ЕС въведе санкциите срещу Русия след анексията на Крим. От тогава те яха удължавани на няколко пъти. Все пак ЕС заяви притеснения, относно плановете за разширяване на санкциите от страна на САЩ. Русия заяви, че е готова на ответни мерки при такъв вариант.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Велика русия

    18 4 Отговор
    А на фащ също трябва да се налагат санкции!Те са по голямото зло и отРусия
  • 2 Tr.tc

    8 2 Отговор
    Няма щото неим пасва ....
  • 3 Kcaniba

    15 4 Отговор
    Загубите за ЕС от американските санкции са огромни
  • 4 Kcaniba

    2 18 Отговор
    Руснаците са жалки,не спряха да хленчат,та нали санкциите са полезни??? Империята на злото е..... Жалка история!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Кcaniba

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    пий си хапчетата дидке, юристке, сиргей
    те са ви полезни

    Коментиран от #6

  • 6 Kcaniba

    2 10 Отговор

    До коментар #5 от "Кcaniba":

    Още по-жалки са Русофилите, българомра зците!
  • 7 Гост

    7 2 Отговор
    Пфу,много добре. С т.нар. брекзит положението на ЕС действително ще се подобри. Първо,вече няма английски продукти,които наистина да са нужни и уникални за Европа. Всичко може да бъде предложено от Германия и Франция. Двигателите за еарбъсите дори, могат да бъдат и френски и германски. И най важното, най накрая ще има по добри дипломатически отношения с необятния пазар Русия, от които, ако сме по далновидни само ще спечелим
  • 8 Гост

    8 2 Отговор
    п.с. и не знам що за слабоумни хора квичат за влошаване на българо-руските отношения(при положение че те са единственият шанс за реализация на някакво бг.производство) , при положение, че и Франция и Германия продават на Русия, и на всичкото отгоре сега се говори за газопровод Русия -Германия. Ума ми не го побира. Явно тези наистина са некви англосаксонски троянски коне. Не разбрахте ли че тази контаминация на "култура и ценности " започва да намалява и най здравословно ще бъде да изчезне
Новини по държави: