1 601 11

Меркел: ЕС и Полша да намерят решение за бежанците

Меркел: ЕС и Полша да намерят решение за бежанците
Снимки: АР/БТА
Милена Богданова

Германският канцлер Ангела Меркел разчита на успешно разрешение на спора между Брюксел и Варшава относно въпроса за квотите на бежанците. „По въпроса за разпределението броя на бежанците сме на различни позиции и преговорите трябва да продължат. Залагам на това, че ще намерим единно и европейско решение” , каза Меркел в навечерието на визитата на полския премиер Матуеш Моравеци в Берлин на 16 февруари.

През есента на 2015 г. страните членки на ЕС приеха решение за разселване на тяхна територия на 160 000 бежанци, които към онзи момента са се намирали на територията на Гърция и Италия. Против миграционните квоти се обяви не само Полша, но също така Унгария, Словения и Чехия. „Всички ние с влизането си в Европейския Съюз сме поели ангажимента да съблюдаваме правовия ред. И ако по темата има някакви въпроси, съмнения или критики, то следва да ги обсъдим. Затова смятат, че преговорите между Полша и ЕС ще бъдат успешни”, изрази надежда германският канцлер.

Меркел не пропусна възможността да коментира и приетия наскоро закон относно термина „полски лагери на смъртта”. „Ние, бидейки германци, носим отговорност за това, което се е случило по време на Холокост”, каза Меркел. Според нея за тези концентрационни лагери „отговорност носи Германия” и федералното правителство напълно осъзнава това.Още по темата

 • Меркел удари Полша и Украйна за "Северен поток 2"

  Меркел удари Полша и Украйна за "Северен поток 2"

  Германия не смята, че проектът „Северен поток 2“ представлява заплаха а енергийната диверсификация в Европа. Това заяви германският ...
  16.02.2018
  5 495
  15
 • ЕС разследва Унгария

  ЕС разследва Унгария

  Комисията по бюджетен контрол към ЕП призова за мащабна проверка на отпусканите средства за Унгария, съобщи „Гардиън“. Притеснения ...
  12.02.2018
  1 799
  10
 • Меркел: Ще управлявам 4 пълни години

  Меркел: Ще управлявам 4 пълни години

  Германският канцлер Ангела Меркел се закани да изпълни целия си нов 4-годишен мандат. „Аз работя с хора, които си спазват обещанията”, ...
  11.02.2018
  2 644
  16

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мйймгймгймгймгймгймйк
  Отговор
  1 12:54  10.02.18
  НА ТАЯ ЛЕСБИЙКА ЧИФУТКА И ТУРИТЕ ЕДНИ ХИТЛЕРИСТКИ МУСТАЦИ ....И ДА ВИДИМ НА КОЙ ША ЗАМЯЗА. ....ХА ХА ХА
 • 2 13:16  10.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Борис
  Отговор
  3 14:13  10.02.18
  И кой го създава тоя правов ред бе вам..р.Значи щом Германия нареди и останалите държави трябва да смъкват гащи.Та нали тоя EU се състои от много държави ,и претполагам че нормално е да се иска и тяхното мнение когато ги касае лично.Се ми се чини че нема да го бъде тоя европейски съюз.
 • българин
  Отговор
  4 14:25  10.02.18
  А ха. Значи като ги викаше ,не искаше чуждо мнение,а като видя зора сега да ти помагаме!Не е ли голяма наглост от нейна страна,а! Хората не искат тая измет и баста!

 • незнайко
  Отговор
  5 14:52  10.02.18
  ЗАЩО ДРУГИ ДА НАМИРАТ РЕШЕНИЯ НА ПРОБЛЕМ, КОЙТО ТЯ САМАТА СЪЗДАДЕ ??? Отвратителна жена, която не я интересува Европа !!!
 • Хомофоб
  Отговор
  6 15:15  10.02.18
  Който ги е канил той да решава проблема. До тогава всички у тях. Който е създал условия за създаване на бежанската вълна също да вземе няколко милиона, а не само да налага санкции на Русия.
 • Румяна Костова
  Отговор
  7 15:32  10.02.18
  Да и завиди човек на оптимизма на баба Меркел!Тя смятала,че въпросът с бежанците в Полша ще се разреши.Добре,има политици,които лесно слагат подпис,какъвто и документ да им сервират.Но какво ще прави Меркел с полския,унгарския,чешкия народ?Хората там ясно казаха,,Не,, на емигрантите?Ще ги облъчи с още пропаганда?
 • МЯМ
  Отговор
  8 16:14  10.02.18
  ДА ГИ ПРИЕМЕМ И ДА ГИ ИЗПРАТИМ НА АХМЕРИКАНЧЕТАТА. ТО НЕ БЕХА КРИЗИ, ЗВЕЗДИ, ВОЙНИ, ИНОПЛАТЕНЯНИ, СУХОЗЕМНИ, ВЕЧНИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ И КРАИЩА НА СВЕТА... АБЕ ДАЖЕ СЕКСА ИМ НЕ Е КАТО ХОРАТА, ВСЕ СЕ БИЯТ !! И ИДИОТИ И ПРАВА, И ЖУРНАЛИСТИ.. КРАЙ НЯМАТ В ТАЯ ДЪРЖАВА ТЯХНАТА ..А В УЖ НАЙ ДЕМОКРАТИЧНАТА ЕВРОПА, Е, МАЛКО ПО-ДОБРЕ Е ОТ АМЕРИКА ЗА СЕГА, НО НЕ ОСТАНА МНОГО - КВАТО МЕРКЕЛ ТАКАВА И АМЕРИКА. НЕ СЛУЧАЙНО АНГЛОТО ИЗЛЕЗЕ, ШВЕЦИЯ НЕ ВЛИЗА , А ШВЕЙЦАРЦИТЕ СЕ ПАЗЯТ КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН И ОТ ДВЕТЕ,.. НА КАКЪВТО СЕ КЛАНЯШ ТАКЪВ ЩЕ ТИ Е ХЛЯБА. ХРАНИ ЛИ СПОМЕНАХМЕ ... ОХОООООООООООООООООО ПАПУЛИЗЪМ, А ???
 • мамо аз съм пилот
  Отговор
  9 11:03  12.02.18
  по нейната логика, ако с нея живеем в един блок и тя си вземе бясно куче, то и аз задължително трябва да си взема.
 • Я изкарай Гано
  Отговор
  10 14:28  12.02.18
  Бойко ще и направи ибрик, ще ги вземем бежанците, що поделения стоят празни. Пък и нали изтеглихме още 2млрд. заем, т.е. пари има...
 • 11 20:46  16.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай