2 Февруари, 2018 20:00 1 667 2

Меркел: Има още доста работа за вършене

  • германия-
  • мартин шулц-
  • ангела меркел-
  • коалиция-
  • преговори

Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц твърди, че преговарящите партии не са притиснати от времето

Меркел: Има още доста работа за вършене - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел каза, че нейните консерватори и социалдемократите все още имат да свършат доста работа, докато преодолеят различията помежду си по пътя към съставяне на ново коалиционно правителство, предаде Reuters.

"Все още има редица точки, по които имаме разногласия", заяви Меркел пред репортери при пристигането си за началото на следващия кръг от коалиционните преговори. "Имаме желание да ги преодолеем, но все още ни предстои много работа", каза федералният канцлер.

Консерваторите и социалдемократите постигнаха съгласие по такива въпроси като инфраструктурата, околната среда и др. Те се споразумяха и за миграцията, пенсиите и образованието. Двете страни са си поставили за цел да постигнат коалиционно споразумение до края на тази седмицата или началото на следващата.

Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц каза, че преговарящите не са притиснати от времето, намеквайки, че преговорите може да продължат след първоначално определения краен срок, който изтича в неделя.

Меркел: Има още доста работа за вършене

Той заяви, че е постигнат сериозен напредък в преговорите, и изрази надежда, че те ще бъдат успешни. По думите му все още има разногласия по трудовите права и здравеопазването.

Лидерът на баварските съюзници на Меркел Хорст Зеехофер каза, че не вижда причина за удължаване на преговорите след първоначалния краен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    14 1 Отговор
    Ама разбирасе че имаш бая още паплач им да обереш от Б.Изток и Африка като станат 1:1 с германците вече ше си си свършила работата!
  • 2 Кака Гинка

    8 1 Отговор
    За Коледа не стана правителството, дано да втаса до Великден - ама голяма беше изборната победа иначе за феновете ѝ;интересно какво ли мислят сега! Най-накрая ще влязат в книгата на Гинес като най-дълго гласеното правителство...
Новини по държави: