Last news in Fakti

10 Февруари, 2018 12:47 2 089 11

Меркел: ЕС и Полша да намерят решение за бежанците

  • меркел-
  • бежанци-
  • квота-
  • полша-
  • ес
Меркел: ЕС и Полша да намерят решение за бежанците - 1
Снимки: АР/БТА

Германският канцлер Ангела Меркел разчита на успешно разрешение на спора между Брюксел и Варшава относно въпроса за квотите на бежанците. „По въпроса за разпределението броя на бежанците сме на различни позиции и преговорите трябва да продължат. Залагам на това, че ще намерим единно и европейско решение” , каза Меркел в навечерието на визитата на полския премиер Матуеш Моравеци в Берлин на 16 февруари.

През есента на 2015 г. страните членки на ЕС приеха решМеркел: ЕС и Полша да намерят решение за бежанците

ение за разселване на тяхна територия на 160 000 бежанци, които към онзи момента са се намирали на територията на Гърция и Италия. Против миграционните квоти се обяви не само Полша, но също така Унгария, Словения и Чехия. „Всички ние с влизането си в Европейския Съюз сме поели ангажимента да съблюдаваме правовия ред. И ако по темата има някакви въпроси, съмнения или критики, то следва да ги обсъдим. Затова смятат, че преговорите между Полша и ЕС ще бъдат успешни”, изрази надежда германският канцлер.

Меркел не пропусна възможността да коментира и приетия наскоро закон относно термина „полски лагери на смъртта”. „Ние, бидейки германци, носим отговорност за това, което се е случило по време на Холокост”, каза Меркел. Според нея за тези концентрационни лагери „отговорност носи Германия” и федералното правителство напълно осъзнава това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мйймгймгймгймгймгймйк

    25 3 Отговор
    НА ТАЯ ЛЕСБИЙКА ЧИФУТКА И ТУРИТЕ ЕДНИ ХИТЛЕРИСТКИ МУСТАЦИ ....И ДА ВИДИМ НА КОЙ ША ЗАМЯЗА. ....ХА ХА ХА
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Борис

    30 2 Отговор
    И кой го създава тоя правов ред бе вам..р.Значи щом Германия нареди и останалите държави трябва да смъкват гащи.Та нали тоя EU се състои от много държави ,и претполагам че нормално е да се иска и тяхното мнение когато ги касае лично.Се ми се чини че нема да го бъде тоя европейски съюз.
  • 4 българин

    24 2 Отговор
    А ха.
    Значи като ги викаше ,не искаше чуждо мнение,а като видя зора сега да ти помагаме!Не е ли голяма наглост от нейна страна,а!
    Хората не искат тая измет и баста!
  • 5 незнайко

    21 2 Отговор
    ЗАЩО ДРУГИ ДА НАМИРАТ РЕШЕНИЯ НА ПРОБЛЕМ, КОЙТО ТЯ САМАТА СЪЗДАДЕ ??? Отвратителна жена, която не я интересува Европа !!!
  • 6 Хомофоб

    20 2 Отговор
    Който ги е канил той да решава проблема.
    До тогава всички у тях.
    Който е създал условия за създаване на бежанската вълна също да вземе няколко милиона, а не само да налага санкции на Русия.
  • 7 Румяна Костова

    12 0 Отговор
    Да и завиди човек на оптимизма на баба Меркел!Тя смятала,че въпросът с бежанците в Полша ще се разреши.Добре,има политици,които лесно слагат подпис,какъвто и документ да им сервират.Но какво ще прави Меркел с полския,унгарския,чешкия народ?Хората там ясно казаха,,Не,, на емигрантите?Ще ги облъчи с още пропаганда?
  • 8 МЯМ

    5 0 Отговор
    ДА ГИ ПРИЕМЕМ И ДА ГИ ИЗПРАТИМ НА АХМЕРИКАНЧЕТАТА. ТО НЕ БЕХА КРИЗИ, ЗВЕЗДИ, ВОЙНИ, ИНОПЛАТЕНЯНИ, СУХОЗЕМНИ, ВЕЧНИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ И КРАИЩА НА СВЕТА... АБЕ ДАЖЕ СЕКСА ИМ НЕ Е КАТО ХОРАТА, ВСЕ СЕ БИЯТ !! И ИДИОТИ И ПРАВА, И ЖУРНАЛИСТИ.. КРАЙ НЯМАТ В ТАЯ ДЪРЖАВА ТЯХНАТА ..А В УЖ НАЙ ДЕМОКРАТИЧНАТА ЕВРОПА, Е, МАЛКО ПО-ДОБРЕ Е ОТ АМЕРИКА ЗА СЕГА, НО НЕ ОСТАНА МНОГО - КВАТО МЕРКЕЛ ТАКАВА И АМЕРИКА. НЕ СЛУЧАЙНО АНГЛОТО ИЗЛЕЗЕ, ШВЕЦИЯ НЕ ВЛИЗА , А ШВЕЙЦАРЦИТЕ СЕ ПАЗЯТ КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН И ОТ ДВЕТЕ,.. НА КАКЪВТО СЕ КЛАНЯШ ТАКЪВ ЩЕ ТИ Е ХЛЯБА. ХРАНИ ЛИ СПОМЕНАХМЕ ... ОХОООООООООООООООООО ПАПУЛИЗЪМ, А ???
  • 9 мамо аз съм пилот

    2 0 Отговор
    по нейната логика, ако с нея живеем в един блок и тя си вземе бясно куче, то и аз задължително трябва да си взема.
  • 10 Я изкарай Гано

    2 0 Отговор
    Бойко ще и направи ибрик, ще ги вземем бежанците, що поделения стоят празни. Пък и нали изтеглихме още 2млрд. заем, т.е. пари има...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.