Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 13:24 3 620 11

Косово изригна срещу Сърбия

  • косово-
  • лобиране-
  • сърбия

Страната лобирала срещу независимостта на Косово

Косово обяви, че Сърбия е отделила $ 300 млн. за лобиране срещу страната, съобщи B92.

Информацията беше обявена от външния министър на Косово Беджет Пацоли. Според него кампанията е била срещу независимостта на страната. Парите са били използвани, за да могат страни, които вече са признали Косово, да променят своето решение.

„Сърбия използва екип от 20 души. Това са експерти по дипломация, които посещават различни държави. Там те лобират срещу Косово. Сърбия е изпратила делегация в почти всяка африканска държава. Лобира се срещу независимостта на Косово. Това трябва да се промени“, заяви Пацоли.

Сърбия се противопоставя на независимостта на Косово. Това е и основна пречка пред страната за членство в НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 двуличници в ЕС

    33 5 Отговор
    Какво е това Косово? А, село до Нареченски бани. В него живеят 7-8 човека....А какво ще кажат в ЕС за независимостта на Каталуния?
  • 3 Мунчо

    33 6 Отговор
    И защо да се променя? Всеки си защитава интересите, а интересите на Сърбия въобще не съвпадат с интересите на Косово. Аз също съм на страната на Сърбите.
    Случаят с Косово е уникален. Група мощни държави, разбуниха, въоръжиха и накрая откъснаха територия от суверенна държава.
    Нека да видим сега как ще реагират на случая Каталуня (както подсказва коментар по-горе) и на случаите Крим и Донбас.
    Щом може за Сульо, трябва да може и за Пульо.
    Да, ама Не! (Бог да го прости Петко Бочаров).

    Коментиран от #8

  • 4 Маркуча

    23 3 Отговор
    Косово е ярък пример за това как краволандия могат да отнемат от която и да е страна природните ресурси (в случая са никелови мини)! Сърбите не клекнаха и се изигра националната карта в региона. Насъскаха един срещу друг албанци и сърби като "помогнаха" на по-малочислените в замяна на никеловите и златни мини!
    Това е типично за тях, но когато такива неща ставаха в някоя африканска страна, ние не обръщахме внимание! Това се случи и на балканите, но с тонове мастило изписано по медиите, фактите и анализите се преиначиха!
    Но истината си остава истина, откъдето и да бъде погледната!
  • 5 касапина

    12 4 Отговор
    Скъсвате ме като напишете че някоя държава изригнала, особено за сръбската провинция, която не е и няма да стане държава.
  • 6 Браво

    6 4 Отговор
    И аз ще дам пари
  • 7 Доктора

    7 2 Отговор
    ХА,ха....те пък хукнали към НАТО ! Все едно евреите да искат да се върнат в конслагерите !
  • 8 antimediator

    5 15 Отговор

    До коментар #3 от "Мунчо":

    Ясно е ,че си и Мунчо , и Сульо, и Пульо щом защитаваш сърбите.
    Като толкова ги разбираш нещата , колко процента са сърбите в Косово и как така стана , че Косово беше в състава на Бановината ?!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бръмм

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "antimediator":

    да те светна за косово,местните лентяй и боклуци с чужда помощ изгониха сръбското население и го навряха в гета а те си живеят в техните къщи и домове законно- звучи ли ти познато..щото мой познат е работил 24 г. в германия и е построил 3 съседни къщи за семейството си,а сега "законно" живее в порутен блок,двустаен апартамент и са12 човека вътре. на 60 г. е човека и пак е в чужбина,стане ли въпрос за дома и започва да реве,да не говорим че там работа за сърби няма,ама иди в първия град след границата и ще се увериш.напълно подкрепям сърбите

    Коментиран от #11

  • 11 батко бугар

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "бръмм":

    Това е нормално, така действат неоосманистите. Иди в Кърджали или Разград и Търговище и ще видиш абсолютно същото положение - работа се намира само на поддръжниците на ДПС /разбирай неотурските амбиции/, а ако случайно някой българин е нает от турчеещ се работодател, то той работи на по ниска заплата и е тормозен повече от аналогичния турчеещ се българин. Най-напред остават хората без работа, за да предизвикат емиграция. Постоянно нажежават обстановката, с помощта на местните цигани, дето тормозят старите хора и ефекта вече е налице - в продължение на 30 години обезлюдяват Кърджалийски окръг и половината българи са в Германия, другата половина са преселени в София и Пловдив. Да не забравяме и раждането на 8-9 чавета и хоп визията на 2040 г за велика османска империя, вече е факт.
    Абсолютно по същия начин е реализирано и в косово и в западна Македония. Само гърците се държаха до преди няколко години, но и там се опитват да направят пробив.