1 022 0

Анджелина Джоли срещу сексуалното насилие (СНИМКИ)

ООН и НАТО обединяват усилията си в борбата за правата на жените

Анджелина Джоли срещу сексуалното насилие (СНИМКИ)
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и специалният пратеник на комисаря по човешките права на ООН Анджелина Джоли представиха в Брюксел инициативата си за общи усилия в борбата с насилието срещу жените.

"Гласът на Анджелина в борбата срещу сексуалното насилие и за правата на жените се чува силно, заяви Столтенберг. НАТО е военен съюз, който осигурява защита от военни заплахи, но сме и политически съюз в защита на основните ценности. Имаме отговорност да водим в защитата на правата на жените. От опит знаем, че повишаването на техните права в отбраната е не само необходимо, но и разумно", посочи генералният секретар.

Насилието над жени и деца, особено сексуалното, се разраства по света и се използва като военно средство за постигането на военни цели, страдат също момчета и мъже, отбеляза Джоли.

НАТО следва да поведе в тяхната защита, за да пресечем безнаказаността. Не е въпрос само да предпазим, а да оценим жените. Не може да има траен мир без равностойно участие на жените в обществото и това не може да се постигне в условията на ширеща се безнаказаност на престъпленията срещу жените и момичетата, добави тя.

Белгия


Още по темата

 • И Анджелина Джоли се надигна срещу Тръмп

  И Анджелина Джоли се надигна срещу Тръмп

  Холивудската актриса Анджелина Джоли осъди решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да наложи ограничения върху имигрантите от 7 държави, съобщи ...
  4.02.2017
  1 144
  1

Напиши коментар:


Публикувай