Last news in Fakti

6 Февруари, 2018 17:20 2 850 4

Сърбия иска подялба на Косово

  • сърбия-
  • подялба-
  • косово

Страната се бори срещу създаването на Велика Албания

Сърбия трябва да търси подялба на Косово, за да реши въпроса и да си осигури път към ЕС. Това заяви сръбският военен министър Александър Вулин, цитиран от N1 Info.

В момента ЕС оказва натиск за решаване на спора между Сърбия и Косово, за да могат и двете страни да започнат интеграцията си за членство в ЕС.

Вулин не е пояснил коя част от Косово трябва да се подели. Според експерти обаче най-вероятно става въпрос за Северно Косово, където има 50 000 етнически сърби.

Според Вулин това е необходимо, за да се спре процеса по създаване на Велика Албания.

„Трябва да признаем, че тези преговори не се водят в Прищина, а в Тирана. Сърбия не бива да позволява появата на Велика Албания по нейните граници. Може би трябва да позволим на други да прекрояват тези граници“, заяви Вулин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    23 6 Отговор
    Най правилно е така,разделят Косово където са албанците остава за тях,а другото за сърбите,макар,че албанците си имат държава и да си ходят там е най добре.Не може да има две албании.Те са нашественици в Косово.
  • 2 Бай СТАВРИ

    10 7 Отговор
    Правилно , одобрявам, тъй трябва и в македония. Веднъж за винаги да мирясат и да се успокои положението на балканите. Сигурно ще се наложи и на други места подобна формула , но трябва да приключим с проблемите. Стига вече с напрежения на балканите,
  • 3 чищ

    9 1 Отговор
    Териториална принадлежност, рано или късно се определя от етноса, който я населява. Само нашите политици не го разбраха!
    Косово ще си е албански ориентирано, Крим ще е руски, а в западна Македония ще има ново Косово, пак албанско. Когато не се плодят правоимащите на териториите си, други ги завладяват.

    Коментиран от #4

  • 4 кире

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "чищ":

    Мисля че албанците имат и по далечна цел, това западна Македония и Косово са бял кахър и в по краткосрочен план ще спечелят битката. Сега ТИХО И КРОТКО се изкупуват имоти от албанци в Bujanovac и Vranje и в дългосрочен план ще отхапят това парче от Сърбия...
Новини по държави: