1 708 6

Франция прекарва САЩ

Нова схема за заобикаляне на санкциите срещу Иран

Росен Стойчев

Властите във Франция са започнали да предлагат заеми, доминирани в евро на ирански търговци, за да подпомогне заобикалянето на санкциите на САЩ, съобщи „Ройтерс“.

Това се казва в анализ на ръководството на инвестиционната банка Bpifrance.

Френският план е да предлагат експортни кредити, доминирани в евро, на ирански купувачи на френски стоки и услуги и така да се избегне обхвата на американското законодателство.

След ядреното споразумение през 2015 г., френските власти се опитват да разширят търговията си с Иран.

Много френски банки са възпирани, заради наложени преди 2014 г, санкции в размер на $ 9 млрд., заради прескачане на американските санкции.

Някои компании вече се оплакаха от предпазливостта на банките. От Bpifrance вече са отчели засилено повишаване на кредитите. Очаква се такова да има и през тази година.

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сотир
  Отговор
  1 10:51  01.02.18
  Все повече страни-дори и съюзници по НАТО плюят открито в лицето на САЩ-факт.Всички вече виждат залеза на доминацията на Б.Дом и вече нямат респект към тях.САЩ бавно,но сигурно изпускат лидерството и ще им се наложи да делят първото място със останалите големи играчи в гео-политиката-Русия и Китай.

  Коментиран от #3

 • бесният язовец на оня с коня
  Отговор
  2 11:09  01.02.18
  За любителите на хамериката с пожелание, ако още не са там, да хвана последния влак към "страната на неограничените възможности", но да не забравят следните определения: Американци: вечните окупатори, грабителите, които намериха нов начин за прибиране на пари- със санкции! САЩ: хубава страна с хубави кредити дава, които изплащаш цял живот, работейки на две работи и с общо поволин ден седмична почивка и накрая те изгонват от работа като куче и кредиторите висват пред къщата ти, която, разбира се не е къща като къща, а къща тип "да я духне вятъра и ще падне", хахаха Евала на французите! Скоро и в други държави!
 • един
  Отговор
  3 11:09  01.02.18

  До коментар #1 от "Сотир":

  https://www.youtube.com/watch?v=zc7Q7rjzuG0&list=LL_2aG-fN4ldZDZDSUnRAXmg&index=1 Ето ти и превод на български: https://bultimes.com/Сара-Вагенкнехт-Виждали-ли-сте-военни/ много любопитно, което няма да го чуеш или видиш по ТВ то

  Коментиран от #4

 • Барчо
  Отговор
  4 21:44  01.02.18

  До коментар #3 от "един":

  Дааааааа, силно обръщение. И за голямо съжаление изпълнено с истина от първата до последната дума. Че е истина е ясно. Само че не се вижда решение и то пълноценно, а не частично като започването в момента на изграждане на газопровода през Германия на нейна територия, който беше замразен във времето.
 • Барчо
  Отговор
  5 21:49  01.02.18
  Санкциите и ембаргото се налагат за това да бъдат заобикаляни. Доказано е и в Югославия и в СК и в Иран и в Русия. Така се правят огромните печалби. Вместо да продадеш продукт "А", който попада под някаква санкция или ембарго за 5 долара, го продаваш за 500 чрез някой, който е никой. Е на това му викам аз печалба. Е, в някои други държавички пък действат и хората мрът като мухи там.
 • Еееееее
  Отговор
  6 00:24  02.02.18
  Трампи ще откачи ептен, то бива да го пързалят човек

Напиши коментар:


Публикувай