8 Февруари, 2018 11:00 8 680 7

Скандал с тайната армия на Швейцария

  • швейцария-
  • армия-
  • тайна

Изчезнали са ключови документи за формированието

В Швейцария са загубили документи за тайната армия на страната, която е била създадена през 50-те години на миналия век, съобщи "Тагес анцайгер"

Армията е била създадена с помощта на ЦРУ. Тя е трябвало да организира съпротива при евентуална окупация от страна на държавите от Варшваския договор. Сега се оказва, че в отдел „Отбрана“ са загубили 27 папки от досиетата за тайната армия.

Въпросното формирование се разследва от 1990 г. Последно беше установено, че то не е разполагало с правна рамка и не е подлежало на парламентарен и граждански контрол.

Изчезнали са папките с показаният на свидетели и състава на тази армия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MasterBoy

    46 3 Отговор
    Да ги търсят в ЦРУ

    Коментиран от #2

  • 2 тсирю

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "MasterBoy":

    Аааа що те руските хакери са ги отнесли ;)
  • 3 1234

    19 4 Отговор
    Ще ги намерите в архивите на Кремъл, 11 секция, 3-ти ред, 18 шкафче, даже с превод на руски, да не се мъчат разузнавачите...
  • 4 гмйгйлгйойщ

    28 4 Отговор
    В ШВЕЙЦАРИЯ ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ МИРИЗЛИВИТЕ ЧИФУТИ ...НАЧЕЛО С РОТШИЛД. .. ДА СЕ ТЪРСЯТ В ЗАДНИКА НА РОТШИЛД ИЛИ СОРОС
  • 5 Танас

    25 0 Отговор
    Може да иде рече за това:
    "Операция Гладио" тайна паравоенна армия на НАТО, замесена в терористични атаки под фалшив флаг като част от стратегията на напрежението от късните 1960-те до ранните 1980-те години.
    Създадена е през 1948 г. от ЦРУ и английското разузнаване МI-6.
    Първоначално името е използвано след Втората Световна Война за мрежата организации по операцията в Италия, но по-късно се използва като име на цялата мрежа на операцията и създадените с нея паравоенни организации в Западна Европа – Белгия, Италия, Франция, Германия, Португалия, Дания, Холандия, Норвегия, Люксембург в Гърция и Турция, включително в неутрални страни като Испания, Австрия, Швеция, Швейцария и Финландия.

    Допуска се, че имат пръст в атентата срещу папата приписан на нас.
  • 6 Цък цък цък

    18 1 Отговор
    Мръсните кравари са навсякъде замесени. Виетнам, Лаос, Камбоджа, Никарагуа, Афганистан, Либия, египет, Сирия - не се притеснявайте, папките са у нас ама цопията са у ЦРУ-то. Горките неутрални часовници , цък , цък ...
  • 7 Юлиана

    4 0 Отговор
    истината е забулена в малки прахови частици.
Новини по държави: