4 Февруари, 2018 00:00 2 936 4

Уиски за 299 хиляди долара (ВИДЕО)

  • ямадзаки-
  • уиски-
  • търг-
  • хонг конг-
  • сотбис

Yamazaki 50 Years беше пуснато в продажба през 2011 година в ограничено количество от 150 бутилки

Уиски за 299 хиляди долара (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Рядка бутилка 50-годишно едномалцово японско уиски от марката "Ямадзаки" беше продадена на търг на "Сотбис" в Хонг Конг за рекордната сума от 299 хиляди долара, съобщи японският вестник "Яомури".

Това е най-високата цена, заплатена за алкохолна напитка японско производство.

Уискито с марка Yamazaki 50 Years беше пуснато в продажба през декември 2011 година в ограничено количество от 150 бутилки. Уникалната напитка е изготвена от специален елитен малц и е отлежавала в бъчви от японски дъб в продължение на половин век.

През 2011 година споменатото уиски се продаваше за 9 500 долара бутилката и цялата партида беше бързо изкупена от колекционери и любители.

През последните години в цял свят расте интересът към японското уиски, което често излиза победител в конкурси, дори и във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vulpes

    8 0 Отговор
    Преди месец си купих 18-но Yamazaki.Не сме я да го отворя! Сега ще чакам да му се качи цената като на Bitcoin-те за да го продам!

    Коментиран от #2

  • 2 Дон Тони

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Vulpes":

    И ние в България сме щели да имаме такова ако не беше комунизмът, пред 44 година голяма част от хората са имали бизнес - кой винарна, кой сладкарница, кой пекарна, кой обущар, кой държи масажен салон с красавици . . . А сега започваме от "0" , учиме се да правиме бизнес, вместо да наследиме такъв от дедите си заедно с техните умения, МАЛКИЯТ И СРЕДНИЯТ БИЗНЕС са в ОСНОВАТА НА ВСЯКА ДЪРЖАВА

    Коментиран от #3

  • 3 Бе ти луд си знам

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Дон Тони":

    Къв частен бизнес като бг е била 500 годин турска провинция и кво очакваш от сладкарница винарна и обущар?хахахах да създават бвп ли и от това да се живее с висок стандарт ли? Хах то ко трябва да е развито се е развило не случайно бг е измамник крадец подлец далавержия и мошенник с 2 думи по начало от бг нищо не става що такъв е гена

    Коментиран от #4

  • 4 Коларов

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бе ти луд си знам":

    Преди втората световна война Бълагрия е имала седмата най-развита икономика в Европа
Новини по държави: