31 Януари, 2018 23:30 1 135 1

Филмова суперзвезда стана защитник на китовете

  • хавиер бардем-
  • антарктида-
  • грийнпийс-
  • джон хосевар

Хавиер Бардем се спусна с подводница до дъното на океана, за да подкрепи екологична кампания

Актьорът Хавиер Бардем се спусна с двуместна подводница до дъното на Южния океан, за да подкрепи кампания за създаване на резерват в океана на организацията "Грийнпийс", съобщи Contactmusic.

Звездата от "007: Координати "Скайфол" и "Съветникът" описа преживяването като "изумително", но и изненадващо "отпускащо".

48-годишният Бардем се присъедини към морския биолог Джон Хосевар, който управляваше подводницата. Двамата поеха на 2-часова експедиция до океанското дъно, 270 метра под повърхността на водата.

"Веднага щом стигнахме дъното, бях напълно изумен от изключителното многообразие от цветове и живот навсякъде около нас. Не съм биолог, но да открия розов, жълт и зелен свят от корали и гъби на дъното на Южния океан, беше истинска изненада за мен", каза актьорът.

"Грийнпийс" предприема 3-месечна експедиция около Антарктида, за да изследва замърсяването с пластмаса и други фактори за състоянието на околната среда. Целта е организацията да обоснове нуждата да бъде създаден резерват с площ 1,8 милиона квадратни километра и да се съхранят китовете и пингвините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 656

    1 0 Отговор
    А бе има Индийски, Атлантически, Тихи, Северен ледовит океани, но за понятието Южен океан не съм чувал. Къде по точно де ?