31 Януари, 2018 14:22 1 118 14

Роднините на жертвите от MH17 осъдиха сепаратистки лидер

  • mh17-
  • присъда-
  • командир

Игор Гиркин трябва да изплати огромна сума

Роднините на жертвите от MH17 осъдиха сепаратистки лидер - 1
Снимка: БТА/AP

Роднини на жертвите от катастрофиралия над Донбас самолет MH17 са осъдили сепаратисткия командир Игор Гиркин, съобщи „Дойче Веле“.

Според съдебното решение, Гиркин трябва да плати обезщетение за всеки от загиналите в размер на 20 милиона долара.

Според експерти присъдата има по-скоро морален характер, като вероятността да бъдат изплатени компенсациите е нищожна. Искът беше повдигнат пред американски съд през 2015 г.

„Не признавам действия на чуждестранни закони над руска територия. Не ме вълнува какво са измислили“, заяви Гиркин.

В катастрофата през 2014 г загинаха 298 души. Според разследването самолетът е бил свален от руска ракета „Бук“ изстреляна от регион, контролиран от руски сепаратисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    11 4 Отговор
    Да да осъдили го то така става ... Пълни глупости и какъв съд го осъди ? на мечо пух или на малкото Пони ... Вариантите . . да бъде съден са в неговата държава или международния в Хага ... и за да стане това най малкото ще трябват много доказателства дето реално ги няма ...
  • 2 стоян георгиев

    6 14 Отговор
    виновен за свалянето на самолета е реално путин,а и тои има пара за разлика от марионетка си гиркин.та следващото дело трябва да е в тази насока,щото свалилите малаизииския самолет бяха военни от руската армия пратени там да свалят самолети изрично от путин.

    Коментиран от #9

  • 3 Kcaniba

    11 5 Отговор
    Щото от бандеровската хунта в Киев, свалила самолета, най много да получат бесене в Нюрнберг на укрофашисти
  • 4 Kcaniba

    3 12 Отговор
    Частично възмездие за близките на загиналите от Империята на злото (пореден свален граждански самолет),пари могат да се вземат от олигарсите около товорищ ВВП!А Хага е неизбежно да се случи!Както бяха обезщетени близките на самолета над Локърби,а виновните наказани!Това не е сън да им се размине на червените терористи!
  • 5 Петко

    3 4 Отговор
    стуене, стуене, за гумирана стая си, длаги. Зациклил си в кунчевата и не ще да те пусне.
  • 6 Kcaniba

    6 9 Отговор
    Сто години Империята на злото тероризират света!
  • 7 Kcaniba

    7 9 Отговор
    Тероризъм в действие! Сваляне на пътнически самолет,избиване на цивилни и деца в Сирия, използване на химически оръжия,хибридни войни........... Империята на злото и лъжата в целия си блясък!
  • 8 Наблюдател

    6 10 Отговор
    Ще стигнат и до Путин. Без негово разрешение не е могло да стане убйството на 298 пътници и екипаж от руския Бук.
  • 9 Бай хой

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Десоооу я кажи ма кой назначи за пилоти на тоя самолет глухонеми пилоти? И не само това и дежурните в диспечерските кули са били глухонеми. Кък тъй някой упорито укрова записите и почему маа?
    Мчи кък тъй определи кой крив кой прав при условие че се укриват от общественоста фактите? Дали не е виновен този който ги укрива?
    Изобщо почему скромничиш и не ми обясниш тия неща че не моа са ориентирам в ситуацията щот някой крие. Злонамерено и гадно и гнусно.

    Коментиран от #13

  • 10 Гостът

    6 3 Отговор
    Много интересно"пред американски съд" там ще осъдят всеки руснак.

    Коментиран от #12

  • 11 Хайде холан м

    3 1 Отговор
    Значи юрисдикцията на американският съд се простира над целия свят,а на международните НЕ И НАД САЩ!Ясна работа.Ама нищо и тая ще мине.
  • 12 Диди

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гостът":

    Алоооу,жертвите да не би да са руснаци? Помисли преди да пишеш. Естественно,че ще съдят убиецът.Бъди сигурен,че имат доказателства.
  • 13 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    и какво е укрито не разбрах?записа с пилотите е публичен ,може да го чуе всеки до мига на трагедията.следствието установи ракетата свалила самолета както и руския екип извършил убииството и това е от много време.руснаците се опитваха с жалки опити да лъжат ,ползваики и разни убавци като теб да ни обясняват как укрите объркали самолета на путин с малаизииския и затова го свалили,както и други щуротии с изрязани от вестник самолетчета прикачени на гугъл мапс.тва обаче са партенки за твоето ниво хои.хора с твоя капацитет може и да се вържат макар че се съмнявам че дори и ти варваш в тва че не руснаците са свалили въпросния самолет.нормалните хора по света отдавна са наясно със ситуацията и както ти казах преди две години ,делата си вървят.сега е осъден гиркин идва ред на руската държава,а после и на путин.
  • 14 Бай Благой

    2 0 Отговор
    Странно как след като разчетоха черната кутия всички замълчаха...включително и тези които обвиняваха сепаратистите.