1 Февруари, 2018 20:24 2 425 1

Без коли и безплатен градски транспорт в Косово (СНИМКИ)

  • косово-
  • прищина-
  • въглища-
  • въздух-
  • замърсяване

Улиците на Прищина останаха празни заради опасните нива на замърсяване на въздуха

Без коли и безплатен градски транспорт в Косово (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

От 6 часа тази сутрин в косовската столица Прищина влезе в сила забрана за движение на автомобили в центъра на града и забрана за продажба на въглища заради опасните нива на замърсяване на въздуха, съобщава информационният сайт МКД.

Спешните мерки за борба с мръсния въздух, обявени вчера от община Прищина, включват ограничаване на движението в центъра и по главните булеварди. Забраната не се отнася за обществения транспорт, такситата, линейките и полицейските автомобили.

Без коли и безплатен градски транспорт в Косово (СНИМКИ)

Без коли и безплатен градски транспорт в Косово (СНИМКИ)

Освен това градските власти решиха превозът в градския транспорт да бъде безплатен.

На главните входни артерии в града са поставени полицаи, които принуждават автомобилите, идващи от други градове, да се върнат или да паркират извън Прищина.

Без коли и безплатен градски транспорт в Косово (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    4 2 Отговор
    Дано да има ефект. Смело начинание. Така трябва да стане и у нас. Зимата с тия въглища е страшно и по градовете и по селата.