Last news in Fakti

7 Февруари, 2018 12:50 3 447 5

Сестрата на вожда заминава за Олимпиадата (СНИМКИ)

  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • пьончан-
  • ким йо-чен

Ким Йо-джон, висш кадър на Корейската трудова партия, ще е част от делегация на КНДР в Пьончан

Сестрата на вожда заминава за Олимпиадата (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Сестрата на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун ще посети Южна Корея за Зимните олимпийски игри в Пьончан, съобщи министерство на националното обединение в Сеул, цитирано от Reuters.

Ким Йо-чен, която е висш кадър на Корейската трудова партия, ще е част от делегация на високо равнище, очаквана в петък в Южна Корея. Тя отговаря за пропагандната дейност на управляващите.

Делегацията на Пхенян в Южна Корея ще се ръководи от председателя на парламента Ким Йон-нам. В нея влизат също председателят на севернокорейския Спортен комитет Чхуе Хюи и ръководителят на екипа на КНДР в преговорите с Южна Корея И Сон-гуон.

Сестрата на вожда заминава за Олимпиадата (СНИМКИ)

Включването на Ким Йо-чен в делегацията е от голямо значение, тъй като тя е не само сестра на севернокорейския лидер, а и член на ръководството на управляващата Корейска трудова партия, се казва в изявление на южнокорейското министерство на националното обединение.

Визитата й обаче може да предизвика напрежение между Сеул и Вашингтон, тъй като миналата година тя беше поставена в черен списък на финансовото министерство на САЩ за нарушения на човешки права и цензура, а Чхуе е включен в санкции на ООН със забрана за пътуване.

Сестрата на вожда заминава за Олимпиадата (СНИМКИ)

Сестрата на вожда заминава за Олимпиадата (СНИМКИ)

Йо-чен е заместник-директор на отдела по Пропаганда и агитация на Корейската трудова партия, който отговаря за идеологическите послания в медиите, изкуствата и културата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    8 13 Отговор
    Ще посее Комунистическия Злокачествен Тумор! Да се арестува веднага и да се инжектира с Демокрация!
  • 2 гост

    6 7 Отговор
    Да внимава че да няма после хвърчане на глави в буквалния смисъл.
  • 3 Дедо Грую

    0 6 Отговор
    Оти си не мане цирката каде десното око? Па и забете й са ного големи, коту на некой плашок.
  • 4 김정일

    1 4 Отговор
    Сеул си слага таралеж в гащите.Ще си влоши отношенията с големия брат Съветските Американски Щати.
  • 5 червени боклуци

    2 4 Отговор
    Тази разпоретина няма да се върне.Писнало и е от кръвосмешения с дебелия брат.А да отидеш от средновековието в 21 век си заслужава.
Новини по държави: