1 649 1

Карабинерите удариха сицилианската мафия

Над 20 души са арестувани при мащабна операция

Денис Джамбазов

Повече от 20 души бяха арестувани на остров Сицилия при мащабна операция на италианските сили за сигурност. Повече от двеста полицейски служители бяха мобилизирани, съобщи РИА Новости.

Общо 23 души, членове на организираната престъпност, бяха задържани при акцията. Сред тях са и видни фигури в подземния свят, занимаващи се с хазарт и незаконни залагания. Това е пореден удар за италианската мафия.

Арестуваните са обвинени в различни престъпления, включително пране на пари и наркотрафик. Сред задържаните има лице, което е имало тесни връзки с „Коза Ностра“. Той е изпирал парите на много мафиотски кланове, а в замяна мафията му е помогнала да създаде мрежи от букмейкърски пунктове.

Част от приходите му по-късно също попаднали в мафиотските структури. Италианската полиция обяви след операцията, че за „шефа на залаганията в района е настъпил Game Over“.

Италия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • harri
    Отговор
    1 21:51  01.02.18
    А кога карабинерите ще ударят мафията и у нас? Да им е по-лесно давам адресите: София 1169 пл. „Народно събрание“ номер 1 и 2 София 1594 бул. „Дондуков“ №1

Напиши коментар:


Публикувай