992 6

Еврика! Роди се коалиция в Берлин

Консерваторите на Меркел и социалдемократите на Шулц постигнаха споразумение

Еврика! Роди се коалиция в Берлин
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Консервативният блок на германския канцлер Ангела Меркел и Социалдемократическата партия на Мартин Шулц са постигнали споразумение за съставяне на коалиционно правителство, предадоха световните агенции, като се позоваха на германски медии.

Съобщава се, че има коалиционен договор и че последните разногласия са били преодолени. Те бяха за разпределението на министерските постове, реформата на здравеопазването и въпроса за срочните трудови договори.

ARD съобщи, като се позова на информиран източник, че ГСДП получава министерствата на външните работи и на труда и социалните грижи. Тя имаше тези ведомства и в досегашното правителство. Партията получава и министерството на финансите.

Християндемократическият съюз получава министерствата на икономиката и на отбраната.

Християнсоциалният съюз получава министерството на вътрешните работи. Неговият партиен лидер Хорст Зеехофер заемаше твърда линия по въпроса за имиграцията.

Очаква се до края на деня коалиционният договор да бъде представен пред обществеността. Това може да стане и утре сутринта.

Изборите в Германия се състояха през септември миналата година. Преговорите между Меркел и партията на Шулц започнаха в началото на тази година.

Коалиционното споразумение трябва да бъде одобрено на референдум на 463 723-те членове на ГСДП. Очаква се това да стане през първия уикенд на месец март.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Европо, Европооо
  Отговор
  1 12:28  07.02.18
  Родил се е уруд, мутант ! Мултикултито продължава, отворете портите и да влизат орките !
 • Пеньо
  Отговор
  2 12:29  07.02.18
  Не е като тук нали! Мислят за държавата си!
 • Тръмп
  Отговор
  3 13:01  07.02.18
  Дано Шулц спре миграционната идиотия на Меркел?????????

  Коментиран от #4

 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  4 13:16  07.02.18

  До коментар #3 от "Тръмп":

  Ти сънуваш.
 • Тони
  Отговор
  5 14:34  07.02.18
  Честито Германио! България те обича!
 • Людмил Трифонов
  Отговор
  6 22:52  07.02.18
  Тази коалиция е най-неблагоприятното нещо, което може да се случи на Европа. Поради икономическите си резултати те до сега управляваха и доведоха Европа до изолация от света. Успяха да се скарат със САЩ, влошиха отношенията си с Русия и Турция, Великобритания демонстративно ги напусна, С арабите работят от положение "челна стойка", Китай само с тях не поддържа добри отношения. Във вътрешен план са още по-зле. Предизвикаха укрепване и навлизане в управлението на нормалните политически партии (те им викат “популисти”) в Холандия, Франция, Белгия, Италия. Изостриха отношенията си с Полша, Словакия, Унгария, Чехия и с останалите Източноевропейски страни. Като урочасани натрапват на Европа педерастията, проституцията, феминизацията и провеждат политика на очевидна ислямизация. Меркел не знае и не може да управлява такава разнородна социална формация и доказва правотата на афоризма "Пътят към Ада е покрит с добри намерения”. Не случайно още по времето на фараона Ехнатон е било научно доказано, че най-голямата сила на бабите не е в държавното управление. А е жалко за Европа – Европейският съюз е най-голямото, историческо постижение на европейците. Заради Меркел и нейната бабешка компания рискуваме да го провалим.

Напиши коментар:


Публикувай