10 Февруари, 2018 20:21 5 778 16

Най-силните удари от 1982 г. насам

  • израел-
  • иран-
  • сирия-
  • дрон
Най-силните удари от 1982 г. насам - 1
Снимка: АР/БТА

Въздушните удари, които Израел нанесе на Сирия в събота сутринта (бел. ред. 10 февруари) в резултат на навлизането на ирански дрон от сирийска територия, са най-мащабните от 1982 г досега. Това коментира командващият ВВС на Израел бригаден генерал Томър Бар. „Това е пълен оперативен успех. Това бяха най-мащабните атаки срещу сирийската система за противовъздушна отбрана”, казва Бар.

В събота (бел. ред. 10 февруари) израелски хеликоптер свали над Голанските възвишения ирански дрон, който навлезе в израелското въздушно пространство откъм Сирия. Самолети на Израел нанесоха удар по ирански обекти в Сирия и унищожиха ирански контролен пункт за дронове. В резултат на това сирийските противовъздушни сили стреляха по израелски изтребител F-16. В отговор Израел нанесе мощен въздушен удар по ирански цели в Сирия, като порази 12 от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 glzlzgzlgzlgzlgxlgxlgx

    36 12 Отговор
    ВСЕ ПАК ДА ДОПЪЛНИМ ЧЕ ПРИ МОЩНИЯ УДАР НА ЧИФУТИТЕ. ...БЯХА СВАЛЕНИ ОТ СИРИЯ ДВА ЧИФУТСКИ Ф 16 И БОЕН ДРОН, ЕДИНИЯ Ф 16 ПАДНА ПРИ ЦИГАНИТЕ ЧИФУТИ, ВТОРИЯ ПАДНА НЯКЪДЕ В СИРИЙСКАТА ПУСТИНЯ. ..И ОЩЕ ТЪРСЯТ ЧИФУТИТЕ ПИЛОТИ

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Рубладжийче

    13 34 Отговор
    Те да не би да си ариец от руски произход, та толкова те е яд на "чифутите "? Факт е, че са попитали асадисткото ПВО и ся унищожили всички дронове на иранците. Руснаците са били предупредени да се изнасят и да оставят съюзниците си на произвола на съдбата . За пореден път.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 333

    33 19 Отговор
    Руснаците са наши братя. Всеки който твърди обратното е платен подлога.

    Коментиран от #7, #9, #10, #14

  • 6 Армия

    14 7 Отговор
    Направиха имтяхната врътка .Пускат дрон Изрел отговаря и попада на засада.
  • 7 Стеф

    20 10 Отговор

    До коментар #5 от "333":

    Нищо напротив Русия, но... Аз не мисля, че биха си мръднали пръста за теб. Па нека да са ти и бащица ако щеш.
  • 8 OMG WTF

    9 14 Отговор
    С400 пак ли е заспало?
  • 9 Дони

    19 13 Отговор

    До коментар #5 от "333":

    Аз мисля , че твоето е твърдение на платена подлога. Българската история е пълна с примери за антибългарската политика на Русия от царско през съветско време та досега.Ако беше попрочел безпристрастни източноци можеше и да го знаеш.Всъщност ако баща ти е е работил в Коми АССР може и да имаш руски братя наистина.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Голем смях":

    Ам ти като си бритчед тъмнозелен естествено ,че нямаш нищо общо.
  • 12 БА Миг-29

    6 0 Отговор
    Бьлгарските Миг-29 са нанесли масирани ракетни удари по цели в Иран Сирия и Израел цялото вьздушно пространство над Близкия Изток е затворено от Бьлгарските ВВС
  • 13 Може ли въпрос?

    4 0 Отговор
    Голанските възвишения вече исраелска територия ли се смятат? И от кога и от кого? Или пак ще се каже, че е заварено положение на исраелски заселници? Някой има ли в " прогресивното човечество", който да им каже, че това меко казано нагло поведение не е нито човечно, нито прогресивно?
    А сега въпроса: Докога целият свят ще бъде воден за носа от шепа хора, които се смятат за богоизбрани и никога не им е достатъчно, дори манната небесна? Докога шепа хора, смятащи всички останали за втора категория люде, с една печатница на "ценности" и система за създаване на "потребност" на тези "ценности" ще ни правят на маймуни?!?..

    И Христос е бил евреин, но явно си е задавал подобни за времето си въпроси..

    Коментиран от #16

  • 14 Марони

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "333":

    Ти си не само наивен,но и вярващ на конспиративни глупости!Това е присъщо на глупавите и несвободни по дух индивиди!
  • 15 Венци

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "СССРБарета":

    Абе ти си за лудницата! И на кого е приятелска страна израел?!
    Я да видим, умнико.
    Израелските терористи водят прокси война (нали знаеш какво е това) в БИ с Турция, Русия, Сирия и всички останали чрез ИД, Кюрди, разните там терористични формирования като Ан Нусра, Сирийската свободна армия (но какви имена само) и прочие. От мусад си разквасват устата с прясна детска кръв, неюдейска. Жертвоприношение.

    За какъв дявол пишеш тези глупости за приятелство и израел.
  • 16 Калоян

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Може ли въпрос?":

    Солидаризирам се с мението ти, но едно нещо не ти е ясно.

    Христос не е бил евреин, защото такъв етнос никога не е съществувал, следователно няма такъв народ.

    Не бих се изненадал, ако не го знаеш. Много хора не знаят това. По тази причина израелските терористи дошускат на своя територия приоритетно онези които издържат един ДНК тест според който трябва да се окаже, че си хазар. По тази причина вече не тръбят ние сме евреим, а израелтяни и/или ционисти късайки с лъжата за холокост. Тя и без друго отдавна е неефективна.