802 2

В Мексико задържаха над 150 бежанци

Милена Богданова

Над 150 бежанци, които са искали да влязат в САЩ откъм Мексико, са били задържани. По информация на Националния институт по миграция те са били задържани по време на две операции. Първата е била в щата Халиско. Там са задържани два автобуса, в които са пътували 100 души с подправени документи. От тях 97 са се оказали граждани на Гватемала, а трима – на Хондурас. Другата операция е била в щата Веракрус. Там полицейските власти са задържали камион, в който са били скрити още 53 гватемалци. Те са пътували в ужасни условия – без вентилация, вода и храна.

От задържаните 54 са деца. Те са предадени на социалните служби. Възрастните бежанци се намират в миграционната служба.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Америка
  Отговор
  1 14:16  11.02.18
  А така,идвайте!Най официално ви каним и ще бъдете посрещнати с голямо американско гостоприемство!Ще ви предоставим перфектни условия за живот,издръжка,няма да ви караме да работите и няма да ви гоним обратно!Добре дошли скъпи гости!
 • Azazel
  Отговор
  2 14:31  11.02.18
  Престанете да наричате икономическите мигранти - бежанци!!! Бежанец е статут, който се издава от приемащата държава, само на хора, които отговарят на определени от закон условия - имат основателен страх от преследване поради своята раса, вероизповедание, национална принадлежност, членство в социални или политически групи. Наричайки, поради некомпетентност, глупост или целейки умишлена провокация, всеки мигрант - бежанец, успяхте да създадете трайна непоносимост в българското общество към истинските бежанци, които наистина имат нужда от закрила, но са незначителен процент от цялата паплач, която се излива от Азия и Африка към Европа.

Напиши коментар:


Публикувай