2 807 8

Джихадистите с двойно гражданство остават без германски паспорт

Берлин засилва мерките за сигурност чрез повече видео наблюдение и полиция

Венцислав Михайлов

Джихадистите с двойно гражданство могат да останат без германски паспорт, съобщават местни медии.

Според тях тези нови рестриктивни мерки са били договорени в преговорите за коалиция между Германската социалдемократическа партия (ГСДП) и консервативният блок на Християндемократическия и християнсоциалния съюз (ХДС/ ХСС).

Преговарящите партии смятат да разширят видеонаблюдението на площади и гари, и да увеличат числеността на служителите на правосъдието с 6000 души. Според плана на ГСДП и ХДС/ ХСС в германските сили за сигурност ще бъдат назначени 7500 нови сътрудници.

Значително подкрепление се очаква и в службите за борба с киберпрестъпността.

Преговарящите партии са си поставили за цел до края на днешния ден да стигнат до сделка за подновяване на голямата коалицията, която управлява най-голямата икономика в Европа от 2013 г.

Десетки джихадисти са влезли в Германия като бежанци, разкри преди месеци сп. „Шпигел“. Германските служби за сигурност пък следят стотиците германци, които са заминали за Сирия от началото на гражданската война в страната. Дейността на местните джамии също се наблюдава от Службата за защита на конституцията.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 08:44  04.02.18
  Ако Меркел беше послушала Ердоган ,да се направи мирна зона в самата Сирия сега нямаха да имат такъв проблем...една шепа евррпкйски акционери печелят от хаоса в Близкия изток,но страдат народите на Европа от бежанците
 • Истината
  Отговор
  2 08:54  04.02.18
  Хасане, ти мислиш че и пука за народа ли? Немците и дупе дават за евтина работна ръка!
 • Хасан
  Отговор
  3 10:00  04.02.18
  Ами тогава да не се сърдят ако в спалнята си,в стаята на жена си ,и в стаята на момчето си си намерят мургав сириец...
 • ОНЯ
  Отговор
  4 10:47  04.02.18
  SIEG

 • Диди
  Отговор
  5 12:39  04.02.18
  Джихадисти,които са заминали за Сирия,за да се бият заедно с ИД,,не трябва да се допускат обратно в Германия,като предваринелно им се отнеме немското гражданство.В преговорите между партията на Меркел и Шулц,проблемът е този,че Шулц иска на бежанците,които са в Германия,да им се позволи,семействата им да дойдат при тях.Меркел не иска това.До август няма да допуснат това,но след това ще разрешат да дойдат 1000 човека на месец ,За в бъдеще ще стане трудно бежавцине да идват в Гелмания.
 • Реалист
  Отговор
  6 14:46  04.02.18
  Ще приемат бежанци а ще връщат турци на ер_домуз
 • Патриот
  Отговор
  7 22:54  05.02.18
  Това е толкова нетолерантно от нейна страна. Къде е онази толерастия, типична за Гейропа?
 • чалма тв
  Отговор
  8 06:58  06.02.18
  Европа ще има, докато има Християнските ценности. В исляма не сещам за такива,освен да убиеш жена с камъни и който вземе по голям камък и улучи пръв ,отива направо в рая при малки девойки на крехка възраст.Трябва да признаем дивата страна на тази религия, и в момента се извършват тези варварски престъпления, но питаш ли ги мюслимане за това, отговора е - исляма е мир, това не са мюслимани. Е като ходи в джамия и се казва Ахмед или Момахамед,Абдула ,Хасан и после реже глави или убива жена, само защото излязла сама да купи хляб, какви са тези изроди - сигурно Трети пол. Това не е внушение , а истина и го знаят най добре самите те , но нали защо да разваляш рахатлъка на аксакали с бради за такива глупости.За това най добре всички обратно в у дома при мама и татко , защото ви никога няма да станете като европейски граждани,опита го показа- ФАКТ

Напиши коментар:


Публикувай