Last news in Fakti

6 Февруари, 2018 14:33 3 422 13

Китай е по-опасен от Русия за Европа

  • китай-
  • европа-
  • русия

Това показва нов доклад на германски институти

Влиянието на Китай може да е по-опасно за Европа от Русия. Това се казва в доклад на германските институти Mercator Institute for China Studies и Global Public Policy Institut, съобщи Политико.

В доклада се подчертава, че Европа не е подготвена да противодейства на влиянието на Китай. Отбелязва се и че в ЕС обръщат повече внимание на опитите за влияние от страна на администрацията на Влаидимр Путин в Русия.

Според доклада влиянието на Пекин в Европа е по-последователно в средносрочен и дългосрочен план.

Авторите определят растящото влияние на Пекин като опасност за Европа.

„Политическият модел на Китай е авторитарен режим. Там се опитват да подсилят дълбоко нелибилизирана държава, като се опитват да популяризират икономическия си модел в чужбина“, се казва в доклада.

Отбелязва се, че китайските инвестиции карат държави в Източна Европа да хвалят режима в страната. Напомня се, че бивши китайски и френски министри работят за китайски структури. Така те създават контакти за Китай в своите правителства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    32 2 Отговор
    Ще се сетите! Китайската икономика е равностойна на тази на ЕС, докато Русия колкото и голяма военна сила да е не може да се сравнява икономически с Европа.
  • 2 браво на китайците

    24 2 Отговор
    "Отбелязва се, че китайските инвестиции карат държави в Източна Европа да хвалят режима в страната." - Не е ли естествено? След като инвестират? Защо богатите в ЕС не инвестират в Източна Европа, а инвестират в Китай? Китайският модел осигурява 8-10% ръст в икономиката всяка година! Европейският води до трупане на милиарди дългове.....
  • 3 Ха дано

    28 3 Отговор
    Айде бе чайни, от кога ви чакаме да посъвземете България. И циганите стават за ядене, същите са на вкус като кучетата. Белким ги изконсумирате братята роми!

    Коментиран от #11

  • 4 Владо

    11 1 Отговор
    "Либералността" като критерии за безопасност, доживяхме след толкова години отново идеология, преди критерият беше малко по друг уж го отрекохме в името на свободната търговия ...
  • 5 Наблюдател

    9 21 Отговор
    Китай е по-опасен и за Русия от НАТО и ЕС, но тъпото и маниакално джудже не го разбира.

    Коментиран от #6, #7, #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Наблюдател

    4 12 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Не знаех, че си такъв, съжалявам те. Малко ли ти плащат руснаците?

    Коментиран от #12

  • 9 буркинафасоианец

    6 0 Отговор
    Тия си нямат представа Буркина Фасо, колко е страшна!
  • 10 Гого

    4 0 Отговор
    Откриха топлата вода!
  • 11 До ха да но..

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ха дано":

    Ти вземи да учиш китайски от сега! Докато дойдат китайците се постарай да научиш поне полувината азбука от петте хиляди йероглифа, че като дойдат, така както на теб ти изглеждат идентични в лице, така е и за тях! Да не вземат да те изхрускат барабар с братчедите докато обясниш, че си друга порода..
  • 12 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    От хибридните троловете тук ти си този, който най-малко трябва да съжалява някой друг. Дори да оставиш цялото си налично съжаление за себе си, пак няма да покрие нуждите ти. Не виждам смисъл и да те съжалявам дори. Ще ти запаля една свещичка за ЗДРАВЕ!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: