Last news in Fakti

9 Февруари, 2018 09:59 2 236 4

Откриха части за мощна бомба в Норвегия

  • норвегия-
  • бомба-
  • полиция

Те са били открити при полицейска акция

Откриха части за мощна бомба в Норвегия - 1
Снимка: Shutterstock

Норвежки полицаи откриха части за бомба в частен дом, съобщи местната телевизия TV2.

Обиск е бил извършен в къща в град Евге. За това потвърдиха от полицейското управление в окръг Ауст Агдер. За акцията е била информирана и службата за сигурност към полицията.

В нея са участвали специалисти от Осло и пожарникари. Задържани са били няколко души. Все още няма решение за периода на тяхното задържане.

По-рано са били задържани двама чужденци, обвинение в нарушаване на закона за износ на оръжие. Те са придобили оръжие на територията на страната, но са го изпратили в чужбина. Все още не е ясно дали има връзка между двата случая. Разследват се връзки с евентуални групи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чалма тв

    21 2 Отговор
    Единия се казва Хасан, другия Абдула,или Мохамед..приятели на Меркел, айпи специалисти и инженери. В Норвегия не може да кажеш по имена терористи ,защото това е нарушение на техните права..
  • 2 толерантен

    11 0 Отговор
    Религиозни и етнически особености.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 goni

    0 0 Отговор
    Слава Богу че дома е бил частен!:) Ами, ако беше държавен?!:) И как така са придобили( готин израз!) оръжие на територията на Норвегия?! Не може да бъде! Там оръжие не се продава!!! Там се придобива!:)
Новини по държави: