679 4

Изготвят нова конституция на Сирия

Такова споразумение постигнаха преговарящите в Сочи

Снимка: БТА/АP
Снимка: БТА/АP
Росен Стойчев

Участниците в мирната конференция за Сирия в Сочи решиха, че трябва да се изготви нова конституция на страната. Това обяви пратеникът на ООН за Сирия Стефан де Мистура, цитиран от „Ройтерс“.

Смята се, че промяната е нужна, за да се улесни политическия процес в страната. В момента се водят консултации за съставянето на комисията за създаването на новите реформи.

Де Мистура обяви, че участниците са се съгласили , за това, че преговорите в Сочи подкрепят основните мирни разговори под егидата на ООН в Женева.

Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че участници от различни групи, които не присъстват на преговорите в Женева, ще бъдат поканени да излъчат членове на комисията. В момента текат предварителни разговори.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 13:44  31.01.18
  Вместо да се трепят да съчиняват нова Сирийска конституция,просто да препишат 1:1 нашата от Живково време ,като в чл.1 "ръководната роля на БКП" ще бъде заменена с "ръководната рола на Путин".

  Коментиран от #2

 • 2 14:04  31.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Удивлен
  Отговор
  3 14:08  31.01.18
  От къде на къде някаква си измислена организация подчинена на ЦРУ ще прави конституция на суверенна държава ? Ай сик тир .
 • стоян георгиев
  Отговор
  4 14:57  31.01.18
  въртят го сучат го и накрая пак на америкаската система се нанизват!!!и за кво им беше целия този цирк на асад и руснаците толкова време?нова конституция и избори водят до очакваното.баи,баи диктаторче,заповядаите сащ и ес да ни оправяте!!!!

Напиши коментар:


Публикувай