Last news in Fakti

9 Февруари, 2018 14:53 1 967 3

Олимпийско помирение завладя Корейския полуостров

  • пьончан-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • олимпиада-
  • ким йо-чен

Южнокорейският президент Мун Дже-ин се ръкува с формалния държавен глава на Пхенян

Олимпийско помирение завладя Корейския полуостров - 1
Снимки: БТА/АР

Южнокорейския президент Мун Дже-ин се ръкува с Ким Йон-нам, формалния държавен глава на Северна Корея (председател на Върховното народно събрание - парламента на КНДР).

Двамата си стиснаха ръцете по време на среща на официалните лица преди церемонията за откриване на зимните олимпийски игри в Пьончан, предаде Reuters.

Преди да влезе в залата за ВИП срещата, Ким Йон-нам се снима с президента Мун Дже-ин и съпругата му Ким Джун-сук.

Олимпийско помирение завладя Корейския полуостров

Южнокорейският президент е поканил ръководителя на севернокорейската делегация на официален обяд утре в президентския дворец в Сеул. В делегацията на Севера, която пристигна в Южна Корея с частния самолет на лидера на КНДР Ким Чен-ун, участва и сестра му Ким Йо-чен.

След като южнокорейският президент Мун Дже-ин и президентът на МОК Томас Бах бяха представени един на друг, те размениха ръкостискания със световните лидери около тях на официалната трибуна. В исторически момент за двете корейски държави Мун Дже-ин се здрависа и с Ким Йо-чен, родната сестра на Ким Чен-ун.

Ким Йо-чен е заместник-началник на отдела за агитация и пропаганда към на Корейската трудова партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    4 7 Отговор
    Всичко е фасада.Много Кимчовци има С.Корея.Родата на Ким работи в правителството.Голяма демокрация имат в ДЕМОКРАТИЧНАТА СЕВЕРНА КОРЕЯ.
  • 2 Нинова

    7 11 Отговор
    Браво!!! Там където не допускат руснаци има помирение, мир и любов
  • 3 народ

    7 2 Отговор
    Най кошмарният сън на Вашингтон се сбъдна!
    Двете Кореи си стиснаха ръцете и има вероятност нещата между тях да се оправят.Това е против интересите на Тръмп и на конгреса.
    Отговора няма да закъснее и след олимпийските игри Северна Корея ще понесе последствията.
    И после пак кажете,че Путин е виновен,кравари!
Новини по държави: