Тема: Украйна

5 Февруари, 2018 20:50 2 331 10

Клинтън финансирала доклад срещу Тръмп

  • хилари клинтън-
  • доклад-
  • доналд тръмп

Нови разкрития за агента Кристофър Стийл

Авторът на досието за руската връзка на президента на САЩ Доналд Тръмп, е бил финансиран от близки до Хилари Клинтън. Това се казва в в доклад на Комисията по правни въпроси към Сената на САЩ, съобщи CBS.

Последният доклад беше изготвен от Кристофър Стийл. Стийл е бивш агент на британското разузнаване.

Според доклада на комисията той е изготвил и непубликуван доклад, финансиран от близки до бившия държавен секретар и кандидат за президент Хилари Клинтън. Комисията отбелязва, че е притеснително това, че вероятно от семейство Клинтън са предоставили информация за съставянето на доклада.

През януари сенатори от Републиканската партия обявиха, че са сезирали министерството на правосъдието за започването на разследване срещу Стийл.

Той е бил нает от Fusion GPS. Целта е била да изготви доклад за връзките на Тръмп с руски официални лица.

По-рано се появи информация, че националния комитет на Демократическата партия са финансирали доклада заедно с Клинтън. Самият Тръмп омаловажи доклада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    18 2 Отговор
    А всички мислиха че Путин!!!
    Хохохохохо
  • 2 Стефан

    10 3 Отговор
    Не точно.

    "...в тази записка няма нищо ново за запознатия читател. Всичко, което е описано в нея, отдавна е обсъждано нашироко в Америка. Никой от участниците в дискусиите досега обаче нямаше никакви доказателства. Днес всички доказателства, събрани по време на закритите заседания на Разузнавателната комисия, станаха публични.

    В резултат на това вече знаем как изглежда веригата от събития, свързани с „престъпното съглашателство с Путин“ (твърденията, според които руските служби контролират Доналд Тръмп чрез компромат, изготвен по време на посещение на милиардера в Москва, бел. пр.):

    1. По време на първичните избори в Републиканската партия политическите опоненти на Тръмп наемат фирмата Fusion GPS, специализирана в събирането на разузнавателна информация, със задачата да търси компромати срещу Доналд Тръмп.

    2. След като Тръмп печели номинацията за президент на републиканците, Fusion GPS губи клиента си, но само за кратко.

    3. Новите ползватели на мръсните услуги на фирмата са щабът на Хилъри Клинтън и Демократическата партия.

    4. Те възлагат на Fusion GPS да подготви компроматна кампания срещу Тръмп не само на американска почва, но и на международната сцена.

    5. За да добави международно измерение, Fusion GPS наема подизпълнител – бившия служител на британското разузнаване в Москва Кристофър Стийл, известен със своите открити позиции срещу Тръмп.

    6. Кристофър Стийл наема бивши агенти на руските разузнавателни служби (срещу които някога

    Коментиран от #8

  • 3 Стефан

    9 4 Отговор
    6. Кристофър Стийл наема бивши агенти на руските разузнавателни служби (срещу които някога се е борил по време на Студената война).

    7. Руските агенти създават мръсно досие за Тръмп (езиковият анализ потвърждава, че досието е писано на „руски английски“ с минимална редакция от хора с майчин език английски).

    8. Все още не е ясно дали тези руски агенти са „бивши“ агенти на руските разузнавателни служби (т.е. доколко това досие е измислица или резултат от целенасочена дезинформационна работа на КГБ/ФСБ).

    9. Съставеното от руснаци досие на Тръмп достига до ФБР през помощника на зам.-главния прокурор Брус Ор, който го получава от своята съпруга. По това време тя работи за Fusion GPS и е част от екипа, който търси компромати срещу Тръмп.

    10. ФБР използва досието като един от ключовите факти пред тайния разузнавателен съд, с цел да получи разрешение за подслушване на щаба на Доналд Тръмп.

    С други думи администрацията на Обама е използвала досие, създадено от руски агенти, за да легитимира подслушването на политическата му опозиция.

    Според разсекретената записка ръководителите на ФБР са знаели точно откъде идва досието, но в заявлението пред тайния разузнавателен съд са представили материалите като доказан факт, а не като компромат срещу опозицията. Това не е било просто обикновена чиновническа грешка – ФБР използва това досие по същия начин не веднъж, а поне четири пъти. В резултат на това щабът на Тръмп е под наблюдение от ФБР преди изборите, с
  • 4 Стефан

    10 2 Отговор
    Според разсекретената записка ръководителите на ФБР са знаели точно откъде идва досието, но в заявлението пред тайния разузнавателен съд са представили материалите като доказан факт, а не като компромат срещу опозицията. Това не е било просто обикновена чиновническа грешка – ФБР използва това досие по същия начин не веднъж, а поне четири пъти. В резултат на това щабът на Тръмп е под наблюдение от ФБР преди изборите, след изборите и дори след встъпването в президентския мандат.

    От записката също така става ясно по какъв начин е било осъществено популяризирането на този мръсен продукт. Кристофър Стийл организира „утечка“ на информация от досието до медиите. Статията, публикувана в Yahoo News, добавя някои липсващи детайли, така че изглежда като независимо потвърждение на руското досие. С други думи ФБР подава невярна информация до тайния разузнавателен съд относно автентичността на досието. И като „потвърждение“ използват медийна публикация, организирана от самите автори на досието. Корупцията по високите етажи на администрацията на Обама вече не е тайна за никого."
  • 5 страхоплаш

    14 1 Отговор
    Тая леля ако си нахлузи тиквен фенер ще изглежда по-любезно.
  • 6 Румяна Костова

    18 4 Отговор
    Ей,откъде ги извадиха тези разкрития пък сега?Тъкмо свикнахме ,че Кремъл где що има избори по света се намесва и поставя своя пионка.А ще задраскат ли от черния списък руските олигарси след като Путин не е виновен? Една година им трябваше на американците да зацепят кой е поръчал доклада.
  • 7 Стефан

    15 1 Отговор
    Следва изхвърляне и съд за тези, които са организирали това. Ха дано се нормализират малко нещата.
  • 8 Румяна Костова

    12 8 Отговор

    До коментар #2 от "Стефан":

    История,съшита с бели конци.Русия се намесва в изборите и избира Тръмп.После праща свои агенти да работят за Хилъри,за да докажат,че Русия се е намесила в изборите!!!!И то агенти,които пишат на руски английски.Ха-ха-ха.Добре ме размяхте в понеделник вечер!

    Коментиран от #9

  • 9 Стефан

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Четем бавно и внимателно и се опитваме да мислим. Не после, а преди. Не се намесва, а е набедена, че се е намесила. Не праща, а са били наети бивши агенти.

    Не били компютри, ами компоти.
  • 10 Г.З.

    9 0 Отговор
    Ако не умееш да губиш,не се захващай с никакви надпревари,било то и президентски ибори.
Новини по държави: