1 329 3

Десетки джихадисти са пристигнали в Италия

Италианските служби са били предупредени от Интерпол

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Петдесет джихадисти от „Ислямска държава“ са пристигнали в Италия. От Интерпол са предали списъка с имената на терористите на италианското вътрешно министерство, съобщи „Гардиън“.

Международната организация на криминалната полиция е информирала италианските служби, че 50 джихадисти са пристигнали в страната. Те са акостирали на италианска земя по вода.

В списъка са посочени имената им, както и датата на раждане. В доклада на Интерпол се казва, че терористите могат да се отправят към различни точки на Стария континент. Всички те са тунизийци.

По данни на ООН близо 5500 тунизийци са воювали в редиците на „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак през изминалите години – повече от всяка друга страна. След краха на халифата службите се опасяват, че част от тях могат да извършат терористични нападения в Европа.

От ноември 2015 година насам радикализирани бойци на „Ислямска държава“ извършиха няколко нападение на европейска земя, при които бяха убити или ранени стотици невинни граждани. Джихадистката групировка загуби огромна част от териториите си през последните месеци.

Италия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • така казват
  Отговор
  1 17:44  31.01.18
  100 000 са и всичките са в Украйна, чакат знак
 • цоле
  Отговор
  2 20:18  01.02.18
  СЛЕД ДВАЙСЕТ ГОДИНИ ВМЕСТО ПАПА ХОДЖА
 • Патето Яки
  Отговор
  3 14:56  02.02.18
  Италия добро място и климат за харчене на натрупаните долари. Няма нужда да трепят а да живеят охолно и богато.

Напиши коментар:


Публикувай