9 Февруари, 2018 20:00 3 416 2

Косово: Ще простим, но няма да забравим

  • косово-
  • сърбия-
  • ес-
  • рамуш харадинай-
  • прищина

Премиерът Харадинай заяви в интервю, че единственото споразумение, което ще донесе мир, е взаимното признаване

Косово: Ще простим, но няма да забравим - 1
Снимки: БТА/АР

Косовският премиер Рамуш Харадинай заяви в интервю за "Гласът на Америка", че единственото споразумение със Сърбия, което ще донесе мир сред народа в Косово, ще бъде взаимното признаване, съобщи косовската телевизия РТК.

Според Харадинай това би означавало, че Косово ще прости, но няма да забрави миналото.

По повод новата стратегия на ЕС за Западните Балкани премиерът каза, че Косово трябва да "си свърши работата", макар че Брюксел го е оставил настрана, като не е определил срок за неговото присъединяване.

Косово: Ще простим, но няма да забравим

Харадинай каза, че трябва да бъде намерено решение за статута на Косово, защото не може Брюксел да казва, че Прищина има европейска перспектива, а същевременно то да не може да се приближи към ЕС, защото някои страни членки на съюза не го признават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чалма тв

    4 3 Отговор
    Косово НЕ е държава , а военна база на Нато...а албанци да ходят в Албания...така е ок..за всички нормални хора.
  • 2 Изумен

    1 1 Отговор
    Това е стандарта на САЩ - Косово, изконна Сръбска територия е вече измислена държава. Крим , изконна Руска територия , трябва да стане Украинска.