Last news in Fakti

9 Февруари, 2018 16:44 2 563 7

Шок в Берлин! Шулц отказа да е външен министър

  • мартин шулц-
  • германия-
  • коалиция-
  • ангела меркел-
  • гсдп

Причината са критики от членове на собствената му Социалдемократическа партия

Шок в Берлин! Шулц отказа да е външен министър - 1
Снимка: БТА/АР

Председателят на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц съобщи, че се отказва от поста на външен министър в бъдещото правителство на Ангела Меркел - пореден епизод от политическата интрига в Германия, предаде Reuters.

В изявление Шулц отбеляза, че според него дебатите в ГСДП подлагат на риск одобрението на партийните членове при предстоящото гласуване на постигнатото преди дни споразумение за коалиционно управление с консерваторите на Меркел.

"С настоящото заявявам, че се отказвам от участие във федералното правителство и същевременно искрено се надявам това да сложи край на споровете в партията за назначенията", посочи в комюнике партийният лидер.

Шок в Берлин! Шулц отказа да е външен министър

По-рано в. Bild съобщи, че хора от близкото обкръжение на Шулц са настояли той да се откаже от плановете да поеме външното министерство в новото правителство, в случай че съпартийците му одобрят коалиционното споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да се вземе предвид че

    14 2 Отговор
    Не е удобен на някои и затова са го "посъветвали" да се откаже от тоя пост. А явно коалиционното споразумение ще си остане просто някаква бумага дето няма да има никакво значение и да се спазва, демек Меркел ще продължи да си я кара както си знае или по-точно както я изкомандват САЩ.
  • 2 Христо

    3 13 Отговор
    Пхаха..тоз пък Тръмп да командва Меркел,някъде си го сънувал май,и добре че е тя,а не тоя тъп,смотан Шулц!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 555

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Христо":

    Тръмп не командва Меркел а американските бази я подчиняват, в Германия има повече американски военни отколкото германски, по тази логика Германия не е напълно суверенна държава
  • 5 Дърводелец

    2 0 Отговор
    Най-накрая и сред нас вече се намират хора, които разбират, че "локомотива" на ЕС не е суверенна държава!
    Адмирации!
  • 6 сноу

    0 1 Отговор
    Докога с тия дърти новини.? Че той вече го настаниха на столчето в Брюксел а кака Нилси /секретарката му/ чучнаха на неговия .То и без това Прешулцито не става за нищо друго, освен да лиже мьослемски задници.
  • 7 Димитър Кънев

    0 0 Отговор
    Меркел било имало още работа за вършене интересно какво би могла да свърши жена без деца.Защо немците все още я държат на власт,явно не сме заблудени само ние.
Новини по държави: