850 1

Филмова суперзвезда стана защитник на китовете

Хавиер Бардем се спусна с подводница до дъното на океана, за да подкрепи екологична кампания

Анатоли Стайков

Актьорът Хавиер Бардем се спусна с двуместна подводница до дъното на Южния океан, за да подкрепи кампания за създаване на резерват в океана на организацията "Грийнпийс", съобщи Contactmusic.

Звездата от "007: Координати "Скайфол" и "Съветникът" описа преживяването като "изумително", но и изненадващо "отпускащо".

48-годишният Бардем се присъедини към морския биолог Джон Хосевар, който управляваше подводницата. Двамата поеха на 2-часова експедиция до океанското дъно, 270 метра под повърхността на водата.

"Веднага щом стигнахме дъното, бях напълно изумен от изключителното многообразие от цветове и живот навсякъде около нас. Не съм биолог, но да открия розов, жълт и зелен свят от корали и гъби на дъното на Южния океан, беше истинска изненада за мен", каза актьорът.

"Грийнпийс" предприема 3-месечна експедиция около Антарктида, за да изследва замърсяването с пластмаса и други фактори за състоянието на околната среда. Целта е организацията да обоснове нуждата да бъде създаден резерват с площ 1,8 милиона квадратни километра и да се съхранят китовете и пингвините.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 656
    Отговор
    1 16:53  01.02.18
    А бе има Индийски, Атлантически, Тихи, Северен ледовит океани, но за понятието Южен океан не съм чувал. Къде по точно де ?

Напиши коментар:


Публикувай