759 5

Ел Кавалере: Ситуацията с мигрантите е спешна

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони осъди стрелбите на Ботуша

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Италианците не са расисти, но страната е заплашена от неконтролираната миграция, заяви днес бившият премиер Силвио Берлускони, цитиран от RAI.

Миграцията е основна тема на обществения дебат в Италия, след като в събота бе задържан неофашист, ранил шестима мигранти, стреляйки по тях от ксенофобски подбуди.

"Има голямо обществено безпокойство, произтичащо от присъствието в Италия на огромен брой нередовни мигранти", каза Берлускони по държавната телевизия.

Той коментира, че няма "нищо политическо" в атаките в град Мачерата, които по думите му са дело на "душевноболен".

Берлускони оглавява консервативен блок, който води в проучванията на общественото мнение в Италия преди парламентарните избори на 4 март. Според анкетите миграцията е една от най-големите тревоги на италианските гласоподаватели.

Наскоро Берлускони заяви, че в Италия има "най-малко 630 000" нелегални имигранти, които са "истинска социална бомба, готова да експлодира, защото тези мигранти живеят от мошеничества и престъпления".

Бившият италиански премиер и неговият крайнодесен съюзник, лидерът на Северната лига Матео Салвини, призовават за експулсиране от страната на всички мигранти без редовни документи. Има обаче съмнения колко би струвал и доколко изобщо е осъществим този план.

Италия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Истината винаги боли
  Отговор
  1 14:58  05.02.18
  Кадафито каза преди да бъде убит,че ТОЛЕРАТНОСТА на Европа ще сбъдне една вечна мечта на мюсюлманите,Европа да бъде мюсюлманска! 2050 година!ТОВА е годината на мюсюлманското покоряване на Европата на ДЖЕНДЪРИТЕ !!!...
 • народ
  Отговор
  2 22:05  05.02.18
  Все пак по-добре късно,отколкото никога! Усетиха се!Макар че,мерките са с голямо закъснение и едва ли ще бъдат ефективни и ще дадът някакъв резултат.Това трябва да стане политика не само за Италия,а за целия европейски съюз.И е по-добре сега да се изхарчат милиони за експулсирането им,отколкото да се оставят да заличат Европа!!!
 • Plovdiv
  Отговор
  3 00:08  06.02.18
  Качват ги на кораби, хвърлят ги във водата близо до брега на Африка със спасителни жилетки и да се оправят! Крайно време е да се плюе на всякаква толерантност и либералност. А за останалите има достойни хора за пример, като Антон Лундин Петерсон и Брайвик!!!
 • радев
  Отговор
  4 07:18  08.02.18
  ДА СЕ ВЪОРЪЖАТ И ВЪРНАТ ОБРАТНО ДА СИ ИЗВОЮВАТ СВОБОДАТА!
 • 555667
  Отговор
  5 09:24  08.02.18
  ЕДИНСТВЕНИЯТ ВИНОВЕН Е ЧИЧО САМИ. ПОДПАЛВА КОНФЛИКТИТЕ ЗА ДА НАВОДНИ ЕВРОПА С БЕЖАНЦИ, АКО НЕ ИСКАТ БЕЖАНЦИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ОСЪЗНАЯТ ТОЗИ ФАКТ.

Напиши коментар:


Публикувай