Last news in Fakti

9 Февруари, 2018 20:46 1 334 0

Без тежки камиони в центъра на Брюксел

  • брюксел-
  • камион-
  • център-
  • забрана-
  • белгия

Обяснението на властите е, че улиците в историческия център не са пригодени за големи превозни средства

Без тежки камиони в центъра на Брюксел - 1
Снимка: БТА/АР

Градските власти в Брюксел съобщиха, че въвеждат забрана за достъпа на камиони с тегло над 7,5 тона в центъра на столицата.

Обяснението е, че улиците в историческия център не са пригодени за толкова големи превозни средства. Решението ще бъде съобщено на дружествата, които предлагат услугата за спътниково насочване. Така в предлаганите на шофьорите карти зоната ще бъде обозначена като закрита за движение и ще бъде предлаган друг път до целта.

Брюксел е един от градовете с най-тежки задръствания в Европа и света. Федералните власти обмислят промяна на законодателството, която да отмени забраната за доставки през нощтa.

Без тежки камиони в центъра на Брюксел

Очаква се това да облекчи дневното движение, все по-натоварено от доставки, особено с развитието на интернет търговията. В допълнение властите се стремят да ограничат достъпа на камиони до места, пресичани от пешеходци, особено след атентата в Ница от 2016 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: