Last news in Fakti

5 Февруари, 2018 14:59 2 810 19

Холандия изтегли посланика си от Турция

  • холандия-
  • посланик-
  • турция

Отношенията между двете страни са обтегнати от година

Холандия изтегли посланика си от Турция - 1
Снимка: БТА/AP

Холандия е изтеглила посланика си от Турция, съобщи РИА Новости.

Отношенията между двете страни се обтегнаха през миналата година. Тогава холандските власти забраниха на турски министър да присъства на демонстрациите в полза на референдума в страната за повишаване на президентските правомощия.

Това причини и икономически ограничения между двете страни. На няколко пъти и двете страни призоваваха за смекчаване на отношенията. До такова обаче така и не се стигна.

„Ние не се разбрахме за това как да нормализираме отношенията си“, заяви холандският външен министър Халбе Зайстра в Twitter.

През вчерашния ден турският президент Реджеп Ердоган обяви, че на Турция трябва да й бъде предоставено членство в ЕС. Представителят на ЕК Александър Вителщайн коментира, че страната по-скоро се е насочила в обратната посока.

Очакват се още преговори между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    7 19 Отговор
    Защо?????има ли някаква причина????...

    Коментиран от #2

  • 2 Османчо

    9 12 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Да има ,примерно и те като немците се сърдят за новото летище , DHL се мести на изток няма да е в Германия вече а Schiphol няма да е натоварен както сега ей такива ти работи, а и за маслиновата клонка членовете на ПКК вдигат най-голям вой в двете съюзнически в НАТО държави даже бият и мирни граждани а полицията си ги гледа
  • 3 ЖША

    11 11 Отговор
    Защото чакате само социала !!!!! СЕГА ВСИЧКИ фесове обратно в анадола !!! Защото променихте в мюслита половината християни на БАЛКАНИТЕ и нахакахте на църквите минарета .
  • 4 Хасан

    12 15 Отговор
    Холандия си загуби почва под краката в Близкия изток..няма колонии..и сега и там губят...остана им само да се хванат за кюрдската карта ,която им трови децата с наркотици
  • 5 Диди

    14 10 Отговор
    За Ердоган,Турция да има пълно членство в ЕС,ще си остане мечта.Тоя шизофренник бесня против ЕС,а сега иска пълно членство.Да,ама няма да стане.Все едно да си сложиш таралеж в гащите.Холандците са постъпили правилно.В Европа няма място за Турция,както и за радикален ислям.

    Коментиран от #6, #13

  • 6 Хасан

    7 13 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Защо бе Диди???какво му е лошото на исляма???радикален не ,но ислям е една от многото религии

    Коментиран от #7

  • 7 Диди

    14 8 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Хасане,Европа има своите ценности,които Турция не споделя.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Хасан

    10 13 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Национализъм,расизъм,антисемитизъм,религиозна нетърпимост...да не са от тях....нали искаме да създадем нова европейска раса...да стопим етносите и културите ,религиите и да създадем нов човек ..ЕВРОПЕЕЦА
  • 9 Хасан

    6 11 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Една държава,едно правителство,една армия,един народ,една култура...Съидинените Европейски щати..

    Коментиран от #11

  • 10 Бранник

    10 3 Отговор
    Ама ти ли го искаш,кой го иска това,аз лично не.
    Искам Европа да си е християнска и те тва си ми е,за мюслитата, оттатък Босфора и тва е!!!
  • 11 Диди

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Съединени Европеъски Щати няма да има.А ,,европеецът,,си живее от столетия в Европа.Между Турция и Европа ще си остане споразумението за икономика и развитие. Турция що не вземе и да създаде Турскоазиатски щати? Ааа и това няма как да стане.В Близкият Изток думата имат С.Арабия и Иран.Така за в бъдеще Ердоган ще беснее във всички посоки,накъдето си обърне диктаторската глава.
  • 12 Хасан

    9 6 Отговор
    За Турция е по добре да си остане независима ..Ще може да си води своя независима политика..може да заиграе и с Китай и с Сащ и с Русия и с арабелите и с европейците...

    Коментиран от #18

  • 13 за матряла

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Дидке, това че Ердоган иска в ЕС е за "матряла"! Не се безспокой, нито Турция, нито Европа ще го допусне! Защо? Защото човек, който направи президентска република (каквато е и краволандия), централизира властта, мислиш ли че ще допусне да се управлява от Брюксел? Така, че споко!

    Коментиран от #15

  • 14 Ааааааааа

    6 3 Отговор
    Що тъй?? Че Холандия има ли посланик??? Доколкото знам Нидерландия има.. и Холандия ли имаше? Това е все едно да се каже посланик на Мизия или Тракия, а не посланик на България... Но както и да е...
    Та за изтеглянето на посланика... Дай да видим какво е казал външният министър. Цитат: "„Ние не се разбрахме за това как да нормализираме отношенията си“, заяви холандският външен министър Халбе Зайстра в Twitter."
    Ами например да бяхте почнали със спирането на подкрепата си за пкк и производните на тази организация! Е няма как да стане, защото неговото величество родшилд ще ви откъсне главите, защото Шел (пълното название е Royal Duch Shell) е вдигнал мерника на северноиракският и сирийски нефт, плюс коридор през северна Сирия за тръбопровод до Средиземно море! Не случайно в северен Ирак се развяваха исраелски знамена! Ама нещо комшиите ви развалиха плановете!

    Коментиран от #16

  • 15 Диди

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "за матряла":

    Не плавиш разлика между президентска и диктаторска република.
  • 16 Хасан

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "Ааааааааа":

    Браво....а тезата на Турция е че тоя петрол може да се транспортира по суша до България или Гърция и оттам за Южна Европа...да но Шел иска да си го вземе безплатно и само те да печелят а не всички които са по веригата...
  • 17 Хасан

    5 4 Отговор
    Не печелиш от руски петрол,не печелиш от азерски петрол,не печелиш от ирански или сирийски петрол ...и беснеееш....включваш всички медии...всички инструменти за натиск...
  • 18 касапина

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    турция винаги ще е зависима от запада и русия, от първите има икономика на ишлеме, от Русия енергетиката, затова отчаяно се опитва да се докопа до петрола на арбите, но няма кой да и позволи, там хапят яко, особено Иран която е най голямата регионална сила.
  • 19 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    браво
Новини по държави: