3 176 1

Българин бе арестуван при мащабна операция в Германия

В Германия арестуваха българин, турчин и поляк

Денис Джамбазов

Германската полиция арестува трима души, сред които български гражданин, по обвинения в трафик на хора, съобщи „Асошиейтед прес“. Тримата трафиканти са прекарали в Германия най-малко 160 бежанци през последните месеци.

Германските сили за сигурност проведоха мащабна акция в четири немски провинции, съобщиха от федералната полиция. Двама заподозрени са били арестувани в столицата Берлин, докато третият – в град Бад Мускау, намиращ се до полската граница. Претърсени са седем жилища.

Арестуваните са чужденци – български, турски и полски гражданин. Те са били част от трафикантска група, която нелегално е прекарвала бежанци на немска земя, в повечето случаи от Чехия и Полша. Мигрантите са били вкарвани в Германия с камиони, като много често са били скривани зад стоки и палети.

Престъпната група е действала активно от месец август 2017 година. Маршрутът на бежанците преминавал през Балканите, след което Чехия или Полша, и накрая – финалната дестинация Германия. Всеки един бежанецът е плащал по €8000 на трафикантите.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ТИКВОЧА
    Отговор
    1 17:56  31.01.18
    МОЛЯ ВИ ШВАБИ НЕ НИ ГО ВРЪЩАИТЕ.

Напиши коментар:


Публикувай