2 226 19

Холандия изтегли посланика си от Турция

Отношенията между двете страни са обтегнати от година

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Холандия е изтеглила посланика си от Турция, съобщи РИА Новости.

Отношенията между двете страни се обтегнаха през миналата година. Тогава холандските власти забраниха на турски министър да присъства на демонстрациите в полза на референдума в страната за повишаване на президентските правомощия.

Това причини и икономически ограничения между двете страни. На няколко пъти и двете страни призоваваха за смекчаване на отношенията. До такова обаче така и не се стигна.

„Ние не се разбрахме за това как да нормализираме отношенията си“, заяви холандският външен министър Халбе Зайстра в Twitter.

През вчерашния ден турският президент Реджеп Ердоган обяви, че на Турция трябва да й бъде предоставено членство в ЕС. Представителят на ЕК Александър Вителщайн коментира, че страната по-скоро се е насочила в обратната посока.

Очакват се още преговори между двете страни.

Холандия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 15:08  05.02.18
  Защо?????има ли някаква причина????...

  Коментиран от #2

 • Османчо
  Отговор
  2 15:17  05.02.18

  До коментар #1 от "Хасан":

  Да има ,примерно и те като немците се сърдят за новото летище , DHL се мести на изток няма да е в Германия вече а Schiphol няма да е натоварен както сега ей такива ти работи, а и за маслиновата клонка членовете на ПКК вдигат най-голям вой в двете съюзнически в НАТО държави даже бият и мирни граждани а полицията си ги гледа
 • ЖША
  Отговор
  3 15:19  05.02.18
  Защото чакате само социала !!!!! СЕГА ВСИЧКИ фесове обратно в анадола !!! Защото променихте в мюслита половината християни на БАЛКАНИТЕ и нахакахте на църквите минарета .
 • Хасан
  Отговор
  4 15:23  05.02.18
  Холандия си загуби почва под краката в Близкия изток..няма колонии..и сега и там губят...остана им само да се хванат за кюрдската карта ,която им трови децата с наркотици

 • Диди
  Отговор
  5 15:56  05.02.18
  За Ердоган,Турция да има пълно членство в ЕС,ще си остане мечта.Тоя шизофренник бесня против ЕС,а сега иска пълно членство.Да,ама няма да стане.Все едно да си сложиш таралеж в гащите.Холандците са постъпили правилно.В Европа няма място за Турция,както и за радикален ислям.

  Коментиран от #6, #13

 • Хасан
  Отговор
  6 16:01  05.02.18

  До коментар #5 от "Диди":

  Защо бе Диди???какво му е лошото на исляма???радикален не ,но ислям е една от многото религии

  Коментиран от #7

 • Диди
  Отговор
  7 16:05  05.02.18

  До коментар #6 от "Хасан":

  Хасане,Европа има своите ценности,които Турция не споделя.

  Коментиран от #8, #9

 • Хасан
  Отговор
  8 16:12  05.02.18

  До коментар #7 от "Диди":

  Национализъм,расизъм,антисемитизъм,религиозна нетърпимост...да не са от тях....нали искаме да създадем нова европейска раса...да стопим етносите и културите ,религиите и да създадем нов човек ..ЕВРОПЕЕЦА
 • Хасан
  Отговор
  9 16:13  05.02.18

  До коментар #7 от "Диди":

  Една държава,едно правителство,една армия,един народ,една култура...Съидинените Европейски щати..

  Коментиран от #11

 • Бранник
  Отговор
  10 16:24  05.02.18
  Ама ти ли го искаш,кой го иска това,аз лично не. Искам Европа да си е християнска и те тва си ми е,за мюслитата, оттатък Босфора и тва е!!!
 • Диди
  Отговор
  11 16:27  05.02.18

  До коментар #9 от "Хасан":

  Съединени Европеъски Щати няма да има.А ,,европеецът,,си живее от столетия в Европа.Между Турция и Европа ще си остане споразумението за икономика и развитие. Турция що не вземе и да създаде Турскоазиатски щати? Ааа и това няма как да стане.В Близкият Изток думата имат С.Арабия и Иран.Така за в бъдеще Ердоган ще беснее във всички посоки,накъдето си обърне диктаторската глава.
 • Хасан
  Отговор
  12 16:37  05.02.18
  За Турция е по добре да си остане независима ..Ще може да си води своя независима политика..може да заиграе и с Китай и с Сащ и с Русия и с арабелите и с европейците...

  Коментиран от #18

 • за матряла
  Отговор
  13 17:02  05.02.18

  До коментар #5 от "Диди":

  Дидке, това че Ердоган иска в ЕС е за "матряла"! Не се безспокой, нито Турция, нито Европа ще го допусне! Защо? Защото човек, който направи президентска република (каквато е и краволандия), централизира властта, мислиш ли че ще допусне да се управлява от Брюксел? Така, че споко!

  Коментиран от #15

 • Ааааааааа
  Отговор
  14 17:27  05.02.18
  Що тъй?? Че Холандия има ли посланик??? Доколкото знам Нидерландия има.. и Холандия ли имаше? Това е все едно да се каже посланик на Мизия или Тракия, а не посланик на България... Но както и да е... Та за изтеглянето на посланика... Дай да видим какво е казал външният министър. Цитат: "„Ние не се разбрахме за това как да нормализираме отношенията си“, заяви холандският външен министър Халбе Зайстра в Twitter." Ами например да бяхте почнали със спирането на подкрепата си за пкк и производните на тази организация! Е няма как да стане, защото неговото величество родшилд ще ви откъсне главите, защото Шел (пълното название е Royal Duch Shell) е вдигнал мерника на северноиракският и сирийски нефт, плюс коридор през северна Сирия за тръбопровод до Средиземно море! Не случайно в северен Ирак се развяваха исраелски знамена! Ама нещо комшиите ви развалиха плановете!

  Коментиран от #16

 • Диди
  Отговор
  15 17:34  05.02.18

  До коментар #13 от "за матряла":

  Не плавиш разлика между президентска и диктаторска република.

 • Хасан
  Отговор
  16 17:44  05.02.18

  До коментар #14 от "Ааааааааа":

  Браво....а тезата на Турция е че тоя петрол може да се транспортира по суша до България или Гърция и оттам за Южна Европа...да но Шел иска да си го вземе безплатно и само те да печелят а не всички които са по веригата...
 • Хасан
  Отговор
  17 17:46  05.02.18
  Не печелиш от руски петрол,не печелиш от азерски петрол,не печелиш от ирански или сирийски петрол ...и беснеееш....включваш всички медии...всички инструменти за натиск...
 • касапина
  Отговор
  18 08:38  06.02.18

  До коментар #12 от "Хасан":

  турция винаги ще е зависима от запада и русия, от първите има икономика на ишлеме, от Русия енергетиката, затова отчаяно се опитва да се докопа до петрола на арбите, но няма кой да и позволи, там хапят яко, особено Иран която е най голямата регионална сила.
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  19 15:25  06.02.18
  браво

Напиши коментар:


Публикувай