2 783 5

Сестрата на вожда заминава за Олимпиадата (СНИМКИ)

Ким Йо-джон, висш кадър на Корейската трудова партия, ще е част от делегация на КНДР в Пьончан

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Сестрата на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун ще посети Южна Корея за Зимните олимпийски игри в Пьончан, съобщи министерство на националното обединение в Сеул, цитирано от Reuters.

Ким Йо-чен, която е висш кадър на Корейската трудова партия, ще е част от делегация на високо равнище, очаквана в петък в Южна Корея. Тя отговаря за пропагандната дейност на управляващите.

Делегацията на Пхенян в Южна Корея ще се ръководи от председателя на парламента Ким Йон-нам. В нея влизат също председателят на севернокорейския Спортен комитет Чхуе Хюи и ръководителят на екипа на КНДР в преговорите с Южна Корея И Сон-гуон.

Включването на Ким Йо-чен в делегацията е от голямо значение, тъй като тя е не само сестра на севернокорейския лидер, а и член на ръководството на управляващата Корейска трудова партия, се казва в изявление на южнокорейското министерство на националното обединение.

Визитата й обаче може да предизвика напрежение между Сеул и Вашингтон, тъй като миналата година тя беше поставена в черен списък на финансовото министерство на САЩ за нарушения на човешки права и цензура, а Чхуе е включен в санкции на ООН със забрана за пътуване.

Йо-чен е заместник-директор на отдела по Пропаганда и агитация на Корейската трудова партия, който отговаря за идеологическите послания в медиите, изкуствата и културата.

Корея (Република)


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тръмп
  Отговор
  1 12:57  07.02.18
  Ще посее Комунистическия Злокачествен Тумор! Да се арестува веднага и да се инжектира с Демокрация!
 • гост
  Отговор
  2 13:26  07.02.18
  Да внимава че да няма после хвърчане на глави в буквалния смисъл.
 • Дедо Грую
  Отговор
  3 14:19  07.02.18
  Оти си не мане цирката каде десното око? Па и забете й са ного големи, коту на некой плашок.
 • 김정일
  Отговор
  4 17:35  07.02.18
  Сеул си слага таралеж в гащите.Ще си влоши отношенията с големия брат Съветските Американски Щати.
 • червени боклуци
  Отговор
  5 23:40  07.02.18
  Тази разпоретина няма да се върне.Писнало и е от кръвосмешения с дебелия брат.А да отидеш от средновековието в 21 век си заслужава.

Напиши коментар:


Публикувай