852 2

Журналист: ВВС ни третира като врагове

Кери Грейси обвини медията в лошо отношение срещу жените, които протестират срещу неравното заплащане 

Журналист: ВВС ни третира като врагове
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Високопоставена британска журналистка, която напусна поста си в ВВС в знак на протест срещу неравното заплащане на жените и мъжете, заяви, че ръководството на медията "накърнява авторитета й по абсолютно неприемлив начин", като не успява да реши този проблем.

Кери Грейси - бивш шеф на китайската редакция на компанията, даде показания пред парламентарна комисия и посочи, че мениджърите на ВВС третират жените, които надигат глас срещу неравното заплащане "като врагове". След като веднъж възроптала срещу това положение, компанията се опитала "да ми подхвърли пари, за да реши проблема".

"Това няма да реши моя проблем", каза журналистката. "Моят проблем ще бъде решен, когато се признае, че моята работа имаше равна стойност с тази на мъжете, които работеха редом с мене."

След като научила, че нейните колеги мъже на същите длъжности имали много по-високи заплати, Грейси казала че иска равно заплащане.

Напрежението относно заплащането се нажежи миналото лято, когато ВВС обяви списък на журналистите с най-високо заплащане. От него стана ясно, че много жени на високи постове получават много по-малко от своите колеги мъже на същите длъжности.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 15:15  01.02.18
  Очевидно не е била от най-кадърните, но пък е била от най-нахалните, така че BBC са се отървали. Тя пък ще си направи реклама, защото тези дни е модерно да се бориш за равенство в крайния резултат вместо за равен старт и всички ще са доволни. Ако пък подобни каузи продължат да печелят Запада ще преоткрие социализма след което ще се натресе на същите проблеми заради които соц. лагера остана в пъти по-беден.
 • толерантен
  Отговор
  2 15:58  01.02.18
  "Публикувано във факти.бг: От него стана ясно, че много жени на високи постове получават много по-малко от своите колеги мъже на същите длъжности." Може заплащането да е било за работа, а не за длъжност.

Напиши коментар:


Публикувай